Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 octombrie 2016

Un pas spre actualitate: în sfârșit!

      Ei bine, da: în sfârșit a intrat în lumea noastră, în sfârșit a înțeles nevoile poporului și a făcut pasul decisiv spre modernitate, uitând de vechile obiceiuri!
   În sfârșit, biserica ortodoxă română, mai bine cunoscută sub numele înregistrat la oficiul comerțului bor S.A. s-a descotorosit de obiceiurile învechite, ancestrale, care-i permiteau să ia și de la vii și de la morți, așa că acum ia și de la Uniunea Europeană! Exagerat de credinciosul și mult prea cerătorul și pe nas cântătorul teodosie de la Constanța (ce nume mishto pentru un manelist!), a binevoit să mai ușureze jugul pus pe grumazul babelor habotnice și a băgat mâna elegant scoasă din sutana brodată, direct în fondurile APIA, adică în fondurile alea unde agricultorii români nu ajung decât cu documentație întocmită de cine trebuie!
   Nu ar trebui acum ca toți închinătorii și bătătorii de mătănii să dea fuga în fața anchetatorilor și să ceară acestora exonerarea numitului petrescu teodosie?
   Ba da, ar cam trebui, pentru că știm noi că sfințiile lor sunt toți curați ca lacrima - de crocodil!
   Altfel cum s-ar mai putea deschide un bordel, un casino sau o bodegă, adică fără sfințirea selectului local de către selecta sfinție a sfinției sale exagerat de sfinte!?!?!

   Sperăm din suflet, ca acest moment să fie doar un început în lungul drum al aducerii bor S.A. în normalitate fiscală și, de ce nu, chiar și spirituală: pentru cine nu înțelege, adică să-i mai lase lui Ucigă-l Toaca cererile alea absurde în bani și alte foloase la nunți, botezuri sau înmormântări! 

   Ω

   Nu am confundat nici o clipă credința și religia cu compania națională a stropitului cu busuiocul!
   Nu au nici o legătură, iar apropierea dintre un daniel sau teodosie și credința ortodoxă
ESTE O SIMPLĂ COINCIDENȚĂ!
 
   Breaking news: la Ieși, or`fos` numa` 160.000 de credincioși la cele racle și muceniț` închinători, bre!
   Cu 90.000 până la 100.000 mai puțini decât media anilor trecuți: oare să ne deșteptăm, române?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu