Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 decembrie 2018

Telle père ...


   ... telle fils zice un proverb franțuzesc, unul care poate fi completat și ca telle fille ori, pe scurt și pe românește, „așchia nu sare departe de trunchi”! Era nevoie probabil de o explicație pentru că noi suntem mai rurali și nu prea semănăm cu îndepărtații noștri veri din țara în care și ultimul țăran știe franțuzește!

   Este adevărat că la ei, la francezi, se mai întâlnește proverbul și sub forma „tel maître tel valet”, cu sensul nostru balcanic de „cum e turcul și pistolul”, însă această formă intră la altă categorie!

   Așadar, de ce batem câmpii?

   Pentru că încă un membru al familiei cosma, stăpâna județului Prahova, a fost condamnat 

LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE 

cu toată presiunea nemaipomenită exercitată zilele astea pe justiție! De data asta este vorba despre cea mai obraznică parte a familiei, fătuca aia care are se pare mai multe operații estetice decât ani! Să lăsăm însă judecarea actualelor standarde de falsă frumusețe și a minților puține care le aplică și să contabilizăm ce datorează în acest moment „onorabila famiglia” statului român, adică nouă tuturor:

- cosma mircea (tatăl) 8 ani cu executare

- cosma vlad (fiul) 5 ani cu executare

- cosma andreea (fiica) 4 ani cu executare

adică un total de 17 ani cu executare!

   Într-o singură familie!

   Într-o singură familie protejată de pesede!

   Într-o singură și mândră familie pesedistă!

   Și să credem că bombonica habar n-avea ...

   Acuma, dacă nici ăsta n-a fost grup infracțional organizat, atunci nu mai știu care a fost sau este! 


   Să-i lăsăm pe membrii mizerabilei familii în așteptare și să întrebăm de sănătate forma „tel maître tel valet” care spune ceva asemănător dar nu întocmai, adică așa cum este stăpânul, așa-i și sluga! Deci, dacă-i stăpânul cinstit, sunt șanse mari ca și sluga să fie cinstită ... dar dacă stăpânu-i hoț, atunci musai și sluga-i hoață!

   Aici vedem cum intrăm într-o altă categorie: pentru dracnea și ai lui, nu se mai poate aplica proverbul familial ci este neapărat nevoie să apelăm la forma lui contractuală (stăpân - slugă) și în felul acesta ne lămurim care este situația reală acolo, sus! Să nu credeți că așteaptă ahtiați cu limba scoasă ordonanța amnistiei și grațierii numai oamenii politici! 

   Să nu credeți asta! 

   Sau dacă asta vă închipuiți, nu știți cine-i stăpânul și cine-i sluga!


   

Ω

   Nici nu putem înțelege ce aglomerație de așa ziși oameni de afaceri se găsește în spatele actualei conduceri a României, nici nu bănuim prin ce mijloace se scurg banii din buget către conturile particularilor, nici nu credem că de fapt un vâlcov darius este numai o slugă, la fel ca și dracnea liviu: cu siguranță în spatele lor sunt alții, cei cu finanțele!
   Îi vom afla?
   Să sperăm că da!
   Guvernarea care va încălca omerta și va face publice 
toate aceste mârșăvii va salva România, pentru că cei vizibili 
sunt numai slugile hoațe: stăpânii hoți sunt cu siguranță alții!

Un comentariu:

  1. Terrific post but I was wanting to know if you could write a litte more on this
    subject? I'd be very thankful if you could
    elaborate a little bit more. Kudos!

    RăspundețiȘtergere