Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 octombrie 2016

Nu cumva greșim?

   Deschid televizorul și, până să apuc să-l închid, aud unul din două lucruri: polică sau/și sport - în special fotbal! Dacă nu-i politică, este sport, de fapt este fotbal!
   Dacă nu e fotbal, atunci sunt iubite de fotbaliști!
   Dacă nu-s iubite/soții de fotbaliști, sunt antrenori!
   Dacă nu-s nici antrenori, sunt frezele lui Messi sau hotelurile lui Ronaldo!

   Dacă nu-i nimic din toate astea, este deasupra tuturor hăhăitul lui beecali, un sunet pe care dacă l-ai auzit o singură dată, îți rămâne întipărit în minte mai ceva decât data bătăliei de la Vaslui!

   Așadar, nu cumva consumăm prea mult cu așa zisul sport?
   Pentru că prostia cu care ne sufocă televiziunile se poate numi oricum, de la bârfă și prostie până la intoxicare, dar sport nu este! De ce se permite asta? De ce este îndobitocit privitorul?
   Și apoi, fără glumă, ce mare rahat se întâmplă dacă naționala de fotbal nu se califică la nu știu ce competiție?
   Dar dacă se califică?
   Ne crește rating-ul de țară?
   Sau ne scade?

   Se alocă prea mult timp și prea multe resurse unui fenomen lipsit de valoare și consumator de toate cele: președintele Iohannis i-a premiat pe sportivii medaliați la Rio - aș fi preferat să-l premieze pe omul care a descoperit TELOCITELE și nu pe sportivii care din întâmplare au venit pe locul trei!
   Răsturnarea valorilor a făcut din bucătarii de cantină vedete de televiziune, din curvele mădăline vedete de televiziune, din analfabeții alergători după o minge vedete de televiziune, dintr-o jucătoare de tenis un bun național și vedetă de televiziune, din țiganii maneliști vedete de televiziune și din profesorul Popescu un biet Popescu, acolo ...

   Ω

   Poate ar trebui să ne luăm interesele înapoi, să nu ne mai lăsăm păcăliți cu false știri despre false valori și să ne vedem adevăratele preocupări într-o lumină adevărată și nu prin prisma părerii lui
 stanc(i)uchipciutătărușineanuhalepandonebeecalinegoițăgenerali
sau oricine mai doriți dumneavoastră, despre lume!
   Un prim pas ar fi să ne întrebăm ... cine mama dracului este și profesorul ăsta, Popescu?
   Pe unde antrenează?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu