Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 iunie 2019

Din nou într-un lagăr (AUDIO)

PRESS TITLE THEN PRESS PLAY


   Din păcate, contactele mele cu sistemul românesc de sănătate continuă la nivel de urgențe și de de spital! Am avut din nou de a face cu „minunații” noștri medici ...

   Așadar s-o luăm cu începutul ...
   O urgență majoră m-a pus în situația de a chema ambulanța: din nou, ambulanța s-a dovedit încadrată cu oameni de bună calitate, săritori, înțelegători și răbdători! Este greu de explicat ce îndură acești oameni pe la diverși pacienți și rudele lor! În final, a fost necesar transportul tocmai la spitalul Bagdasar-Arseni, pentru manevrarea tărgii fiind solicitat un echipaj de pompieri, de parcă pompierii sunt hamalii de serviciu!
   Ca de obicei, lucrurile au mers bine până la camera de gardă: din moment ce ai terminat cu „fraierii” de pe ambulanță și ai intrat în lumea kafkiană a spitalului ești terminat! Mizeria pare mai mică decât la Pantelimon sau Sf. Ioan dar oamenii ... dar oamenii ... Intrarea în curte cu mașina (deși însoțești un bolnav) te costă la „domn” portar de la firma de pază, deși există o parcare pentru care s-ar putea percepe plata la timpul de staționare, intrarea dincolo de cerberul de la urgențe care este tot un „domn” de la o firmă de pază te costă din nou! Ușile sunt trântite cu furie, discuțiile sunt purtate parcă numai cu urlete, personalul angajat, cu cât este mai jos în ierarhie cu atât este mai zgomotos, medicii plătiți dumnezeiește sunt scârbiți și vorbesc arogant bolnavilor ... brrr ... credeam că sunt într-o țară mult mai puțin civilizată decât este România în realitate!
   Un bolnav a cerut „afară”, înțelegeți dumneavoastră: „nu se poate, nu avem (!?!?!)” - de ce oare nu există o toaletă pentru bolnavi, nu pricep, dar așa-i probabil procedura europeană! Totuși bolnavul insistă iar medicul, plin de bunăvoință îi explică pe un ton ridicat și iritat că a venit la spital ca să zacă, nu să se ducă el să fumeze! Observați vă rog, că în fișa postului medicilor plătiți dumnezeiește intră și puteri paranormale demne de Mafalda, dar presupun că așa este procedura europeană! Alt bolnav este amenințat că dacă nu este „cuminte” i se dă la semnat „cererea” și este trimis acasă - presupun că tot conform procedurii europene!
   Printre urletele de tipul ăsta, câțiva medici (în special tineri) își fac liniștiți datoria: fără țipete, fără amenințări, fără aroganță ori agresivitate, iar bolnavii lor stau liniștiți în paturi, nu cer luna de pe cer și așteaptă răbdători rezultatele analizelor. 
   Însă, chiar dacă șansa a făcut să am legătură cu un asemenea medic, Kafka nu m-a slăbit, rezultatele unor banale analize de sânge venind de la laboratorul spitalului după aproape ȘASE (6) ore! Șase ore, timp suficient să-ți dai seama din ce cauze a sucombat un bolnav dar nu să-l și salvezi! La manifestarea surprizei legate de timpul muuult prea lung necesar analizelor, răspunsul medicului „nostru” a fost simplu și direct:
„PE NIMENI NU INTERESEAZĂ NIMIC, TOȚI ÎȘI BAGĂ PICIOARELE!”
   Am tăcut și am înghițit, Bagdasar-Arseni are o evaluare publică de 3,3 în timp ce ceea ce pare spital penitenciar (vreau să spun Pantelimon) are 2,9 iar Sf. Ioan, mizeria mizeriilor de bolniță feudală are 2,5: deci trebuia să mă simt privilegiat, nu?

   Ω

   O întreb public pe madame pintea de la bolnițe și cimitire cu cruce roșie cum sunt plătite cadrele medicale?
   Ce importanță are competența în stabilirea salariilor?
   Ce s-a schimbat după ce pesede-ul, în imbecilitatea-i nemăsurată a aruncat cu bani în medici ca țiganii la nunți în maneliști?
   Merge treaba mai bine, pentru că nouă ni se pare că merge mai prost?  
   Influențează vreun pic părerea conducătorilor sutele și miile de opinii liber exprimate în mediul public în legătură cu lagărele pe care le patronează pseudo ministerul pseudo sănătății?
   Nu crede madame pintea că problemele sistemului o depășesc și că ar fi cazul să se auto elimine din moment ce nu poate lupta cu proprii-i colegi?

   Am înțeles, este încă unul dintre rezultatele programului de guvernare al pesede-ului! 
AR TREBUI SĂ FIM ATENȚI CÂND LE IES pesede-ILOR VORBELE DIN GURĂ, 
ABIA ACUM ÎMI DAU SEAMA CĂ NU S-AU LĂUDAT NICIODATĂ CĂ 
SISTEMUL DE SĂNĂTATE FUNCȚIONEAZĂ MAI BINE CI CĂ ...
AU MĂRIT SALARIILE!
ESTE ȘI ASTA O PERFORMANȚĂ!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu