Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 august 2015

Post-mortem - qui prodest?

   Urme de sânge?


   Am văzut cu strângere de inimă cum un om a putut fi accidentat grav. Am aflat ulterior că respectivul a decedat la spital - urmare a rănilor. Că este regretabil, este puțin spus!
   Dar ...
   Dar spre deosebire de media autohtonă, trebuie să spun că în primul și în primul rând marea problemă nu este accidentarea gravă a unui polițist, ci încălcarea principiului autorității, faptul că oameni care se cred potenți (financiar, social sau politic) fac ce-i taie capul, convinși fiind că lor legea nu li se aplică! Așa cum am mai spus, mulți conducători auto și-au cumpărat odată cu mașina și drumul pe care merg, iar asta este nu numai vina lor ci și a autorității care ani de zile a avut grijă să se ascundă în spatele vilelor făcute prin închidere de ochi!
   Apoi abia, vine problema dureroasă a morții unui om la datorie! Din păcate și aici trebuie vorbit: este de preferat să pui un angajat în pericol de moarte sau să prinzi făptuitorul după o zi sau două?
   Nu cumva procedurile după care funcționează poliția sunt depășite?
   De ce preferă poliția să-și pună inutil în pericol de moarte angajații?
   Ce câștigă din asta?
   Probabil că cei din birouri capătă felicitări și prime: cei de pe teren, avansări - postmortem!

   Însă, mai este ceva ce am observat în lungul serial al telenovelei media cu care ne-au bombardat impotentele noastre televiziuni: în dimineața în care ni s-a vorbit prima dată despre accident, imagini clare, filmate la fața locului, prezentau un SUV alb, cu air-bag-ul șoferului deschis și portiera stânga față larg căscată. Până aici, totul normal ... dar pe air-bag (alb și el) nu se vedea nici o urmă de altă culoare, de fapt de nici o culoare și cu atât mai puțin roșie! În schimb, șoferul care a produs accidentul (turcul și pistolul va să zică) apare cu nasul bandajat! Priviți imaginile din momentul în care este transferat din spital: omul, este bandajat zdravăn, ca și cum s-ar fi lovit violent la nivelul feței de un obstacol solid! Oameni buni, domnilor și dragi polițiști, sistemul de protecție al mașinii NU PRODUCE răni decât în situații excepționale (dacă pui obiecte solide pe zona de unde iese air-bag-ul) și atunci rămân urme VIZIBILE!
   VIZIBILE!
   Ori nu am văzut nimic nicăieri!
   Dacă am fost de acord că nu este în regulă încălcarea principiului autorității, să ne întrebăm și dacă este în regulă să considerăm un om vinovat înainte de a hotărî acest lucru o instanță judecătorească în mod definitiv!
   DEFINITIV!

   Ω

   Cine a hotărât că turcu-i vinovat?
   Cine a hotărât că turcul merită (și trebuie) pedepsit în acest mod?
   Și - mai ales - cine a făcut-o?
   Cine a aplicat legea pumnului?
   Să fie poliția?
   Să fie voluntarii care ajută (necondiționat!!!) echipajele de la rutieră?
   Am vrea să aflăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu