Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 septembrie 2020

Politică vetustă

    Ne întrebăm de ce nu o ducem mai bine, de ce lucrurile merg tot rău și nu găsim răspunsul, deși acesta este la nasul nostru: și iată câteva exemple ...

   S-a umplut țara de hârburi de tip break, de obicei Opel dar și VW sau similare. Toate sunt o apă și-un pământ, mașini bune de dus marfa la piață, toate au pe fund aceeași inscripție: TDI, DTI, CDTI sau o altă combinație de litere din care însă nu lipsește litera D, adică Diesel, adică folosesc motorină, adică sunt cele mai poluante motoare cu putință! Iar România, în ultimul an, a importat din Germania, de la aceeași bătrânică simpatică, toate hârburile astea pe care nemții vor să le arunce ca fiind poluante! Toate aceste Opel-uri Astra sau similar, sunt niște troace, importate de deștepții noștri (deștepți este bineînțeles între ghilimele!), iar aceste hârburi urmează a fi retrase într-un an doi din circulație prin programul rabla pe banii mei și ai dumitale, statul român fiind mână largă pe buzunarul altcuiva! De ce am amintit de povestea acestor hârburi? Pentru că actualul guvern crede că dacă permite asemenea „importuri” va obține voturi în plus, dar uită că dragnea&Co au înapoiat românilor taxa de primă înmatriculare dar au pierdut alegerile en fanfare! Ca o paranteză, trebuie să-mi amintesc de un fost coleg, unul cu nume de pasăre de curte, care acum vreo zece ani nu mă credea când îi demonstram că un motor diesel nu poate scoate noxele declarate de VW și că la mijloc este o șmecherie: vorbeam despre marfă nemțească și gata, nu se mai putea discuta nimic!

   Aflăm fără surprindere că în timp ce Emil Boc a automatizat circa 2000 de locuri de parcare din Cluj, firea cam cu aceeași bani a aprins beculețe în București pe post de făclie de Paști! Este evident că firea știe care este nivelul intelectual al simpatizanților și votanților ei, așa că le dă sclipici la care să holbeze ochii că de modernizarea și informatizarea orașului imbecilii nu doar că nu au nevoie dar chiar se tem!

   În țară, sunt localități (nu puține) care au putut cumpăra tablete și lap-top-uri copiilor fără să aștepte gestul statului. Sunt localități care dau internet gratuit tuturor locuitorilor sau celor în trecere. Sunt localități care au început să se învârtă după soare! Iar primarii lor sunt aleși și realeși fără pomeni electorale, fără ajutoare sociale, fără țepi din borduri, fără blindat locuri de joacă, fără lumini de sărbători și fără arteziene luminoase: nu, cea de la București nu este cea mai mare din lume, așa cum umblă vorba printre susținătorii pesede, ea fiind întrecută de cea de al Belagio din Las Vegas și mai ales de cea mai mare din lume, cea din Dubai dar și de multe altele!

 

   Așadar, dacă un partid va ajunge la putere în România și, indiferent care va fi acel partid, se va apuca hotărât de treabă, fără pomeni electorale, fără ajutoare sociale nemeritate, fără să stea cu gândul la următoarele alegeri și nu va face altceva decât să dezvolte economia și să modernizeze țara, atunci acel partid trebuie să se pregătească de o guvernare de lungă durată pentru că va fi votat de multe ori: românii s-au săturat să fie mereu ultimii, își doresc să fie primii și la altceva decât la boli și sărăcie!

 

  

 

   Spus pe scurt, oricine va veni pus pe treabă va avea voturile noastre iar cine va veni pus pe câștigat alegeri mai mult ca sigur o să-și rupă gâtul! Nici actuala guvernare nu face excepție de la dorința disperată de câștigare a alegerilor ce vor veni, demonstrând dureros că toată clasa noastră politică este vetustă, că avem nevoie nu atât de oameni noi cât de idei noi!

   Așa gândește un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu