Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 septembrie 2020

O, sancta simplicitas!


   Înainte de toate, câteva întrebări cu aparență puerilă dar necesare: să presupunem că aveți probleme cu dantura Doamne ferește ... vă duceți cumva la un tâmplar?
   Dar dacă vreți un dulap, solicitați serviciile unui zugrav?
   Poate doriți în schimb să zugrăviți, așa că veți apela la un stomatolog, nu?
   Jocul ăsta poate continua mult, poate continua la infinit și nimeni nu va accepta că în cazul unei suferințe neurologice ar fi dispus să se servească, să zicem, de serviciile unui ginecolog, nu mai spun de ale unui gunoier ...
   Și atunci, de unde inflația asta de doritori de primării?
   Ce-i califică pe nevasta lui cataramă (medic estetician) sau brigitte ex năstase ilie ex sfăt (practic fără ocupație) să dorească un post înalt în administrația locală? De ce i-a lovit pe toți dorul de gospodărie? De ce sunt buni iordănescu sau mitică de la ligă în consiliul general al capitalei, oameni care și-au dovedit competențele în cu totul alte domenii decât administrația? Dar băse, marinarul de Herăstrău, scufundătorul de partide și petroliere, de ce este el bun de primar general când după perioada petrecută la primărie nu ne amintim decât de prostii crase? Bineînțeles că exemplele pot continua, cu nume de la inepți care ar trebui expertizați psihiatric și până la așa zise vedete de doi bani, trecând prin tătici căniți care-și trăiesc a nu știu câta tinerețe ca petre roman și clienți politici care au senzația că vor roade un os la care nu vor ajunge în veci!
   Să revenim!
   Ce o califică pe ex „doamna” sfăt pentru postul de consilier la primărie? Ce ne-a dovedit ea până acum? Sper că ați văzut: cuvântul doamnă era pus între ghilimele ...  
   Dar pe madame cataramă?
   Ei/ele chiar nu mai au obraz în speranța că noi nu mai avem minte?
   Dar un om de afaceri proaspăt român, de ce își dorește arzător să se ocupe de problemele orașului Mangalia?

   Trebuie să vă amintesc că am avut primari marinari și ne-au scufundat, că avem chiar și acum primari medici și ne-am umplut de dureri de cap construind un banal pasaj rutier într-o sută de ani, că avem un primar așa zis jurnalist și că bugetul primăriei generale se duce pe firme fantomă create pentru păpat bani și creat sinecuri ... 

   Oameni buni, chiar am înebunit cu toții?
   Oameni buni, suntem tâmpiți?
   Acum pesede-ul vine cu onțanu la doi și bădulescu la trei? Și vor fi votați? Serios? Despre onțanu umblă vorba printre pensionarii sectorului doi că ce a făcut el pentru pensionari ... ehe! Chiar așa, ce a făcut pentru pensionari?
   Cât despre bădulescu, să nu uităm ce comportament grobian are personajul acesta bolnav de analfabetism comportamental: va avea el votanți? Cu siguranță, decă partidul le-o cere ...

   Avem și un general medic, acuzat pe vremuri de plagiat, care în loc să-și pape liniștit venitul fabulos de special, se aruncă în cursa pentru o primărie de sector!

   Mai vreți exemple?
   Mai doriți să aflați câți alți nechemați își doresc un scaun de primar sub cur?
   Mai vreți?
   Nu cred!
   Dar întreb eu acum, oamenii cu studii în administrație, în magementul localităților, specialiștii în atras fonduri europene, unde sunt? Ei de ce nu au loc pe listele partidelor? Ei de ce nu sunt susținuți politic?
   O, biată inocență, naivitate sau cum vreți dumneavoastră să traduceți titlul, o biată mintea românului a de pe urmă:
NICI UN PARTID POLITIC NU VA SUSȚINE UN SPECIALIST PENTRU POSTURILE DIN ADMINISTTRAȚIA LOCALĂ, PENTRU CĂ PARTIDELE NU AU NEVOIE DE OAMENI CARE SĂ MUNCEASCĂ PENTRU LOCALITĂȚILE UNDE SUNT ALEȘI CI PENTRU EI, PENTRU PARTIDUL LOR, PENTRU ALEGERILE CARE VIN!
DACĂ UN ARAB OM DE AFACERI ESTE DISPUS SĂ-ȘI LASE FIRMELE PE MÂNA ALTORA PENTRU UN SCAUN LA PRIMĂRIA MANGALIA, DACĂ SOAȚA LUI CATARAMĂ LASĂ CLINICA CE MERGE BINE PENTRU UN SCAUN ASEMĂNĂTOR, DACĂ ATÂȚIA ȘI ATÂȚIA SE ARUNCĂ ACUM CA HIENELE ASUPRA PRĂZII ADMINISTRAȚIEI LOCALE, ÎNSEAMNĂ CĂ LEGEA ESTE PROASTĂ ȘI LE PERMITE SĂ SE ÎMBOGĂȚEASCĂ ÎNTR-UN RITM ACCELERAT ATÂTA TIMP CÂT SUNT PRIMARI SAU CONSILIERI!
LEGEA PARTIDELOR, ACEEA CARE LE PERMITE CANDIDAȚILOR SĂ DECONTEZE CHELTUIELILE DIN TIMPUL CAMPANIEI A FOST SE PARE UN BUN MODEL!
   Ce facem?
   Cum reacționăm?
   Cum să alegem: după ochi verzi sau albaștri, după cum ne spune partidul, după tras la sorți?
   Cum să discernem puținul bine din răul cel mult?
   Cum să ne eliberăm de inflația asta de candidați de rahat și să alegem rațional omul cel mai potrivit?

   Ω

   Teamă îmi este că ne va fi imposibil!
   Și în buna tradiție românească, nu vom alege omul cel mai bun ci omul cel mai lăudăros, om pe care îl vom înjura peste numai câteva zile uitând că și datorită nouă ocupă funcția pe care o ocupă!
   Așa crede un om, de pe stradă ...
   P.S. Ce mai face oare cumpănașu? El nu candidează pe nicăieri?

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu