Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 octombrie 2016

O surpriză: târzie și neplăcută!

   De multă vreme, adică de niște ani buni, spun că Bucureștiul împărțit în șase sectoare este neguvernabil! Și aduceam ca argument faptul că un oraș cu circa trei milioane de locuitori sau mai mulți (reali, nu înregistrați) are o medie de jumătate de milion sau mai mult pe un singur sector, ceea ce înseamnă că o primărie trebuie să îndeplinească munca unor zeci de primării, ținând cont că un sector al acestui nenorocit București este mai populat decât multe județe ale României!

   Mai spuneam și că este anormală și prostească împărțirea politică a primăriilor și blocajul în care se ajunge atunci când primarul general este alb, consiliul general este galben, primarii de sector sunt albi iar consiliile de sector sunt negre! Nu a ascultat nimeni niciodată ce are de spus cetățeanul ...

   În sfârșit, dădeam ca exemplu Parisul, al cărui primar general este ajutat de un consiliu local format din primarii zecilor de arondismente în care este împărțit orașul! Mai spuneam că în cazul Parisului, indiferent cine are puterea - consiliul sau primarul - nu se poate rămâne într-o situație de blocaj!

   Am mai vorbit despre imbecilitatea descentralizării inutile și a împărțirii lucrărilor edilitare pe simpla prezență a transportului public, prin diferența de standarde în ceea ce privește orice lucrare publică, de faptul că primăria generală dă de multe ori hotărâri potrivnice celor luate de sectoare!

   Vorbeam despre lipsa de coerență la nivelul capitalei în ceea ce privește serviciile publice, de la cele mai modeste și până la cele mai importante!

   Nu a ascultat nimeni, pentru că rolul cetățeanului nu este să aibă idei, ci să plătească taxe și impozite din care să-și ridice d`alde videanu Palate ale Parlamentului la Snagov (a propos, cu videanu ce se mai aude, de ce nu s-a terminat încă?)!

   Acum însă, niște arhitecți, oameni care se pricep presupun la urbanism ceva mai bine decât hârțogarii primăriilor, vin și dau ca exemplu ... Parisul, cerând o modificare a sistemului administrativ bucureștean: sunt curios, pe ei o să-i audă cineva?

   Ω

   Nu-i va auzi nimeni, pentru că împărțirea orașului în minisectoare de cel mult o sută de mii de locuitori ar duce automat la pierderea puterii politice și economice a unora „care este” și ar da peste cap toate șmecheriile celor deveniți după alegeri ...
guvernatori autocrați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu