Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 noiembrie 2012

Entr'acte - Ruleta rusească

   Prostie , incompetență sau reavoinţă ?


   Citind ceea ce am scris în " Găina cu ouă de aur " , cunoscutul nostru , acel intim al ministerului de finanţe , ne anunţă , oarecum amuzat , că noii consilieri ai noului ministru de finanţe , pregătesc o nouă lege a jocurilor : adică , o taxare suplimentară a organizatorilor . Întrebîndu-l ce-l amuză , ne-a explicat , cum că indivizii dau dovadă de o prostie de tot rîsul : în loc să ia decent de la mulţi , vor foarte mult de la puţini , pe care îi vor omorî !
 
   Și că de fapt domnul Șamota Comin ( sau invers , sau domnii , nu mai ştim , că ne-au zăpăcit de tot ) , ascultă o comandă pur politică , fiind un bun exemplu de nepricepere : un contabil este pus să legifereze într-un domeniu în care nu se pricepe de loc ( dar asta nu ne mai surprinde ) , în mod intenţionat - cu scopul de a-l falimenta ! ... Ni se pare ciudat , pentru că noi la zugrăveală chemăm zugravul , la maşină mecanicul , la haine croitorul , la cazino crupierul : doar contabilii de la finanţe se pare că se pricep la toate !?!?

   Și că deşi li s-a spus în mod repetat că este o prostie ce fac , finanţele continuă procesul de distrugere al unui domeniu ce ar putea fi extrem de profitabil pentru toată ţara : în 2009 erau peste 40 de cazinouri cu peste 10.000 de angajaţi , acum sînt sub 10 cu aproximativ 1500 de angajaţi ! Aici , trebuie să observăm , că absolut toate guvernele României au obținut bani pentru stat , doar din taxe și impozite , iar acest domeniu de activitate care altora le aduce bani frumoși , la noi este considerat ... rușinos !
   Impozite pe profit sau ajutoare de şomaj , ce alege guvernul ?

   În loc să facă bani pentru toată lumea , guvernul Bonta , disperat , omoară Găina cu ouă de aur , în folosul cui ?
   Al clientelei politice ?
   Sau din prostie ?
   Sau de ce ? 

    Tot domnia sa , cunoscutul nostru , ne-a mai spus , că , se pare , s-ar pregăti terenul pentru cazinourile unor pesedeo-uselei , care au promis mult , foarte mult la partid/e , aşa că ăsta ar fi adevăratul motiv : dacă vom trăi , vom vedea ...

   Sigur vom reveni !

Şi în încheiere , ne permitem să repetăm întrebarea : aţi auzit vreodată zicala “ banii nu au miros “ ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu