Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 decembrie 2018

Chomolungma, pământ românesc?

   Nu rezist și vă fac cunoscute câteva noi cuceriri ale inteligenței, culturii și științei românești de tip TV!
   Așadar, am urmărit oarece programe de știri și am constatat (din nou) că în intervalele orare în care în România de obicei se doarme, în lumea asta mare nu se întâmplă nimic! Dar nimica nimicuța: lumea are grijă să nu deranjeze somnul automulțumit al pseudo știriștilor români, așa că totul începe să se întâmple după prânz! Ca exemplu (la îndemână) poate fi dat discursul președintelui Macron, discurs care deși ținut la o oră rezonabilă luni seara, la noi nu a făcut valuri decât după mai mult de douăsprezece ore!
   Vrem sau nu, dar redefinim sensul cuvântului ȘTIRE, adică al cuvântului românesc pentru ceea ce - nu-i așa? - și ultimul reporter de teren știe că se cheamă NEWS! Ei bine da, la noi știrile, noutățile, prospăturile, sunt cele care deja au făcut mucegai! În cazul unui război Rusia USA, noi vom afla abia atunci când va fi pe sfârșite? Probabil!
   Însă, nu doar că programele de știri sunt mizerabil executate și pline de furăciuni de pe rețelele DE SOCIALIZARE (și nu sociale, că nu se adresează celor loviți de soartă!), dar mai au și aceleași emisiuni (sau aceleași tipuri de emisiuni): așa zisele reality show ne-au inundat, trec cu nume schimbat de la un post la altul, filmele sunt reluate până la uzura lor totală într-un ritm infernal ... iar CNA-ul ... Ce face CNA-ul? CNA-ul bineînțeles urmărește ca nu cumva partidul aflat la putere să fie înjurat prea tare și ... și cam atât! În rest, pe posturile TV se poate întâmpla și spune orice, pe ei nu-i interesează decât să-și ia bănuții și de restul poate să se aleagă și praful! Se dau emisiuni proaste și îndobitocitoare, se spun lucruri tâmpite în forme aberante, se colportează date false, se folosește un limbaj suburban, dar nu deranjează pe nimeni, nimeni nu vrea să facă un minim efort și să înțeleagă faptul că televiziunea are în educația maselor și a copiilor în special un rol net mai important decât școala!

   Iată câteva exemple de prostii marca TV: peisaj GLAMUROS, nereclamat infractorul poate să SCAP, județul BRAȚOV, suspect de FORT, etc, etc ... Îmi puteți reproșa faptul că sunt simple scăpări de tastatură și eu nu vă contrazic, deși sunt inadmisibile când vorbim despre posturi naționale, cu pretenții de a fi formatoare de opinie! Dar nu vă contrazic pentru că sunt ocupat cu re-învățarea geografiei României: aflu așadar de la proTV că Valea Morarului este drumul dintre Vf. Omu și Bușteni și nu Valea Cerbului și, atențiune atențiune, că Vf. Omu are 2514 m când în realitate, după toate măsurătorile, are tot 2505 m! 
CU MODUL ĂSTA DE GÂNDIRE ȘI PREZENTARE, ÎNTREBAREA DIN TITLU
VA PRIMI CURÂND RĂSPUNS AFIRMATIV!

   În concluzie, nu este atât de importantă o greșeală de scriere (posibilă și scuzabilă), ci repetarea exasperantă a greșelilor, lipsa cunoștințelor de bază care au dus la șoferiță și jandarmeriță, suficiența celor ce numesc pe asemenea posturi considerate DE MÂNA A DOUA coafeze și femei de serviciu (sau hair stiliyst-e și house keeper-e?), uitând rolul educativ involuntar al televiziunii! 

   Ω

   A propos de posturi TV: sunt în România cu largul concurs al autorităților de control, posturi transformate în vectori de publicitate și atâta tot și, nu mă refer aici la proTV care dă pentru a cincea oară (sau mai mult?) probabil „Singur acasă” unu, doi și trei: vorbesc despre pseudo posturile de știință și documentare, posturi care urmează modelul celor generaliste având aceleași emisiuni pe care le reiau la infinit! Sunt unele dintre ele la deja 
CÂTEVA SUTE DE RELUĂRI ALE ACELORAȘI 
EMISIUNI DE TIP REALITY SHOW!
   Este ciudat că nimeni nu vede că aceste posturi există numai și numai pentru a difuza publicitate, este ciudat că ele mai există, este ciudat că CNA-ul (din nou) nu are reacție permițând un adevărat atentat cultural la adresa consumatorului, atentat mascat de falsa libertate!
DEȘI NU MI-A PLĂCUT OMUL, ÎMI ESTE DOR DE RALU FILIP!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu