Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 decembrie 2020

Gheișa politică

   De ce face USR+ un asemenea joc și nu vrea să intre la guvernare în orice condiții? Vi se pare că Barna și ai lui exagerează? Să vedem așadar împreună cum funcționează viitoarea combinație guvernamentală!

   Dintre cele trei formațiuni politice, două, adică liberalii și maghiarii au mai fost la guvernare în diferite combinații, udemereul mai ales, numai cu vadim n-a făcut guvern! Asta înseamnă că cele două organizații politice nu au ce pierde, nu este pentru prima dată când făcând parte dintr-un guvern își pun la bătaie obrazul pentru ciolan! Să fim sinceri, nimeni nu mai are în acest moment mari așteptări de la cele două: liberalii au obținut circa 25% din voturi și maghiarii până în 6%, ceea ce este normal și, orice ar face ei acum, mai puțin de atât este greu să capete la următoarele alegeri în care, dacă peneleul oscilează spre 20% nu este o tragedie în timp ce udemereul, având bazinul de votanți stabil, nici nu pierde nici nu câștigă uzându-se la guvernare!

   Dar USR+, ei în ce situație se află? Păi ei, cei care nu au guvernat niciodată, ei care doar au criticat pe alții, ei care au strâns numai 15% din voturi, ei deci, în momentul în care au acceptat să intre într-un guvern oarecare sunt ca un autobobil proaspăt cumpărat: doar că-l scoți din reprezentanță și pierde minimum 20% din valoare! În concluzie, USR+ nu are voie să facă guvern altfel decât în condițiile lor și cu premierul dorit de ei, nici orban și nici câțu nefiind de fapt doriți. Liberalii nu acceptă un premier de la USR+, USR+ nu-l acceptă pe orban: ce este de făcut? Probabil că liberalii ar trebui să-l oblige pe orban să facă un pas în spate și să-l propună premier pe omul cel mai bine văzut din propria tabără, anume pe Ilie Bolojan, cel care ne-a arătat tuturor ce se poate face cu o administrație bine strunită în Oradea, oraș pe care l-a dus deja cu mult înaintea majorității orașelor românești. Așadar, pot fi liberalii cooperanți, pot renunța ei la visul de mărire al perechii orban – johannis? Sperăm că da, prin aducerea unui personaj care a demonstrat deja ce poate, trecând persoanele mult prea uzate pe linia din spate a fotografiei de grup!

  

   Sunt convins că numirea unui om politic din categoria Ilie Bolojan ar debloca discuțiile pentru formarea noului guvern, discuții în care îi înțeleg pe cei de la USR+, puși în situația unei gheișe de a-și vinde virginitatea: ei sunt gata s-o facă dar nu pentru orice sumă, oricât de mică și de ridicolă și nici pentru oricine! Iar orban nu pare cumpărătorul agreat ...

   Așa vede lucrurile un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu