Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 septembrie 2020

Axioma onțanu

   Dacă ne întrebăm ce se întâmplă cu pesedeul și ne răspundem că înfrângerea este datorată alegerii lui dragnea Rahova la conducerea partidului, este posibil ca el, răspunsul, să fie corect dar incomplet. Mă uit la sectorul doi din București, mă uit și vă spun în cunoștință de cauză că așa campanie „din om în om” cum a avut onțanu nu a mai avut nimeni: pensionarii și-au transmis subversiv, din gură în gură, cuvântul de ordine și explicația pentru el, anume „votați-l pe onțanu!” pentru că „ce a făcut el pentru pensionari ...”! Din păcate, oricât ai fi încercat, nu ai fi aflat ce anume a făcut onțanu special pentru pensionari dar, sindromul iliescu părea să funcționeze și locuitorii sectorului, mai exact locuitorii vârstnici ai sectorului, erau îndemnați, somați, condamnați să-și aleagă primarul din rândul oamenilor cunoscuți lor: pe lista oamenilor cunoscuți lor nu se afla, desigur, decât numitul onțanu!

   Dar iată că și sindromul iliescu se poate vindeca, acum pare-se pe cale naturală: onțanu a ieșit al treilea, cu circa 12% din voturi, lucru care poate părea un succes ideologic și o schimbare de opinie a electoratului vârstnic. Din păcate pentru bătrânii noștri pe care-i iubim oricum votează, nu ideologia s-a schimbat ci ponderea pensionarilor cu sindromul iliescu în masa populației: astăzi, pensionarii activi nu mai sunt preponderent cei pensionați de iliescu înainte de vreme, nu mai sunt cei educați numai sub comunism ci, au început să apară printre ei și pensionarii care au apucat să mai muncească după revoluție, cei care au priceput cum stă treaba cu economia și cu posibilitățile statului. Asta s-a întâmplat evident pe cale naturală, susținătorii pesedeului din era iliescu fiind din ce în ce mai puțini: ne pare rău, dar asta-i viața, nu-i așa?

   Pesedeul va avea o mare problemă nu acum la alegerile parlamentare ci peste patru ani, când sporul negativ al susținătorilor devotați le va împuțina și mai rău acestora rândurile!

 

  

 

   Ce va fi mai departe?

   Este simplu de spus că generațiile se schimbă dar este mai complicat de înțeles că lucrul acesta este inutil dacă schimbarea pe criterii de vârstă nu vine și cu un câștig de înțelepciune!

   Așadar, dacă nucleul dur al pesedeului se epuizează iar dreapta își face datoria corect, peste patru ani cine va reprezenta stânga în România? Cred că este nevoie de un nou concept politic, de un nou partid adevărat de stânga și nu urmaș al feseneului ca actualul pesede, cred cu tărie acest lucru pentru că este nevoie de opoziție pentru a exista un echilibru care să ducă la buna funcționare a politicii și țării!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu