Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 iunie 2019

Nu miroase a dreptate! (AUDIO)

PRESS TITLE THEN PRESS PLAY


   Un individ totalmente asocial, un criminal cu sânge rece, un animal de pradă amestecat în turma ovinelor nevinovate numite de obicei oameni, unul care presupun că se califica cu brio pentru eliberările lui slugărel t, cel pe care promitem să nu-l uităm până nu va plăti pentru tot răul făcut României și cetățenilor ei, o fiară așadar, a ucis un polițist. Știm asta, nu este din păcate o noutate, pentru că s-au mai văzut cazuri ...
   Așadar, fiara bipedă a ucis un om care, întâmplător era și polițist!
   Întrebat de ce a făcut-o, a spus că a fost care pe care, cine omoară primul pe cine, a lăsat de înțeles că a fost ca într-un western al copilăriei noastre, în care banditul frumos, viteaz și - bineînțeles - nevinovat omoară toți sheriff-ii din ținut și dispare în asfințit cu mândra județului în brațe, călare pe mândru-i bidiviu! Ei bine, n-a fost așa: un polițist a fost trimis să-l aresteze, el nu s-a supus (nici prin gând nu i-a trecut) și, din schimbul de „replici” a reieșit un fugar rănit și un polițist mort. Nu mă mai interesează ce spune polițistul nu știu care, aflat la comandă și care dincolo de fundul ministrului de interne nu a mai ridicat capul de ani de zile: știm bine că toate instituțiile statului sunt sub finanțate și sub dotate pentru a putea băga banii în salariile bugetarilor, bani cu care se pot cumpăra mărfuri importate așa încât banii să se întoarcă acolo de unde au fost împrumutați: poate că polițistul a greșit, dar infractorul, dacă nu era rănit, nu se preda și continua lupta!

   Și cu toate astea ... SURPRIZĂ!
   Pe derbedeul asasin, pe cel care s-ar fi luptat cu oricine pe viață și pe moarte, l-au apucat remușcările! Dar ce remușcări, ce durere-n suflet, ce plâns cu sughițuri, ce milă l-a sfâșiat gândindu-se la cel ucis ... așa de tare s-a căit pentru fapta comisă, încât s-a sinucis, și-a luat zilele, s-a auto executat! 
DUMNEAVOASTRĂ CREDEȚI?
HAI SĂ VORBIM SERIOS: 
CHIAR CREDEȚI?
PUTEM CREDE?
   Nu este în firea lucrurilor ca un pușcăriaș, un recidivist să aibă remușcări în alt loc decât în fața comisiei de eliberări condiționate! Apoi, pentru cine nu știe, individul urma să fie condamnat iar în pușcărie avea să fie CINEVA, un erou, un șmecher:
NU AVEA NICI UN MOTIV SĂ SE SINUCIDĂ!
NICI UNUL!

   Un mod ciudat de a face dreptate ... foarte ciudat și ilegal: pute de la o poștă a răzbunare a sistemului, pute dar nu avem nici un fel de argumente în afară de cele ale bunului simț și ale logicii!

   Ω

   A propos ... acum mi-am amintit: în septembrie 2017, asasinul unui alt polițist, aflat tot singur în celulă, s-a sinucis și el! 
   Și tot prin spânzurare!
   În condiții identice!
   Singura diferență este locul: Botoșani în loc de Timișoara!

CHIAR NU PUTE NIMĂNUI?
INDIFERENT CINE ESTE „SINUCISUL” ȘI CE A FĂCUT EL, 
JUSTIȚIA TREBUIE SĂ-ȘI SPUNĂ CUVÂNTUL PENTRU CĂ NIMENI 
NU TREBUIE SĂ AIBĂ DREPTUL DE A-ȘI FACE DREPTATE SINGUR!
DACĂ ACCEPTĂM SITUAȚIA ASTA ȘI ACUM, 
CU CE SUNTEM MAI BUNI DECÂT 
CLANURILE ȚIGĂNEȘTI SAU ASASINII DE POLIȚIȘTI?

Un comentariu: