Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 iunie 2019

Copie la indigo (AUDIO)

   Când am citit un interviu al lui Mititelu, patronul de diverse inclusiv echipă de fotbal, am făcut-o - recunosc - dintr-o nevoie de amuzament: omul se maimuțărește, se ceartă cu toată lumea, face de multe ori (poate fără să vrea) pe clown-ul ... Dar citind, am dat peste o chestie serioasă, care mi-a amintit de un trecut destul de recent în memoria unora dintre noi.

   Se știe că în România un bărbat nu este bărbat dacă nu-i place fotbalul!
   Se mai știe și că un om bogat se manifestă în public sponsorizând o amantă (care știm, îl iubește sincer!) și o echipă de fotbal!
   Se știe de asemenea că atunci când se amestecă fotbalul cu politica, întotdeauna, dar întotdeauna politica mai forțoasă câștigă și fotbalul asociat ei, deși inițial câștigă și el, în final pierde! Exemple sunt destule, pornind de la Steaua București, trecând prin Viitorul Scornicești și sfârșind cu amărâtele echipe ale secretarilor de județ, nivel la care meciurile se câștigau pe baza produselor importante la nivel județean (tablă de la Galați, petrochimice de la Prahova, mașini de la Argeș, etc). Numele notorii în domeniu rămân cele ale fiilor familiei ceaușescu, dar alături de ei au fost mulți alții mai puțin notorii dar nu mai puțin implicați: mitică dragomir este unul dintre profitorii sistemului și un exemplu comod.

   De ce am făcut această mult prea lungă introducere?
   Pentru că un Copos sau Nicolae ori Becali care au riscat și riscă bani în fotbal, au acum un concurent serios: dracnea cel mic și a lui Turris Oltul Turnu Măgurele!
   Ei bine, echipa aceasta pentru care se spune că s-a construit (din bani publici) un nou stadion la Turnu Măgurele, este patronată de valentin ceaușescu pardon, dragnea! Asemănările nu sunt doar de nume ci și de rezultate! Patronul de la Craiova, Mititelu, se plânge că în timp ce toate echipele luptau cu ei cu ghearele și cu dinții, cu Turris se cam dădeau la o parte! Mai spune că atunci când nu se dădeau la o parte de bunăvoie, mai interveneau și arbitrii cu câte un penalty, două, după caz și nevoie! Să mai amintim de drăgălașul eveniment din septembrie 2018, atunci când suporterii olteni nu au fost lăsați pe stadionul din Turnu Măgurele? Nu trebuie însă să uităm de huiduielile care l-au însoțit pe noul zmeu oltean valentin pe la meciurile din deplasare, fapt care dovedește fără tăgadă atașamentul deplin al populației față de familia dracnea, unitatea de monolit în jurul partidului, dragostea nețărmurită, etc, etc, etc ...

   Ce învățăm noi de aici?
   Învățăm câteva lucruri ... că prostul gust este o buruiană de care se scapă greu, că prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul și că din fericire, numai Dumnezeu pare a fi veșnic, spre deosebire de tăticul din fruntea partidului! 

   Ω

   Probabil că va veni vremea ca și acest nou valentin să dea explicații într-un cadru intim, la procuratură: ce facem însă cu oamenii mai mititei, cum este și Mititelu, oameni care nu se pot apăra de dinții și ghearele prădătorilor politici născuți din vremelnici conducători ce se cred eterni?
PE EI, PE NOI, CINE NE APĂRĂ DE ACEȘTI MEREU PREZENȚI valentini?
ÎNTREB, PENTRU CĂ STATUL NU O FACE ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu