Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 decembrie 2020

Tradiția

   Prin tradiție, în statul independent Vatican, șeful statului adică papa, ține slujba de Crăciun într-un anumit loc, într-un anumit moment și într-un anumit fel, pentru că se adresează unui mare număr de credincioși, în creștere, mai exact slujba ajunge la sufletele a peste 1,3 miliarde de catolici, conform statisticii din 2017!

   Clar?

   Clar! Sper, pentru că ceea ce urmează este un pic mai complicat ...

 

   Pentru că în acest nenorocit an 2020 situația sanitară a obligat statul italian să impună restricții de tot felul, inclusiv de circulație, șeful statului independent Vatican, stat care este totodată și capitala întregii lumi catolice, a hotărât cu de la sine putere să modifice ora slujbei de Crăciun, astfel încât credincioșii care participă la sfânta messă chiar acolo, la Vatican, să se poată duce liniștiți la casele lor, fără să încalce în vreun fel hotărârile statului laic și independent italian!

   Ciudat mod de a gândi în termeni religioși, sanitari și mai ales ... creștinești, foarte ciudat, să nu se urce papa Francisc pe o cisternă cu agheazmă, să nu amenințe cu afurisenia și căderea guvernului, să nu facă spume la gură împotriva celor ce-l plătesc ... ce lume ciudată ...

 

  

 

   Această știre care probabil a fost trecută cu vederea nefiind imediat politică sau interlopă ar trebui să ajungă și la urechile popilor noștri ortodocși care-și bagă odăjdiile în ea de lege, sănătate și bună creștere ... popi care la cerere ar putea s-o și comenteze!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu