Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 august 2015

Tot școala ...

   ... bat-o vina!


   Au apărut pe lângă înjurăturile așteptate și încercări mai „subtile” de manipulare a părerii publice în ceea ce-l privește pe președintele României, anume sondajele de opinie. Așa că, un asemenea organism, ne transmite prin România TV (proprietar amicul ghiță Sebastian) cum că de la alegeri până astăzi, scăderea de popularitate a președintelui a fost dramatică, de la (parcă) 78% la 56%!
   Spectaculos, nu?
   Da, spectaculos ...
   Însă, în spatele acestei afirmații absolut reale, nu se află (așa cum ar vrea RTV sau antenele să credem) REALA scădere de popularitate a unui personaj oarecare, ci, lipsa de educație, lipsa de instrucție a cetățeanului căruia i s-a cerut părerea! 
   Vă pare exagerată afirmația de mai sus, sunt convins de asta, dar după ce ne vom lămuri ce vreau să spun, o să aveți altă părere ...
   Așadar să recapitulăm ...
   Într-un climat absolut pesedist, într-un climat în care din nou pădurea nebună (dar și alte județe) a votat „ponta victor președinte” cu toți copacii (atât verzi cât și de mult uscați și chiar arși), într-o țară stăpânită de baronii tovarășului nelu, într-o țară în care partidul de la putere și-a canibalizat chiar și aliații politici, într-o situație de-a dreptul kafkiană deci, populația „a greșit” votându-l pe contracandidatul doctorului Goe! Surpriză mare, surpriză uluitoare, surpriză de Pronosport! Nu mai este nimic de adăugat, toată lumea a rânjit satisfăcută (sau aproape) știut fiind faptul  că mai mereu spectatorul ține cu cel mai slab, cu cel cu șansa a doua! Astfel se explică valul de încredere cu care a fost primit noul președinte!
   Dacă ne amintim că s-a întâmplat și măgăria din diaspora (împiedicarea românilor plecați din țară să voteze) la care Iohannis a reacționat foarte inteligent, atunci cota de încredere nu mai pare exagerată!

   Exagerată ar părea scăderea acestei cote ... exagerată dacă nu am ști de ce s-a întâmplat așa:

erodarea cotei de încredere NU se datorează propagandei anti Iohannis,
nici prostiilor debitate de unele posturi TV,
nici de zvonurile privind rochiile primei doamne și
nici măcar zvonului lansat printre pensionari cum că se va crea instituția
PRIMEI DOAMNE!
   Nici gând!
   Erodarea este pe de o parte un fenomen natural și, pe de alta, este urmare a lipsei noastre de instrucție: în continuare, foarte mulți români NU ȘTIU care sunt atribuțiunile și posibilitățile de intervenție ale președintelui țării!
   În continuare, mulți dintre concetățenii noștri spun că „ie ochei” sau „nu ie ochei” dar habar n-au ce poate face președintele și cât de limitate îi sunt puterile!
   Adică, cei ce la alegeri erau atât de entuziasmați, nu au știut niciodată că Iohannis nu poate (și este bine așa) conduce ca Dej sau Ceaușescu, nu au bănuit măcar că președintele ales democratic și constituțional are alte treburi decât să facă o pseudo dreptate în numele celor ce se laudă că l-ar fi ales! Cei ce s-au bucurat la alegerea lui Iohannis au bănuit că și-au ales un dictator personal care să le răzbune toate frustrările anti putere (nu doar antipesediste)!
   Ulterior, au văzut că președintele nu-l pălmuiește pe primul ministru, nu-i dă pantalonii jos șefului senatului ca să-l bată la fund și nici nu-l ceartă pe fostul președinte pentru gafele comise la foc automat!
   Păi, dacă nu face toate astea, la ce bun mai este președinte?
   De ce l-am mai ales?
   Pentru că noi credeam că ...

   Ω

   Da, mulți dintre concetățenii noștri AU CREZUT și mai cred și astăzi, refuzând cu încăpățânare să știe! Mulți dintre noi CRED dar se opun cu înverșunare educației care i-ar ajuta să ȘTIE!
   Acești oameni, cei care cum spuneam „ie ochei” sunt cei ce votează după o impresie de moment, după zvonuri, după „cine țipă mai tare”!
   Ei sunt cei care astăzi semnează cu miile petiții cu cereri absurde pentru ca mâine să nu iasă din casă pentru un vot istoric!
   Ei sunt cei care nu se sfiesc să urle și să murdărească pentru ca apoi să se plângă spunând „asta-i România”! 
   Ei sunt de fapt cetățeanul NOU, obținut de școala NOUĂ, educat de televiziunile NOI și cu mintea la fotbal și grătare ...
   Concluzia?
   1 - cel puțin 5% din populația României s-ar putea să nu știe cine este președintele țării și, sunt dispus și la un pariu, peste 50% din populație habar nu are care sunt atribuțiunile organismelor alese care ne conduc!
   2 - cetățenii României sunt dezamăgiți pentru că Iohannis nu s-a arătat un fel de Țepeș Vodă!
   Vă mai miră schimbarea din statistici?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu