Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 iulie 2018

Caiet de sarcini cât încă nu este prea târziu

   Există în acest moment două tipuri de opoziție în România: opoziția parlamentară și opoziția „stradală” sau, dacă doriți, populară. Nu este nici un secret acest lucru, el apare și se manifestă în toată lumea democratică.
   Problema României este faptul că opoziția populară este mult mai activă decât cea parlamentară! Din păcate, aleșii nu reprezintă cu adevărat alegătorii, având de multe ori alte țeluri decât strada! În această situație, ce ar trebui să facă cele două forme de opoziție? Cum ar trebui ele să lucreze împotriva celor fără mamă, fără tată, fără patrie adorată? 
   Chiar așa, cum?

   Credem că opoziția parlamentară ar trebui să întindă mâna celei populare și, chiar cu riscul de a fi acuzată de putere că „destabilizează” sau mai știu eu ce, să încerce să reprezinte oficial cererile străzii în măsura în care acestea sunt rezonabile și coerente (nu le cere nimeni să-l lege pe dragnea numai pentru că așa cere strada!). Pe de altă parte, luând la cunoștință doleanțele opozanților din stradă, trebuie să se facă purtătorii lor de cuvânt în cadrul instituțiilor în care au fost aleși, calea de la scandări la propuneri legislative fiind lungă și de cele mai multe ori imposibil de străbătut de către populația neorganizată.
   Tot în sarcina opoziției parlamentare trebuie să fie și explicațiile politice adresate masei mari a populației, explicații din care trebuie scoase definitiv prostiile idealiste de genul libertate, egalitate, etc, etc: aceste idealuri nu sunt prostii, dar majoritatea votanților înțeleg talonul de pensie, aceste vorbe fiind pentru ei lipsite de conținut!

   Opoziția populară trebuie să-și găsească leader-i printre oamenii politici sau în propriile rânduri, fiind clar că actuala clasă politică este de foarte proastă calitate.
   Reprezentarea opoziției trebuie făcută cât mai civilizat cu putință, încercând nu doar educarea susținătorilor dar și atragerea unor nume mari care deși au păreri, preferă să nu se amestece în cloaca politică românească! Strada nu are nevoie de o „emanație” gen iliescu, strada are nevoie de un leader gen Mihai Șora, însă unul mai activ, mai realist, mai ... tânăr și, neapărat, cât mai cunoscut! Strada nu are nevoie acum de un nume nou care, oricât de bun ar fi, ar trebui să pornească de la zero, ci de un personaj cunoscut, care să se impună și numai prin sine în viața politică!

   Este clar că strada nu este reprezentată parlamentar, este clar că ideea de a aduce un grup de presiune în parlament a fost cel puțin puerilă ca să nu spunem altfel, este clar că și cei neaserviți pesede-ului nu știu ce să facă cu poziția pe care o ocupă: este clar că este necesar un catalizator, un unificator al opoziției populare și, eventual, parlamentare!
CINE VA FI ACESTA?
   Încă nu știm, dar el va apărea.
   rețineți că prin comparație cu pesede-ul, opoziția nu de un Mesia are nevoie, ci de un conducător (altul decât Orban sau băse, să ne fie clar). 

   După ce va renunța la vorbele mari și fără valoare în ochii celor mai mulți electori (libertatea nu ține foame!), opoziția trebuie să ne spună cum ar guverna dacă ar forma mâine cabinetul și, mai ales, cu cine! Nu trebuie să ne închipuim că oricine este mai bun decât dăncila de acum, că nu-i așa: alinuța gorghiuța a reușit să prăbușească partidul liberal într-un timp record după ce reprezentantul liberalilor a câștigat alegerile prezidențiale, așa că eu în ea nu aș avea încredere!

   Opoziția trebuie să ne învețe că nu de oameni avem noi nevoie, ci de legi corecte care să fie aplicate ferm, la toate nivelurile, opoziția trebuie să ne învețe pe toți, de la mic la mare, că țara trebuie condusă de legi și nu de oameni!

   Ω

   Aceștia sunt primii pași pe care trebuie să-i facă actuala opoziție, primii pași după cel mai important pas în istoria ei de câțiva ani! Primul lucru pe care trebuie să-l facă, este să se unească sub o conducere comună, cu țeluri comune, cu limbaj comun, cu manifestări comune!
VA PUTEA FACE ASTA? 
VA CÂȘTIGA!
NU VA PUTEA?
VOM ASISTA LA NAȘTEREA DEMOCRATICĂ A PARTIDULUI UNIC!
   Actualul cod administrativ asta pregătește: având primarii mulțumiți și apărați de justiția de partid din mâna câte unui slugărel, pesede-ul va mai pierde puterea doar atunci când va dori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu