Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 ianuarie 2017

Deschidere cu nebun sacrificat

   Totul seamănă cu o absurdă partidă de șah - dacă guvernul dragnea a sperat ca la început de an și guvernare să aibă câteva zile liniștite, atunci s-a înșelat: graba teleormăneanului și pupincurismul ardeleanului au fost combinația perfectă pentru amorsarea unei reacții tip Colectiv: și sunt deja în șah!
   În acest moment, oamenii cer capul lui ciorbea și atât, dar să avem răbdare, pentru că se vor adăuga pe drum și alte nemulțumiri, formându-se o listă frumoasă, care, spre deosebire de inepția numită program de guvernare/îngropare națională, nu va fi posibil de îndeplinit: adică, opțiunile de salvare din mat se împuținează!
   Povestea guvernului dragnea este atât de mizerabilă și de împuțită, guvernul în sine este unul atât de nesigur și de riscant, așteptările ca el să reziste suficient de mult încât să merite să participi sunt și ele atât de ... minuscule, încât începem să înțelegem lipsa „greilor” partidului de la palatul Victoria în aceste momente: presupun că această adunătură fără cap și fără coadă are rolul de a trece în huiduielile publicului legi total nepopulare, hotărâri abjecte, legi neconstituționale, acțiuni în urma cărora zâmbărețul cu gura strâmbă n-o să știe ce l-a lovit (fiind el convins de patru ani de guvernare - cu speranța că se vor desfășura în pat)! Sunt curios dacă acest guvern va împlini anul: nu cred, mă aștept să fie sacrificat în timpul partidei spre binele partidului (adică dragnea și acoliții) iar electoratul convins al psd, chiar va aplauda schimbarea care va dovedi (nu-i așa?) că pentru partid nimic nu este mai important decât bunăstarea, propășirea, etc, etc, etc ... vor spera astfel la o remiză, dar aceasta va fi numai una de tractoare de la CAP Videle!

   Ω

   Populația, înfuriată de inițiativa lui ciorbea, își va trece pe lista scurtă și legea amnistiei, își va aminti și de scandalurile ponta-ghiță, de (încă) nefinalizatul hexipharma, de numirile din învățământ, de promovarea oricărei proaste în funcție ministerială și atunci, să te ții:
SUNT ȘANSE MARI CA PESTE NUMAI CÂTEVA MUTĂRI (LUNI)
SĂ AFLĂM CĂ NIMENI NU A VOTAT psd LA
ALEGERILE DIN DECEMBRIE!
CHIAR FOARTE MARI!
   Așadar, partida care începe cu un sacrificiu de nebun, se va sfârși (pare-se) cu un șah la dama ot Teleorman, damă care se visează rege: probabil că șahul va fi mat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu