Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 decembrie 2018

Promisiunile „se întoarce”!

   L-ați ascultat în decembrie `89 pe împușcatul?
   Dacă da, rămâne o frântură de istorie trăită în direct, dacă nu, ați ratat modul desăvârșit de a spune o minciună, adică acel mod în care eu mă plâng că-mi este foame iar dumneata îmi explici că nu văd mâncarea din farfuria goală!

   L-ați ascultat pe dracnea noul nicu și liviu duminică seară?
   Dacă da, nu ați „ratat modul desăvârșit de a spune o minciună, adică acel mod în care eu mă plâng că-mi este foame iar dumneata îmi explici că nu văd mâncarea din farfuria goală”!

   Vi se pare că m-am repetat?
   Adevărat, m-am repetat ...
   Din greșeală?
   Nu, nu din greșeală ci pentru că cele două momente seamănă izbitor, cel puțin pentru noi, nerecunoscătorii ăștia care nu vrem să recunoaștem binele făcut de pesede și că dăncilă HE! veorica este cel mai bun prim ministru român din toate timpurile - Marghiloman, Sturdza, Brătienii, Titu Maiorescu sau Ghica ori Catargiu au fost doar niște nume goale, niște „forme fără fond” ca să rămânem în ton cu lista citată!  
   
   Și a înșirat dracnea liviu la realizări, de te lua durerea de cap! Ne-a spus din nou că pesede-ul a crescut pensiile și salariile, uitând să spună ale cui salarii și cu cât au crescut pensiile, adresându-se evident propriilor votanți care sunt încântați să aibă mulți bani, cât mai mulți, chiar dacă ungurii au pensii de € 500 și o pâine costă sub 0,3 € iar la noi, la o pensie „babană” de 1000 de lei (€ 220) aceeași pâine costă 5 lei (peste € 1)! Alegătorii pesede-ului, Lenuțele și Gicuții ori Doreii cu nostalgia șantierelor de muncă voluntară, nu vor sau nu pot înțelege că nu ordinul de mărime contează când vorbim despre venituri și cheltuieli ci, absolut normal, puterea de cumpărare!
PUTEREA DE CUMPĂRARE!
   Care putere, de când este pesede-ul la putere, a scăzut dramatic - a nu se înțelege greșit, nu era ea prea răsărită nici înainte vreme, dar ca acum ... n-a mai fost de pe timpul iliescu și ciorbea ori Radu Vasile!
   A mai uitat primul teleormănean al țării să ne spună cum se simt banii aruncați în sistemul bugetar, de exemplu cum s-a îmbunătățit activitatea sistemului de sănătate, a uitat să ne spună cum rămâne cu copiii de la Giulești, sau cu spitalele care îmbolnăvesc în loc să vindece, sau cu calea ferată aflată într-o stare mai deplorabilă decât acum o sută de ani la ieșirea din război! 
   A mai uitat dracnea liviu să ne spună de ce are statul român atât de multă grijă de pușcăriași, hoți, violatori etc, în detrimentul cetățenilor cu impozitele la zi: de ce este atât de important să facem „totu” pentru binele unor ciorditori nenorociți care cu ceva vreme în urmă ar fi atârnat în ștreang, dar nu ne interesăm de oamenii cinstiți ai României?
   Să fie o simpatie de breaslă?

   A mai făcut ceva dracnea liviu, a amenințat președintele României cu o reclamație de ÎNALTĂ TRĂDARE! De ce? Pentru că cere schimbarea dăncilei HE! veorica? Pentru că nu vrea să lase în guvern toți paraziții? Da, pentru că se opune celor care gândesc ca un cunoscut de-al meu legat de dracnea și pesede: „avem alții mai buni?” Și-i dau dreptate, mă tem că nu avem ...

   Dar bomboana pe coliva guvernului și guvernării, a pus-o atunci când a cerut în mod imperios o ordonanță de urgență privind grațierea și amnistia! Adică, le-a bătut obrazul celor din guvern și le-a spus-o verde-n față că prea a trecut mult timp, că el s-a săturat și că nu-l mai primește aia mică acasă pe Moșu`, că se teme să nu vină cu bila de picioare!
   El le-a zis-o, ciordache a dat din cap cu aerul de înțeleptul Caracalului sau a unșpea minune a orașului și ... și vasilica veorica plus slugărel, au greșit direcția datului din cap: pentru că par a nu fi de acord să bage mâinile în foc după cartoful cel fierbinte al celui mai iubit fiu al poporului ...

   Ω

   Aceasta este singura chestie interesantă din discursul tovarășului nicolae din seara de duminică: cât de groasă este povestea asta, ce se ascunde în spatele ei, dacă toți cei ajunși la guvernare, luând la cunoștință au făcut brusc un pas în spate? 
   Ce oare?
   Restul sunt prostii demne de vâlcov darius și antena3 sau alte posturi aservite, deschise necuvântătoarelor care cuvântă pe limba lor, înțeleși doar de cei asemenea lor!
AȘADAR, CE SE ASCUNDE DE FAPT ÎN SPATELE ACȚIUNII,
DACĂ TOȚI FUG DE EA, CA DRACU` DE TĂMÂIE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu