Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 ianuarie 2017

Cum se explică existența neamurilor proaste

   Am ascultat un timp comentariul inept al alexoaiei, comentariu care ne-a demonstrat că a făcut oarece progrese educaționale (insuficiente, din moment ce Anotimpurile lui Vivaldi nu-i sunt cunoscute - nu mai facem referire la confuzia dintre „Once upon a time” „in America” și „in west”), insuficiente însă pentru promovarea unui examen de bacalaureat și, plictisindu-ne dumneaei la culme, am început să discutăm despre altele. Bineînțeles că atunci când inepta și impotentul ce o însoțește ne vorbesc despre „mentăl căuci” și „taci sentiment”, este de preferat să schimbi canalul și să fugi mâncând pământul: drept care, nici nu mă mai interesează numele noilor campioni europeni la patinaj artistic!

   În lipsa perlelor și mărgăritarelor celor doi (dar mai mult ale ei), cineva a amintit despre cazul de la Cluj, prezentat la TV, acel minunat exemplu de proastă creștere dat de un neam prost desăvârșit, o nesimțită absolută pe care noi toți o bănuim a fi o regățeancă împuțită, o mitică fără minte, că doară un ardelean musai că n-ar face așa ceva ... Glumesc, bineînțeles, educația în sistem andronescian, educația făcută în școli subfinanțate, cu cadre didactice incapabile de promovarea unui examen oarecare și care înlocuiesc doiul din dotare cu plecăciunea politică, educația aceasta iliesciană aș spune, începe să se cunoască: văcuța de la volan, indiferent de locul nașterii, la cei 30 de ani ai ei, soție sau iubită de personaj potent (politic sau/și financiar), a fost educată după revoluție, a învățat să se poarte fără cei șapte ani de`acasă, a învățat că are voie orice, că o scapă „sponsorul”, că sună și se rezolvă, a învățat să se DESCURCE! Și ca ea, mulți alții și multe altele!
   Ce se poate face?
   Să fim sinceri, atâta timp cât legile noastre cele multe și perfecte sunt neterminate, nu sunt însoțite de norme de aplicare și mai și sunt ciuntite cu portițe, este o iluzie să te aștepți să fie aplicate!
   Sau ca măcar cineva să încerce să le aplice!
   Tocmai când credeam că un asemenea exemplu de nesimțire este irepetabil, ce credeți că am văzut? Din păcate nu am apucat să-l filmez pe idiotul în discuție (și nu-mi cer scuze pentru limbaj!): la intersecția dintre bulevardul Metalurgiei (Odobregia de astăzi) și Emil Racoviță, un ... BMW (se putea altfel?) cu numărul de înmatriculare B 323 CRI, pentru că se „grăbea”, a scurtat drumul, trecând de pe Racoviță pe Obregia, prin breteaua pe care se face dreapta de pe Obregia pe Racoviță înainte de semafor! Este cam greu de înțeles, așa că voi explica: „domnul cu BMW”, se grăbea, așa că de pe strada pe care circula, înaintea unui sens giratoriu, a tăiat cele două benzi de circulație ale sensului lui de deplasare, a tăiat și cele două linii continue care separă sensurile de mers, a tăiat și cele două benzi de circulație al contra sensului, a intrat deci pe contrasens prin breteaua în discuție peste trecerea de pietoni (personal, ne-am ferit din calea lui - nimeni nu se asigură într-un asemenea loc din stânga, mașinile nu pot veni decât din dreapta când traversezi spre trotuar!) și a oprit în fața florăriei la care avea treabă!
   La interpelarea unui șofer de troleibuz, care l-a ocolit destul de greu pe „domnul cu BMW”, acesta i-a răspuns elegant:
   -   Ce bă, n-ai loc? Și ce dacă ... (nu continui, vă închipuți și singuri continuarea).
   Din dreapta a coborât „doamna cu domnul cu BMW” care ne-a transmis din zborul dumneaei spre respectiva florărie „ne grăbim, avem o nuntă”!

   Am stat și am cugetat: să fie clujeni, să fie ieșeni, să fie bucureșteni?
   Și tot noi ne-am răspuns: erau doar niște nesimțiți învățați
SĂ SE DESCURCE!

   Ω

   Vi se pare că nu este suficient de grav ce v-am povestit atât de scurt (sau lung și plictisitor)? Dacă așa gândiți, vă înșelați amarnic: toate aceste întâmplări mărunte demonstrează cât de needucați suntem, cât de sălbatici aș spune și ne-ar face pe unii dintre noi să ne pierdem speranța în viitorul acestei țări!

   Din păcate, pe individul în cauză l-am putut filma doar câteva clipe, pe el și mașina oprită pe contrasens: i se vede atât mutra cât și mașina oprită unde nu trebuie - dacă folosește cuiva, le stau la dispoziție! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu