Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 august 2015

Cică - să greșești nu-i rușine!

   Să repeți greșeala, da!


   Cu mulți ani în urmă, un frumos și naiv grup de timișoreni, spera să schimbe pentru totdeauna fața României: dumnealor, în entuziasmul popular al acelor zile, și-au făcut loc în fața țării cu ceea ce în epocă a fost cunoscut drept „Proclamația de la Timișoara”!
   Dacă ne amintim bine, exceptând efemerul FSN - adică nea nelu + minerii = LOVE” - restul populației a cam fost de acord cu acea proclamație și, în special cu punctul opt, cel care (dacă nu mă înșeală memoria) cerea membrilor de partid comunist să facă un moral pas în spate! După cum spuneam, nea nelu și ai lui, nu au agreat proclamația, ba chiar au făcut turism ortăcesc prin capitală, au pus pe picioare cenaclul literar „IMGB face ordine!”, etc, etc ... cu timpul, chiar dacă masa mare a populației a fost pentru proclamație, puterea politică spunând NIET, acțiunea a fost uitată și îngropată: cum îngropată a fost și CADA - deși ulterioarele condamnări ale „gealilor” vinovați la revoluție au demonstrat că acei tineri ofițeri au fost la vremea lor doar naivi și nu proști ...
   Au fost multe și toate au trecut prin fața noastră într-o paradă a momentelor bune pierdute, momente ce nu se mai întorc: pentru că puterea politică a momentului visa la „modelul suedez” de origine sovietică, a fost băgat un pumn de fier în gura firavei opoziții, România pierzând în numai câteva săptămâni capitalul de simpatie dobândit cu sânge în decembrie `89!

   Au fost acele manifestări niște greșeli?
   Cu siguranță DA!
   Au fost acele hotărâri politice niște greșeli?
   Din nou, DA!
   De la ce a plecat totul?
   Astăzi, după atâția ani, răspunsul este simplu: de la disperarea de a păstra în funcții oameni cunoscuți, controlabili și șantajabili!

   Iată că după 25 de ani, istoria se repetă!
   Pentru că atunci nea nelu + minerii = LOVE” au considerat că petele trecutului nu au importanță dacă partidul o cere (chiar în detrimentul țării), astăzi același nea nelu dar fără mineri susține în fruntea principalului partid românesc un condamnat definitiv, un aproape PUȘCĂRIAȘ!
   Pe lângă monstruoasa gafă de a-l vota pe dragnea, susținerea nefastului doctor ponta este o glumă nevinovată, așa cum pe lângă furtul electoral DOVEDIT al noului șef al partidului, căcatul mâncat de abramburica și comisiile care i-au acceptat lui ponta doctoratul (la care nu poate renunța unilateral!) are gust de RAHAT CU APĂ RECE!

   Ω

   Observați vă rugăm numitorul comun al celor două situații atât de asemănătoare deși separate de 25 de ani! Ați observat? Cu siguranță, DA:
ÎN AMBELE CAZURI, ESTE AMESTECAT ȘI TOV. iLIESCU, CEL CE DĂ TONUL CU „MĂI DRAGĂ” ȘI ȘTIE SĂ MULȚUMEASCĂ ... MASELOR!
NUMAI DE S-AR GRĂBI JUSTIȚIA, SĂ NU AJUNGĂ ȘI TOVUL ĂSTA CA VIȘINESCU!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu