Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 iunie 2019

Atac sau test? (AUDIO)

   Sistemul românesc de sănătate a fost atacat de hacker-i! 
   Avem aici niște întrebări de discutat: prima ar fi dacă sistemul se ocupă cu adevărat de sănătate și, a doua, dacă atacul este venit din partea unor pirați cibernetici sau ...
   La prima întrebare răspunsul este clar: sistemul acesta făcut pentru sifonarea banilor nu are nici în clin și nici în mânecă cu sănătatea, mai exact are legătură cu sănătatea noastră cât să putem cumpăra produse farmaceutice la care există interesul medicilor pe mâna cărora am intrat ... și atât! 
   La a doua întrebare, intrăm pe tărâmul bănuielilor și al teoriei constipației (că tot vorbim despre sănătate): am auzit-o pe pintea de la minister povestind că nu este prima dată când se întâmplă și că într-o situație anterioară, responsabilii cu securitatea sistemului informațional, au plătit la cererea hacker-ilor € 10.000 și au obținut deblocarea activității! Nu vi se pare ciudat? Puteți crede că un hoț care poate bloca un SISTEM NAȚIONAL se mulțumește cu 10.000? Chiar de euro! Dacă lăsăm totul la o parte și trecem dincolo de problemele tehnice, ne gândim noi cu mintea noastră ne pesedistă, de ce trebuie să angajezi pentru securitatea informațională o firmă care se lasă șantajată pe ea și, odată cu ea și pe tine client? Nu a auzit nimeni de șantajatul care dacă acceptă o singură dată șantajul va continua să fie șantajat la nesfârșit? 
   Așadar, ne protejăm plătind răscumpărare?
   Iată însă cum au fost păcălite spitalele românești, alea în care medicii câștigă fabulos dar nu găsești aspirină, iată deci comunicatul SRI:
„Este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. Cel mai probabil infecţia se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) şi nu pe exploatarea unei vulnerabilităţi (slăbiciuni) a sistemului. Ransomware-ul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de către orice produs antivirus clasic”.
   Ce părere aveți?
   Înțelegem de aici că banii au fost trimiși toți în salarii, că dezmățul unui venit de peste 10.000 de lei pentru un cadru medical cu pregătire cel mult medie poate continua dar că n-a mai rămas nimic pentru cumpărarea unui banal ... antivirus? Așa a gândit pesede-ul „programul de guvernare”?
   Bravo lor și bravo celor care i-au și încă îi votează, bravo lui ucigă-l toaca de la Rahova, bravo tuturor deștepților care au pus stăpânire pe statul român, bravo lor, așa merităm!

   Fără să-și dea seama, pintea de la sănătate ne dezvăluie slăbiciunile guvernării și prostiile făcute de aceasta: opoziția poate să plece acasă, puterea se sinucide fără ajutorul cuiva! Din păcate, pentru mulți alegători, aceste lucruri nu sunt nici vizibile și nici inteligibile, ei rămânând fideli executanți ai ordinelor venite prin a3 și altele asemenea!

   Ω

   La prima întrebare ne-am răspuns de mult: sistemul acesta hoțesc, inuman și antiuman nu se ocupă de sănătate.
   La a doua întrebare ne răspundem acum: chiar dacă unii pot crede că este un atac din exterior, un test la adresa sistemelor statului român, atunci îi spunem că visează cai verzi pe pereți! Nu, nu este necesar, se știe că România nu este pregătită!
   Atunci, cine a păcălit sistemul?
   Cu siguranță nu hacker-i ruși, ci niște puști care s-au jucat cu telefonul în spatele blocului!
CINE SE OCUPĂ SĂ NU FIM PROTEJAȚI?
CÂT NE COSTĂ CA SĂ NU FIM PROTEJAȚI?
CARE ESTE FIRMA CARE S-A UMPLUT DE BANI DAR 
A FOST PĂCĂLITĂ DE (probabil) NIȘTE PUȘTI?
   Uti că aș vrea să aflu cine nu a putut cumpăra pentru stat un Bitdefender, un Norton sau măcar un amărât de Avast, unul din astea de care avem toți pe calculatoarele de acasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu