Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 octombrie 2016

România ruptă




   Iată un mod „european și civilizat” de a face campanie electorală: și nu mă refer la absurdul scrierii tuturor cuvintelor cu majusculă! Citiți cu atenție textul și notați și cui aparține! Așadar ...
   Un lucru pe care clasa politică izolată în parlament, la București, nu îl știe, este acela că în ultimii ani, capitala a ajuns să fie stigmatizată ca prea mare consumator de resurse furate adevăraților producători ai acestora. Idioții componenți ai clasei politice românești, izolați în turnul lor de fildeș din dealul Uranus, nu mai știu ce se întâmplă în țară, nici nu înțeleg lucruri simple, nu văd tendințele centrifuge ale provinciilor autointitulate bogate și nici nu cred că o secesiune ar fi posibilă: ei, politicienii aceștia capabili de a se lupta pe cadavrul națiunii realizate prin luptă în urmă cu aproape o sută de ani, văd doar până la propriul lor buzunar și cont!
   ȘI ATÂT!
 
   Ar trebui să priceapă cineva că așa cum propaganda fascistă sau comunistă este interzisă, la fel ar trebui procedat și cu altfel de propagandă, mult prea subtilă pentru un dragnea sau ponta sau chiar transilvăneanul blaga! Ar trebui să le explice cineva ce efecte de lungă durată lasă în mintea celor mai puțin pregătiți repetarea obsesivă a unei reclame de tipul
din inima Ardealului!”
   Ar trebui să bage la cap impotenții noștri legiuitori că județul Vaslui este atât de sărac pentru că nici un investitor nu construiește o uzină într-un loc fără drumuri!
   Ar face bine să le explice cineva că distrug ceea ce alții au realizat după sute de ani de oprimare numai punând mâna pe arme!
   Ar trebui ...
   Dar ei ce fac?
   Ei, prin activitatea stupidă la care se dedau, încurajează primii pași ai unei viitoare cereri de secesiune, ei mângâie duios fiara cu chip blând care ascunde federalizarea și autonomia extinsă, ei cred că ridicolul acuzației de atentat de la Târgu Secuiesc este suficientă pentru a bloca acțiunile inteligente și persuasive ale UDMR-ului, ei se vor alia oricând cu același UDMR pentru a accede și păstra puterea care le va permite să se ungă din nou pe boturile și pe ghearele de animale prădătoare!
   Când îi vedeți îmbrăcați în costume perfecte de tip „senator USA”, închipuiți-vă că acele costume sunt făcute din chinurile prin care trec fetele și femeile din Vaslui și Teleorman „duse la produs”, că au culoarea vânătăilor copiilor maltratați de părinți abrutizați de alcool din aceleași județe și că sunt cumpărate și cu câteva picături de sânge vărsat de amărâții duși în sclavia foamei! După ce-i priviți astfel, după ce vă amintiți că în spatele fiecărui „domn” bine îmbrăcat se găsesc nenumărate drame, tragedii și chinuri ale celor care nu capătă niciodată nimic, că ei sunt de fapt cei care au vândut deja viitorul nostru și al întregii țări, mai gândiți-vă la votul pe care sunteți chemați să-l dați, mai gândiți-vă la condamnații definitiv care ne conduc, mai gândiți-vă cum și cu cine trebuie să votați!

   Gândiți-vă bine că datorită lor, datorită modului absolut imbecil în care este condusă această țară, internetul este plin de „ardeleni” care cer de fapt ce vrea și UDMR-ul: pentru început o mai largă autonomie fiscală, urmând cea teritorială și, în final, probabil secesiunea totală!

   Abia apoi trebuie să cugetăm adânc la necesitatea partidelor pe baze etnice și la ruperea acestei țări amărâte în bucăți pe gustul cui îi tot aduce la putere de la revoluție încoace!

   Ω

   Clasa politică românească trebuie urgent reformată!
   Poate ar trebui să începem prin cererea unui cazier curat, ca să nu ajungem să ne reprezinte d`alde Nuțu Cămătaru!
   În rezumat ... la alegeri ne trebuie o variantă: din păcate, ea nu a apărut încă!
   Sau n-o văd eu!

   Nu am învățat nimic din drama de la Colectiv! Am crezut atunci că s-a produs o schimbare: nimic mai fals - încă nu a plătit nimeni, cei care și-au dat atunci demisiile sunt bine merci și morții au rămas morți! Ieșirea atunci în stradă a arătat ce poate însemna unirea și ce putere îți aduce ea:
dar am uitat prea repede ...
și vom plăti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu