Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 iunie 2019

Exemplu de caz (AUDIO)

   Vorbeam mai zilele trecute despre bugetari și serviciile oferite nouă de către statul român prin intermediul lor, adică al angajaților noștri. Din fericire, un reportaj făcut de proTV cu camera ascunsă ne aduce un bun exemplu pentru disecarea subiectului!
   Așadar ...
   Pe scurt, iată subiectul: reporteri „sub acoperire”, folosind o cameră ascunsă, au umblat pe la mai mulți vânzători de animale de companie. Ce au descoperit acolo este inimaginabil: câini femelă care se reproduc pe bandă, mizerie, lipsă îngrijire de specialitate, pui într-o stare precară! Mă limitez aici cu descrierea imaginilor: eu unul, deși sunt un iubitor de animale, nu am fost niciodată de acord cu Brigitte Bardot sau alții asemenea ei dar de data asta am fost profund impresionat! Pur și simplu niște derbedei au pus pe picioare fabrici de reproducție (canină în cazul de față), umplând piața cu pui gata bolnavi, fără pedigree și deci fără posibilitatea verificării ascendenței, a încrucișărilor, a consangvinității, a bolilor și tratamentelor aplicate. Adică, pentru a nu lungi inutil o poveste absolut mizerabilă, niște derbedei câștigă speculând dragostea unora pentru animale, înșelând cumpărătorul și chinuind animalele!
   Până aici, lucrurile sunt clare și nu auzim prima dată de asemenea întâmplări (pot spune că am asistat la aducerea unui asemenea pui într-un cabinet veterinar și este de-a dreptul dureros ce se întâmplă)!

   Acum intră în scenă statul, statul pe care l-am acuzat de multe ori că a creat niște sinecuri bine plătite, statul român pe care noi îl susținem pentru ca să nu-și facă treaba ori pentru a da prilej unor funcționari să-și ridice niște „căsuțe amărâte” dintr-un biet salariu de bugetar ... Ei bine, statul nostru drag, a fost sesizat prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)!
   Iată deci și explicația a tot ceea ce am scris până acum: toată lumea știe că afacerea cu pui este înfloritoare, toată lumea știe cum se petrec lucrurile, toată lumea știe că o canisă LEGALĂ nu poate furniza la orice oră orice pui, toată lumea știe cam ce prețuri se obțin pe aceste animăluțe, toată lumea știe ... mai puțin ANSVSA!
   Revoltător, toată lumea știe mai puțin autoritatea statului, adică cei pe care-i plătim ca să știe înaintea noastră și să nu lase să se întâmple așa ceva! 
   Însă lucrurile nu se opresc aici!
   Odată făcută reclamația, autoritatea a trimis un control la una dintre fabricile de căței, iar controlul a constatat că respectiva crescătorie cu sute de animale în cuști nu are contract cu un veterinar, motiv pentru care a aplicat o amendă de ... 4500 de lei! 
   În 15 zile, amenda este doar la jumătate ...
   Așadar, controlul nu a constatat condițiile în care sunt ținute animalele, nu a constatat că are de a face cu o canisă ilegală, nu a constatat că acolo este o afacere pentru care nu se plătesc impozite, nu a constatat cazul de rele tratamente aplicate animalelor, nu a constatat decât cea mai de jos CONTRAVENȚIE, astfel încât să-l deranjeze cât mai puțin pe jupânul câinilor! Cred că și-au cerut și scuze! Deci, ANSVSA nu știe nimic, poliția nu știe nimic, poliția animalelor nu știe nimic iar fiscul mai are puțin și-i dă proprietarului și o scutire de impozit dacă nu cumva îi și returnează ceva bănuți!
   Ați înțeles mecanismul?
   Nu vedem și dacă vede altcineva ne ascundem după o falsă responsabilitate și o limitare de atribuțiuni: „asta-i treaba poliției” este refrenul care-i scapă pe angajații ANSVSA atâta timp cât nimeni nu-i întreabă pe sugătorii de la bugetul statului de ce nu au anunțat EI și poliția și fiscul și pe alții care ar avea treabă aici! A propos de poliție: chiar nu se simte din stradă când cineva crește sute de câini?  

   Ω

   Dintr-un caz mititel, se poate deșira întregul ghem al fraudei cu posturi la stat, al șmecheriilor pentru care se închid ochii, al hoțiilor bugetarilor numiți politic în posturi pentru care nu au decât chemarea lipitului de afișe sau al rudeniei ori prieteniei!
ÎNȚELEGE ACUM OPOZIȚIA CE TEMĂ GREA DE DISCUȚIE ARE ÎN CONFRUNTAREA CU pesede-UL?
PRICEPE OARE OPOZIȚIA CÂT DE UȘOR POATE PUNE PUTEREA ÎN GENUNCHI, OBLIGÂND-O SĂ RECUNOASCĂ FAPTUL CĂ-ȘI PLĂTEȘTE SUSȚINĂTORII ȘI LUCRĂTORII PRO-PARTID FOLOSIND PESTE TOT SISTEMUL DIN CAZUL PROTECȚIEI COPILULUI TELEORMAN?
DACĂ OPOZIȚIA NU PRICEPE, ATUNCI ÎNSEAMNĂ CĂ PROCEDEAZĂ LA FEL 
ȘI SE DESCALIFICĂ!


3 comentarii:

  1. Hey tһere! I understand this is somewhat off-topic however
    I needed to ask. Dooes running a well-establisһed blog
    like yours take a large аmunt of work? Ӏ am completely new to writing
    a blog howevdr I doo write in my journal onn a daily basis.
    I'd likе to stаrt a blog so I can easily share my
    ⲣersonal experіence and vіews online. Please llet me know іf
    you һave any ideas or tіps for brand new aspiгing blog owners.

    Appreciate it!

    RăspundețiȘtergere
  2. At thiѕ time it seems like Movɑble Tyype is thee preferred blogging
    pltform available rіght now. (from what I've read) Is that what you aree using on your blog?

    RăspundețiȘtergere
  3. What's սp, just wantеd to say, I liked thi blog post.
    It wass helpful. Keepp on posting!

    RăspundețiȘtergere