Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 noiembrie 2012

Gipsy buy back




   Să fie clar , de la bun început ţinem să facem o declaraţie foarte importantă :
- cetăţeanul român care comite fapte penale în Franţa va fi numit GITANE
- cetăţeanul român care comite fapte penale în Regatul Unit va fi numit GIPSY
- cetăţeanul român care comite fapte penale în Italia va fi numit ZINGARO
- cetăţeanul român care comite fapte penale în Germania va fi numit ZIGEUNEN
- cetăţeanul român care comite fapte penale în Spania va fi numit GITANO !
- cetăţeanul român care comite fapte penale oriunde în lume va fi numit ŢIGAN

   Şi dacă ne-am lămurit , înseamnă că putem continua liniştiţi ! Aşadar , ce înseamnă buyback ? Poate fi întîlnit scris buyback , buy back sau chiar
buy-back , însă în esenţă înseamnă acelaşi lucru : returnarea unui bun achiziţionat la o dată anterioară , contra unei sume de bani , sumă stabilită de comun acord , în urma unor negocieri .
   Nu importă dacă bunul mai este ori nu în stare de funcţionare sau gradul de uzură al acestuia , totul este ca părţile să fie de acord în privinţa tranzacţiei şi a sumei !
   Clar pînă aici ? Sperăm că da , pentru că mai simplu de atît , nu se poate !
   Buuun , iar banii obţinuţi de vînzător pot fi luaţi ca atare , ori bunul poate fi evaluat şi folosit ca avans total ori parţial pentru achiziţionarea altui bun !
   Acum că ne-am lămurit , iată propunerea noastră : bunul numit România , a fost achiziţionat în 2007 de cumpărătorul numit Uniunea Europeană .
   Scopul cumpărării a fost clar şi agreat : se dorea o piaţă de desfacere pentru produsele europene , dar şi un bazin de forţă de muncă pe cît posibil calificată sau uşor calificabilă şi neapărat ieftină ( ieftină este un eufemism pentru românescul de-a moaca ) !
   Ce s-a întîmplat însă după 2007 ? Un timp , bunul a funcţionat conform specificaţiilor hotărîte de comun acord în timpul tocmelii de dinainte de cumpărare : toate erau în regulă !
   Dar chiar toate , aşa cum se plănuise între părţi : oamenii munceau din greu pe bani mulţi care în realitate erau puţini ( să ne amintim împreună revolta nemţilor cînd au aflat că Nokia se mută în România ; să ne amintim însă şi bucuria românilor ! ) , piaţa românească începuse să înghită liniştită produse pe care occidentul nu le mai putea vinde decît în Africa şi în plus în România au început să apară piedici vamale pentru produsele non UE !
  
   Şi lucrurile ar mai fi mers aşa bine mult timp , dacă proprietarul , UE , nu s-ar fi trezit dintr-o dată fără bani ; mă rog , nu chiar fără bani , dar cu probleme ! Şi ce credeţi că s-a întîmplat ? Au început să bage benzină proastă , n-au mai făcut reviziile la timp , iar treaba a început să scîrţîie : dar rău de tot ! 
   Iar acum , după ce cîţiva ani a fost totul bine , UE a început să se plîngă : cum că scîrţîie o uşă , că trage curentul , că n-a ştiut că bunurile cu ieşire la Marea Neagră sînt bolnave de ţigani ( parcă numai ele ) , etc , etc , şi se dă de ceasul morţii , plîngîndu-se ţaţo pe la toţi cunoscuţii că a fost păcălită !
   Însă , se pare că cel mai tare şi mai tare îi deranjează ţiganii ( credeau că singura lor ocupaţie este să cînte şi să danseze cînd are stăpînul chef , că nu cer mîncare , băutură , casă , bani din buzunar , că sînt ca în filme ) ! Şi dacă ăsta este adevărul , că s-au înşelat , ar trebui să spună pe faţă care-i problema , să termine cu bîrfele şi să găsim împreună o soluţie !
   Astfel că ne întoarcem la titlul de mai sus : să facem gipsy buy back ! Adică , fiecare componentă a României , prinsă şi dovedită definitiv în penal intr-o ţară membră UE , să poată fi returnată producătorului român ! Lucrurile s-ar desfaşura astfel : posesorul ( nemulţumit sau sătul ) ar vrea să returneze ţiganul care nu funcţionează conform aşteptărilor ; producătorul şi tot odată primul deţinător al ţiganului ar trebui să-l retragă de pe piaţă ÎN URMA PLĂŢII UNEI SUME DE CĂTRE ACTUALUL PROPRIETAR ! Suma trebuie să fie calculată funcţie de mai mulţi parametri , cum ar fi :
a - vechimea şi rulajul – dacă sînt mari , urmează cheltuieli de întreţinere mari
b - perioada de retragere de pe piaţă , stabilită de un judecător – din nou , dacă este lungă , vor fi cheltuieli importante
...............................................................................................................................................
y - tipul – mascul sau femelă
z - puterea de muncă

Statul român trebuie să fie OBLIGAT astfel să retragă din circulaţie produsele defecte !
Statul român trebuie să încerce să le remedieze înainte de a le propune din nou la export !
Statul român va percepe o taxă în cuantum fix pentru fiecare produs pe care îl primeşte retur , taxă calculată ţinînd cont de punctele de la a la z expuse mai sus !
Statul român execută reparaţiile într-o perioadă de timp egală cu de două ori perioada prescrisă de justiţia din ţara care returnează produsul defect !
Din banii primiţi la returnarea produsului defect , statul român va construi spaţii speciale pentru reparaţii , spaţii ce vor îndeplini următoarele cerinţe :
- vor fi ridicate prin munca beneficiarilor
- vor fi plasate cit mai departe de zonele locuite
- vor fi interzise celulele comune , alocîndu-se fiecărui bolnav un spaţiu vast de 2,5 X 1,5 m
- munca va fi obligatorie
- pentru a nu se simţi discriminaţi , se va aplica principiul din libertate : cine nu munceşte nu mănîncă
- pentru a nu se simţi discriminaţi , vor fi supuşi regimului militar de cazarmă ( cine a fost militar în termen înaine de 1989 înţelege perfect ce vrem să spunem )
- programul va fi compus din : opt ore de muncă , opt ore de somn , opt ore de educaţie !
- ziua liberă este o recompensă
- vizita este o recompensă
- pachetele sînt interzise
- dacă sînt prea mulţi şi este prea puţin de muncă să fie folosiţi la săpat şanturi intr-o zi şi la astuparea lor a doua zi
- munca nu va reduce pedeapsa dar lipsa ei o va prelungi
- dacă unităţile de reparaţie se vor dovedi insuficiente , statul român poate face apel la populaţie să contribuie benevol la construirea unora suplimentare ; se pot folosi sloganuri publicitare , ca de exemplu : Dă cît poţi , că altfel îşi iau singuri !

   În acest mod , România va avea în sfîrşit un beneficiu de pe urma ţiganilor , ei ( ţiganii ) vor fi educaţi ( sau măcar retraşi de pe piaţă un timp cît mai lung ) iar occidentul se va linişti pînă va descoperi următoarea problemă !
   Amnesty International va avea iar motive să urle , dar n-o va face ( sau dacă o va face va fi sotto voce ) , pentru că le va conveni contribuabililor din ţările din care provin !
   Se va vedea că nu ţiganii , pe care dă vina toată lumea , sînt principalii vinovaţi , ci că mai sînt destui alţii , care acum se ascund în spatele lor !
   Preşedintele Franţei îşi va găsi altă marotă !
   Pe străzi se va circula mult mai în linişte !

   Sfaturi pentru noul proprietar : mai lăsaţi-ne cu drepturile deţinuţilor !
   Penitenciarul ( popular închisoare , puşcărie , pîrnaie , bulău , ocnă , mititica , etc ) nu este nici pension , nici sanatoriu : puneţi-i la muncă dacă vor să mănînce , puneti-i la muncă dacă nu vor ani în plus , dacă muncesc bine şi suficient de mult daţi-le cîte o zi liberă la zece zile lucrate , dacă se dovedesc foarte  , dar foarte muncitori daţi-le dreptul la o vizită la şase luni . Fără pachete , fără haine de acasă , fără mîncare de acasă , fără telefoane , fără TV , fără ţigări ( fumatul ucide ! ) ! Fără drepturi peste cele ale oamenilor liberi ! Fără muncă de Paşte şi de Crăciun !
   Şi fiţi surzi la toate fiţele organizaţiilor care luptă pentru drepturile puricilor de baltă ori ale rîndunicilor de subsol : cine nu este mulţumit , să facă o cerere şi
să-i fie dat unul ( un ţigan )  în custodie pentru cîteva luni !

   Dacă tot ce aţi citit aici , vi se pare prea dur , puneţi-vă în locul cetăţenilor care doar pentru vina de a fi români nu sînt angajaţi , ori sînt imediat suspectaţi de furt , ori care avînd viză valabilă pentru o ţară sînt întorşi de pe aeroport ; sau care se feresc să vorbească româneşte ; sau care cetăţeni UE fiind mai suportă controale jignitoare pentru că nu sînt în spaţiul Shengen ; sau .... sau .... sau !
   Dacă de la înălţimea la care vă aflaţi domniile voastre aceste lucruri nu se văd , de la nivelul nostru de oameni de pe stradă ( nu ai strazii ) , necăpşunari , nesalahori , nemenajere , neîngrijitoare , se văd , se simt şi dor !
   Şi dor foarte tare !







          Ω





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu