Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 decembrie 2020

Fotbal pus la Colțescu

   Arbitrul de fotbal Sebastian Colțescu a încălcat se pare o lege și a numit pe cineva ... NEGRU! Am auzit cu toții povestea ... adică arbitrul Colțescu este rasist ... Ei bine, dacă ne dăm de pe ochi vălul aproape islamic al rasismului cu orice preț, începem să vedem cu totul și cu totul altfel incidentul de la Paris! În primul rând, arbitrul a putut încălca o lege morală, o lege a bunului simț, deși camerunezul care s-a plâns de tratament rasist nu este nici verde nici albastru ci chiar negru! Să nu uităm: camerunezul jignit din echipa tehnică a turcilor a făcut pe dracu`n patru să iasă în evidență, a făcut tot posibilul să provoace incidente, a cerut să fie băgat în seamă, altfel nu se explică cum de în minutul 14 era deja necesară îndepărtarea lui din zona terenului, drept care bănuiesc că dacă nimeni nu i se adresa cu cuvântul presupus injurios ar fi acuzat pe cineva de antirasism pentru că nu a fost făcut ... negru! Așadar, cum poate fi el numit în mod mai specific, atunci când se află într-un grup de oameni și nu are alt element de identificare? Turco african? Afro turco vremelnic european? Nu știm și, de fapt, nici nu ne interesează foarte mult pentru că lucrurile au o explicație foarte simplă.

   Vom reveni, deci să continuăm: pe Colțescu l-a luat gura pe dinainte, uitând că astăzi este la mare modă să fii neo liberal, să dărâmi statuile albului Columb și ale albului Jefferson și ale altor albi care au făcut pe dracu`n patru ca lumea să evolueze și să se civilizeze! Colțescu nu a știut sau nu a dat importanță faptului că în lumea modernă rasismul este noul antisemitism și că dacă el, rasismul, nu exista, atunci trebuia musai inventat, ceea ce s-a și făcut! Însă lucrul pe care Colțescu nu l-a știut, la care nu s-a gândit, la care pe nimeni n-a dus mintea, este unul politic: Franța și Turcia, grație declarațiilor președinților Macron și Erdogan se află în război diplomatic de ceva timp. Franța a acuzat Turcia pe față sau prin dos că nu respectă dreptul internațional, că se amestecă în treburile interne ale statelor occidentale și că (asta s-a spus voalat) susține tacit mișcările musulmane radicale și în consecință, terorismul. Turcia acum, după jignirile rurale și rudimentare aduse Franței și președintelui Macron, a crezut că după apropierea de Rusia nu mai are de adus la alianța contra naturii cu urmașii țarilor alături de injurii la adresa NATO și UE decât o acuzație de rasism! Și fiți atenți că lucrul nu s-a făcut oriunde și oricum, ci la Paris, capitala Franței cea arătată cu deștu` turcesc și prin intermediul unui arbitru, cetățan al unei țări membre UE și NATO! Ați prins ideea? UE și NATO nu respectă pe nimeni și nimic pe când Turcia ... ehe ... iar președintele Erdogan ... și mai ehe! Ei bine, credeți sau nu, în spatele deciziei de a scoate echipa turcă de pe teren a stat (bag mâna în foc pentru asta) o hotărâre politică, una care servește perfect intereselor actuale ale Turciei, lucru care mă face să cred că toată acțiunea a fost premeditată, repetată și destul de rudimentar executată, întâmplarea făcând ca neatentul Colțescu să fie victimă aproape nevinovată și colaterală a interesului național al Turciei!

   Corect ar fi ca forul fotbalistic european să lase dracului prostiile astea rasiste, să aplice regulamentul, să dea meciul cu 3 - 0 pentru PSG și să suspende din competiții echipa turcă pentru vreo câțiva ani! Arbitrul Sebastian Colțescu, ar trebui la rândul lui sancționat aspru ... dacă a încălcat vreo lege: în caz contrar, omul poate fi cel mult avertizat în legătură cu respectarea unei cutume din categoria bunul simț care la masă îți interzice să te scobești în nas! Acest gest al UEFA ar fi nu doar necesar ci și obligatoriu, în caz contrar, putând avea surpriza ca la Jocurile Olimpice din vara viitoare un cal să nu vrea să concureze, considerând că este rândul lui să-l încalece pe om!

  

    Este trist când politica intervine în sport dar era de așteptat, sportul având astăzi cea mai largă expunere și fotbalul, cea mai ieftină, comună și comodă distracție nu face excepție! De ani de zile, din vremea RDG-ului și a URSS-ului sportul a fost folosit pentru propagandă, astăzi însă s-a ajuns la declarații politice prin sport iar UEFA trebuie deja să hotărască separarea celor două, atâta timp cât se mai poate!

   Îl sfătuiesc pe Sebastian Colțescu, fraierul de serviciu, să se ferească: dacă Erdogan ia și acum modelul rus și decretează întocmai ca Putin că legea națională este deasupra legii internaționale, este posibil ca ce a făcut dumnealui să se numească super rasism și să se pedepsească cu tăierea mâinii ori a capului, a fluierului sau a șireturilor funcție de starea de spirit a neo padișahului!

   Continuarea? Colțescu va fi probabil anchetat și suspendat, arbitrii români vor rata un moment favorabil lor, România va fi din nou arătată cu degetul ca fiind bau-baul obișnuit iar Turcia, fericită, va crede că a pus occidentul cu botul pe labe: chiar așa să fie?

   Așa se întreabă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu