Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 octombrie 2012

Entr'acte - despre fotbal și spațiul cosmic


Unde nu-i cap ...vai de picioare !

 

   Puțină destindere este binevenită și n-a omorît încă pe nimeni , iar un meci de fotbal , întotdeauna poate fi un prilej pentru așa ceva !
   Și nu numai : televiziunile noastre se calcă pe picioare să ne amuze !
   Să o luăm pe rînd , să vedem ce putem învăța dintr-o singură după amiază de TV .
   Mai întîi și mai întîi , să vedem ce este cu meciul și mai ales legat de meci :

-        *  păi , vedem a doua zi după umilitorul 1 la 4 cu Olanda , pe P..TV un reportaj în care ne este prezentat cel mai rapid om din lume cu părul vopsit blond și , de aici se trage concluzia că și naționala noastră își poate vopsi părul portocaliu dacă învinge Olanda !?!?!?! Respectul cu care este privit consumatorul român , iese din nou la iveală – meciul s-a terminat deja de peste zece ore iar ei ne dau ca știri , înregistrări de ieri , 16/10/2012 !

-         *  în mod inteligent , se face apoi legătura între fotbal și o poziție în cadrul echipei : la Rio de Janeiro ne așteaptă cele mai ” tari fundașe ” !!!! Că pe unii îi pot interesa asemenea ” știri ” , este treaba lor , că respectiva ” știre ” este de prost gust , nu mai trebuiește discutat , însă că asemenea comentariu și asemenea imagini pot fi transmise pe un post TV , la o oră de maximă audiență , cînd în fața televizorului se află probabil toată familia și în special copiii , ar trebui să fie treaba CNA-ului !

-         trecem cu vederea alte gafe prezente pe diverse posturi TV ( sînt cronici pentru asta ) și ajungem la meci : ce ne învață meciul ăsta pe noi ? Meciul ăsta pe noi ne învață că întotdeauna , dar întotdeauna este musai și obligatoriu să te asiguri ! Adică , toată lumea știe că Olanda are o echipă net superioară României ( și la fotbal ) , însă omul gospodar se ferește de accidente și se asigură : astfel , Olanda și-a asigurat serviciile unui arbitru scoțian a cărui principală ocupație a fost să penalizeze gazdele în mod repetat cu lovituri libere la cel mult 20 m de propria poartă sau să ” avantajeze ” aceleași gazde , oferindu-le tot lovituri libere , dar la peste 40 m de poarta olandeză , eventual oprindu-le un atac pentru asta ! Nu spunem că Olanda n-a fost mai bună , ba chiar și fără vedete ni s-a părut o echipă foarte tare , spunem însă , că ne miră să ne întîlnim din nou cu un asemenea arbitraj ! Așa stil de hoție era la modă prin 70 – 80 și ni-l amintim pentru că ne-a mîncat de multe ori sufletul : dar ca o echipă ca Olanda să aibă nevoie de un asemenea ajutor .... Acum ne explicăm de ce n-au deplasat la București cea mai bună echipă : știau că nu este nevoie !
      Iata un bun prilej și pentru Budapesta de a ințelege cît de asemănători sîntem !

 

   Despre meci și ce ține de el , am vorbit prea mult : nemeritat de mult ! Așa că încheiem cu două evenimente care , in mod ciudat se leagă : primul este performanța austriacului Felix Baumgartner de a sări de la  circa 39000 m , iar al doilea este  lansarea candidaților USL ” .

   Mai întîi și mai întîi , austriacul a reușit o performanță unică ce va ajuta mult medicina spațială și cu care a intrat în istorie ; nedumerirea noastră este alta : pentru oamenii noștri de TV el a devenit ... Felix , de parcă ar fi prieteni de o viață ! Să fie greu de pronunțat Baumgartner ? Tocmai pentru ei ? Sau vorbesc despre un alt Felix , mai felin , iar noi n-am băgat de seamă ?
 
   Al doilea eveniment , despre care spuneam că este legat de primul , nu ne interesează pe moment din punct de vedere politic , ci tot spațial : cum vine asta , cum adică LANSAREA CANDIDAȚILOR USL ? Cu ce-i lansează ? Și cum ? Și , de ce ? Cînd , am aflat !
Unii spun că fiind totul un circ , se va folosi un tun , alții , mai simpliști în gîndire , cred că este suficient să se mai aștepte cîteva luni de iarnă cu facturi la întreținere și că atunci ȘUTUL populației ar fi mai mult decît suficient ! Noi , bănuim că lucrurile sînt mult mai simple : este vorba din nou despre o exprimare fundamental greșită , aruncată pe piață în bătaie de joc , arătînd cît de mult ne respectă și , ce părere au dînșii despre noi alegătorii ! Sau ăsta le este nivelul intelectual și orice comentariu devine de prisos !
 

Încheiem , întrebîndu-ne : este oare adevărat că ” mulți vede puțini cunoaște ” ?

Ω
* Astea vi se par știri demne de a apărea pe un post serios ? Sau sînt doar o umplutură adresată persoanelor cu un intelect ... ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu