Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 noiembrie 2012

Entr'acte - veste minoră în aşteptarea bombei majore


   Veste aproape bombă !

   Am auzit de mai multe ori în ultimii ani despre dosarul transferurilor !
   Cum n-am fost niciodată foarte pasionaţi de fenomenul fotbalistic , nu prea am băgat în seamă povestea , convinşi că va muri ca atîtea altele , însă … surpriză : începută acum patru ani mai mult ca o glumă şi , populată cu nume grele şi foarte grele , se apropie de un neaşteptat final !

   După ce prima instanţă i-a achitat pe toţi acuzaţii (?!?!?) , la recursul intentat de parchet , instanţa superioară , a decis exact invers ( sau la 360 de grade , cum ar spune oamenii de fotbal ) : faptul că au foat condamnaţi cu executare , faptul că s-au dictat sentinţe grele , faptul că nume importante sînt aduse în faţa opiniei publice , nu ne interesează cîtuşi de puţin ( apelul se judecă după alegeri , aşadar timpul le va rezolva pe toate … ) !
   Ne interesează în schimb altceva , mult mai important : instanţa a decis menţinerea  sechestrului asigurator asupra bunurilor celor condamnaţi !
   Asta este de fapt vestea bombă : aşadar legea română prevede asemenea posibilităţi ?
   Păi atunci , întrebăm noi , dacă onor conducerea diverselor cluburi sportive poate plăti , stimabila conducere a Hidroelectrica de ce nu plăteşte ?
   Sau conducerea Tarom ?
   Sau conducerile ministerelor care au jefuit şi încă mai jefuiesc banul public ?
   Sau conducerile ministerelor care ne fac drumuri cu peste 20 de milione de € pe km ?
   Fiindcă au furat de la stat ?
   N-ar trebui să se procedeze la fel ?
   De ce sînt folosite măsuri diferite pentru hoţie ?
   Unii ar spune că motivul este de natură politică : şi ar argumenta cu cazul primarului hotelier care , în povestea cu prostituţia minorelor , a dat declaraţii ca MARTOR ( usturoi n-a mîncat , gura nu-i miroase ) şi a scăpat de orice grijă : ca bărbat liber poţi face amor cu o minoră fără ca legea să te pedepsească ! Aşa să fie ? De cînd ?
   Să fie justiţia română politizată ?
   Să fie cînd uselizată , cînd pedelizată ?
   Să asculte oare de alte ordine decît ale doamnei legate la ochi ?

   Pur şi simplu nu credem : mai mult ca sigur îşi va face datoria chiar şi în problema majoră a minorelor !
   Oare dumneavoastră , nu credeţi la fel ? 
 
   Pentru că vrem să încheiem , o ultimă nedumerire mai avem şi v-o mărturisim : dintre cele două instanţe , una a greşit flagrant şi ordinar ; va plăti cineva în vreun fel această ... greşeală ? 

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu