Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 octombrie 2016

Muntele de beton

   Am fost puțin pe la munte: întotdeauna era puțin, dar acum chiar așa a fost! Probabil însă, că este una dintre ultimele ocazii în care mă mai obosesc să merg pe Valea Prahovei sau ceea ce se înțelege prin această denumire!
   Am călcat printre altele și prin Predeal, o localitate în acre nu am mai fost decâțiva ani: surprize, surprize ... din cele mai mari și mai neplăcute! Totul a fost transformat într-un complex imobiliar, absolut tot muntele a cedat în fața presiunii „dezvoltatorilor”, totul se învârte în jurul betoanelor, cărămizii și asfaltului!
   Nu mai există verdeață, există betoane, nu mai există copaci, există betoane, nu mai există flori, există betoane! Totul a fost transformat într-un cartier uitat de lume: de ce uitat de lume?
   Pentru că mult prea mulți s-au repezit să-și construiască sau să construiască o (bineînțeles!) vilă, dar au constatat că nu o pot termina (criza), lăsând în părăsire niște structuri hidoase, năpădite de buruieni și de gunoaie, care nu deranjează absolut deloc autoritățile locale?
   Pentru că Predealul este năpădit de pensiuni și pensionoaie care au câțiva clienți în perioada sărbătorilor de iarnă și poate încă puțini și la vremea schiului?
   Pentru că din fostul parc al vilei Robinson nu au mai rămas decât niște resturi, clădirea veche și frumoasă fiind sufocată de construcții ce o închid aproape complet și care se află cam la 10 metri distanță (cine o fi dat asemenea aprobări?).
   Pentru că fosta cabană Susai a trecut în proprietatea fostului sârb al proTV-ului, postul acela care plânge de mila „țărișoarei”? A propos, sub sârbul acela prețurile la cabana Susai erau modeste: de la 60 €/noapte în cameră single și până la 200 €/noapte la VIP! Acum, fosta cabană pare închisă, sârbul grăbindu-se să scape de toate bunurile imobile, adică cele pe care s-ar putea pune mai ușor sechestru în urma bubelor dumnealui!  
   Pentru că drumul spre Trei Brazi a devenit drumul Multe Pensiuni?
   Pentru că tot ce înseamnă Comarnic Brașov a devenit pur și simplu mina de aur a primarilor de indiferent ce culoare politică au?
   Pentru că orașele sunt moarte? Pentru că sunt într-adevăr moarte: dacă ieși seara din casă, constați că mândrele „vile” ridicate pentru prostia pe care maramureșenii o numesc FALĂ, nu sunt locuite, sau, mă rog, sunt așa zisele case de vacanță prin care calcă cineva o dată, poate de două ori pe an și pe care proprietarii le-ar vinde într-o clipă dacă ar găsi pe cineva mai prost decât ei - dar nu se mai găsesc așa de ușor fraieri care să îngroape bani în betoane fără sens!

   Lucrurile s-au repetat peste tot trase la indigo: la fel ca la Susai s-a întâmplat și cu Stâna Regală (acum câțiva ani nici nu te puteai apropia, că „telefoniștii” ar fi pus și câinii pe tine), cu cabana Piscul Câinelui, devenită și ea proprietate privată - ale cui au fost și cine le-a vândut? Iată încă o idee pentru anchetele proTV-ului!

   Așadar, promit să mă feresc de sectorul 7 al Bucureștiului până în momentul în care primăria Bușteni va hotărî retrocedarea vârfului Omul proprietarilor de drept (sigur cineva îl cere și îl va primi) sau până când acel grup de investitori evrei care voiau să demoleze Sfinx-ul pentru a ridica un hotel la Babele va primi aprobările necesare!

   Ω

   Până atunci, prefer locurile mai izolate și cât mai puțin cunoscute - și fără betoane și gipane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu