Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 decembrie 2020

Poala popii

   România este, din puținele mele cunoștințe, un stat laic, adică pentru puținii care nu știm asta, un stat despărțit de biserică, organism care în fața legii este perfect egal cu orice altă instituție publică sau privată din țară. Adică, dacă stăm drept și judecăm tot drept, biserica oricum s-ar numi ea în România, este tot una: fie că-i catolică, fie că-i ortodoxă, fie că-i reformată, musulmană, mozaică ori cum doriți domniile voastre, sunt toate egale în fața statului și legii române! Mergând pe același fir, bisericile se bucură de aceleași drepturi și obligații ca și oricare altă organizație ce funcționează pe teritoriul național. Asta înseamnă că șeful bisericii ortodoxe este egalul șefului celei catolice și marelui muftiu, etc, etc, etc ... dar, dacă așa stau lucrurile, dacă nu doar că au niște obligații în fața statului ci mai și primesc niște oarece stipendii din partea noastră a tuturor prin eminența sa statul, atunci de ce sunt instituțiile tratate diferit? De ce, de exemplu, instituția prezidențială a fost și este înjurată copios, indiferent cine este titularul postului, de la iliescu la johannis și nimeni, niciodată, nu a plătit în nici un fel? De ce prim-miniștrii se bucură de același regim? De ce parlamentul are aceeași recunoaștere națională? De ce toate autoritățile statului pot fi terfelite în toate felurile? De ce firmele particulare, de la prestatori de servicii și până la magazine fizice sau online se bucură de aceeași atenție și stimă din partea publicului dar nimeni nu plătește pentru asta? De ce singur CTP plătește 5000 lei, fiind amendat, pentru că nu a plăcut cuiva articolul blând intitulat „Satana în sutană”? De ce aici și acum s-a băgat CNCD, deci consiliul național pentru combaterea discriminării? Pe cine a discriminat CTP? În ce fel? Dar teodosie ot Constanța, când nu vrea să asculte de nimeni și de nimic și-și bate joc de autoritățile statului român care-i plătește leafa, de ce nu este întrebat de sănătate? Sau purtătorul de vorbe al bor? Ori exagerat de fericitul? De ce se folosește o dublă măsură? Cum a plătit dobitocul care l-a înjurat pe iliescu în `98? Nu mai știți când? Oricând în `98! La fel se petrec lucrurile și cu dragnea, cu iordache, cu ponta, antonescu, mona muscă, etc, etc, etc, ca să nu trecem și la fotbal unde se râde copios de echipa națională de fotbal și de vorbele înțelepte ale lui Gică Hagi! Deci? Cum facem? De ce pe CTP? Pentru că s-a legat de biserică? Pentru că asta este o greșeală, el nu se leagă de biserică și nici de credință ci de oamenii bisericii, ceea ce este cu totul altceva: vă reamintesc că în `89 statul român a vrut să dea bor mănăstirea Văcărești care a refuzat-o, ea fiind ulterior demolată! Așadar? Cum facem cu oamenii bisericii? Ei sunt intangibili?

  

   Am impresia că niște tovarăși hrăniți cu sinecuri au citit ceva statistici și astfel au aflat că 90% sau mai mulți români se declară credincioși, dar au rămas la statistici și nu s-au dus până la biserică să vadă că dacă afară își fac țiganii cruci până-n pământ în așteptarea pomenii, înăuntru nu-s decât câteva babe ... Așadar, fericiți ei că știu să citească, s-au speriat de procentul uriaș al pseudo credincioșilor și și-au spus să-și cumpere oarece indulgențe că de, nu se știe niciodată ... așa că l-au amendat pe CTP! Sunt convins că nu suma contează la CTP, ci gestul ostil de a încerca să i se închidă gura la cererea popii adresată cui pupă poala popii și pentru asta, sper să-i dea în judecată și să se judece cu impostorii!

   Asta dacă nu trăim într-un stat teocratic, sub ayatollah-ul daniel ...

   Rețineți vă rog că nu-i iau apărarea lui CTP, nu are nevoie de mâna mea de ajutor, încerc să apăr dreptul de a spune ceea ce gândești fără teama afuriseniei tămâioase!

   Așa gândește un om, de pe stradă ...

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu