Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 decembrie 2018

Pe cine dăm în judecată?

   Politica absurdă de a mări salariile cadrelor medicale fără a asigura medicamente, materiale și bază tehnică, a dus, iată, la situații absurde: nou născuți (numiți de TV bebeluși sau bebelushy) sunt dați părinților gata bolnavi, gata infestați cu stafilococul auriu!
   Și nu, nu vorbim despre stafilococul auriu din fruntea bor, ci despre cel comun și neales, adică cel care face ravagii nu în conștiințe ci în spitale!
   Așadar, ce s-a întâmplat și ce ne-a făcut să scriem din nou despre absurdul sistem românesc de sănătate tocmai acum când se risipesc aburii festivismului de 1 decembrie: păi, explicația este simplă ... atitudinea AA a purtătorului de cuvânt al maternității Giulești, personaj ce pare numit politic! Dacă nu l-ați văzut la televizor înjurându-ne de mamă ... ehe, ați pierdut mult! 
   Așadar ... individul cu sindrom AA (arogant agresiv adică!), ne spune mai întâi și mai întâi că la ei în maternitate stafilococul auriu nu se găsește pentru că nu se găsește și basta!
   Apoi, tot dumnealui ne lasă de înțeles printr-un discurs pe care-l suspectez de impotență intelectuală, că toți acei copii infestați au fost aduși la Giulești GATA INFESTAȚI, deci că cineva, un ungur sorosist anti pesedist, a adunat copii infestați, i-a strâns de pe unde a putut și i-a adus pe toți la maternitatea model de la Giulești!
   În final, respectivul care pare convins că statul român îi datorează muuult mai mult decât îi dă și că noi toți avem obligația sfântă să-i plătim pe ei, cei câțiva aleși, trece la amenințări subtile ca o cărămidă-n moalele capului, sfătuindu-ne s-o lăsăm dracului mai moale cu spălatul personalului pe mâini, că altfel se supără „doamnele” asistente și pleacă toate în străinătate și noi ce ne facem fără doamna nutzy și fără doamna jeny și fără doamna caty și fără doamna nely ... și ... și ... ? Uită același inept individ că 2000 sau 2500 € la București sunt cu muuult mai mari decât 3000 sau 3500 € la Paris, unde orice s-ar spune, viața-i un PIC mai sc!umpă
   Trebuie să punctăm aici câteva lucruri: am prieteni medici, altfel oameni de treabă, care mi-au explicat că încă din timpul studiilor sunt învățați că EI sunt o castă aparte, că EI trebuie să se apere unii pe alții, că EI nu trebuie să se încarce cu problemele bolnavilor!!!
   Nu putem să nu ne amintim de faptul că acum o asistentă câștigă mult peste 2000 €, că un brancardiolog ia peste 1000 €, că un profesor în pragul pensiei ar lăsa oricând catedra pentru a împinge bolnavii prin spital ...
   Ar trebui să ne amintim și să îi amintim arogant agresivului medic de la Giulești că EI toți, nu sunt plătiți din banii aduși de acasă de dracnea, niciolicea, ciordache sau slugărel (deși ar putea!) ci din taxele și impozitele plătite de cei care muncesc din greu pe la particulari, de ăia care nu au salariul asigurat, locul de muncă asigurat, zile libere asigurate, tichete de vacanță asigurate, bonuri de masă asigurate, etc, etc!

   Așadar, pe cine trebuie să dăm în judecată pentru situația dezastruoasă din sănătate? Pe cine să chemăm în fața justiției pentru banii aruncați prostește în sistem? 

   Ω

   Cineva s-a „ținut de cuvânt” pentru că a putut! Și atât!
   În rest? Nimic, chiar dacă au acum câștiguri fabuloase, comportamentul nu li s-a schimbat absolut deloc!
   P.S. Din experiența proprie pot spune că la Sf. Ioan din București, cu o fractură la încheietura mâinii am stat aproape două ore așteptând „schimbul de tură”, schimb care s-a făcut ca prin minune atunci când de pe holul spitalului am sunat la birouri, pot spune că deși era necesar ghips, mi s-a prescris o orteză (130 lei) de la firma particulară din spital, orteză pe care statul care dă unui puturos 5000 € pe lună nu mi-o poate asigura așa cum zice legea, pot spune că la cabinetul din policlinică medicii calcă din trei în trei zile fiind înlocuiți arareori de asistenți! 
   Nu mă credeți? 
   Puteți verifica! 
   Deși nu vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu