Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 decembrie 2020

Vă place Wagner?

   Spun unii că este doar numele comercial al afacerii. Alții zic că este numele de cod al agentului Utnik în tinerețea lui. Vin oarece cunoscători și ne lasă cu gura căscată, susținând că respectivul Utnik este un fanatic al regimului nazist, motiv pentru care a ales numele lui Richard Wagner, compozitorul zice-se preferat al fuhrerului, pentru organizația despre care vom vorbi! Dacă mă întrebați pe mine, v-aș spune părerea mea însă, fiind sigur că nu mă întrebați, v-o spun direct: toate aceste povești sunt doar niște povești, sunt mituri moderne și majoritar urbane, nefiind sigur nu numai numele grupului ci nici măcar existența lui! Iată și despre ce este vorba, adică un rezumat al puținelor date făcute publice de-a lungul timpului ... Se pare că Rusia nu a uitat nici umilința, nici reacția populației după glorioasa pseudo victorie din Afganistan. Toate statisticile perioadei sunt negre, arată rău de tot, iar popoarele URSS, învățate din fragedă pruncie cu invincibilitatea uniunii și a armatei sovietice fostă roșie au reacționat negativ la valul de morți și rușinea din Afganistan. Asta i-a făcut pe oficialii ruși să înțeleagă altceva decât ar fi înțeles toată lumea: nici o clipă nu le-a trecut prin minte că bine ar fi să stea acasă la ei, nuuu, ei au înțeles că trebuie să existe o șmecherie prin care să fenteze statisticile oficiale așa că și ultimul pas a fost făcut, acesta constând în trimiterea de trupe militare dar nu prea oficiale! Ce zic eu nu prea oficiale, oficiale chiar deloc: adică trimiterea de voluntari, în realitate de mercenari care se bucură de toată logistica și tot sprijinul armatei ruse, mai puțin drapelul de luptă! Tare, nu? Așa s-a născut se pare și grupul Wagner, un grup de mercenari, amestecat în afacerile a vreo zece state africane, amestecat în Libia, amestecat în Ucraina și ruperea Crimeei de ea, etc, etc ... Cum s-a putut face așa ceva într-o țară ce se declară civilizată în situația în care în toată lumea mercenarii nu sunt acceptați? Simplu, în aprilie 2012 preşedintele Vladimir Putin a declarat că o astfel de forţă „este un instrument pentru realizarea intereselor naţionale fără implicarea directă a statului”, lucru zis și făcut cu toată opoziția armatei și serviciilor secrete care, amândouă, au înțeles că se naște o concurență internă cu care nu erau obișnuiți!

   Ei bine, grupul Wagner mai pare responsabil și de prezența trolilor și de inundația de fakenews cu care se confruntă occidentul astăzi, inclusiv România, produse și multiplicate de binomul ruso-sovietic trol+bot! Știu că multora li se pare ciudat iar pe alții nu-i interesează dar, dacă ne gândim bine și rememorăm faptele cu ajutorul Wikipedia ... iată ce s-a întâmplat la Tighina ...

„Pe 19 iunie 1992 lângă tipografia orăşenească, pe str. Puşkin, o patrulă a poliţiei îl reţine pe comandantul grupului de informaţii speciale al nerecunoscutei RMN, maiorul Igor Ermakov şi pe şoferul acestuia. Poliţia i-a ordonat lui Ermakov şi şoferului să depună armele şi să prezinte actele, în acel moment (sau chiar înainte ca Ermakov să fie arestat) asupra maşinii şi poliţiştilor a fost deschis focul de către persoane necunoscute, poliţia la rândul său, a tras înapoi, raportându-se ucişi de ambele părţi, ulterior sunt puse la cale mai multe inscenări si provocări din partea secesioniştilor, care tensionează situaţia la maxim.

În urma punerii în aplicare a unui atac coordonat, peste 1.200 de gardişti şi cazaci au atacat comisariatul de poliţie din oraş. Rachetele Alazan, lansate asupra postului, căzând şi asupra gradiniţei din apropiere. Noaptea tîrziu, dinspre satul Varniţa, sosesc întăriri formate din angajaţi ai Ministerului de Interne şi voluntari, pentru ajutorarea poliţistilor asediaţi. În dimineaţa de 20 iunie, oraşul era în mare parte sub control moldovenesc. Ca rezultat, tancurile grele ale Armatei a 14-a ale Federaţiei Ruse forţează podul peste Nistru dinspre Tiraspol, dar sunt oprite de forţele moldoveneşti, forţele separatiste continuând tirul asupra oraşului.

În acelaşi timp, sunt atacate şi alte localităţi: Dubăsari, Cocieri, Doroţcaia, Coşniţa. Podul de peste Nistru este ocupat de gardişti, după atacurile cu tancuri grele ale armatei ruse, iar oraşul a fost invadat de armată şi de forţele separatiste. Consiliul militar al Armatei a 14-a îi adresează preşedintelui Mircea Snegur un ultimatum, prin care cere ca forţele moldovene sa se retragă, în caz contrar, trupele ruseşti vor trece la atac.

Pe 21 iunie, oraşul este continuu bombardat de către separatişti. În ciuda acestor fapte, Boris Elţin acuză Moldova de agresiune, ameninţînd ca armata rusă va fi obligată să riposteze. Până în dimineaţa zilei de 22 iunie, cu aproximativ 200 de morţi şi 300 de răniţi forţele moldovene sunt nevoite să se retragă. Lupte de intensitate mai mică au continuat încă o lună, până la semnarea între Republica Moldova şi Rusia a Convenţiei cu privire la principiile reglementării paşnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova, de facto această convenţie nu a dus la rezolvarea conflictului, ci la sprijinirea şi supravieţuirea forţelor secesioniste timp de mai mult de 20 de ani, până la ora actuală.”

   Ce părere aveți, sistemul războiului hibrid, purtat de așa ziși voluntari susținuți logistic și nu numai de statul rus, este o invenție a anului 2012, așa cum lasă de înțeles diferite publicații? Nu vi se pare ciudat că tam nesam bieții separatiști au trecut la atacarea Basarabiei pe scară largă? Ei bine, eu cred că deja din vremea URSS se schimba tactica războiului și că cine nu se pune la punct cu noutățile va regreta amarnic într-un viitor oarecare! Era să uit, în momentul conflictului, „conform recensământului din 1989, în Transnistria locuiau 40,0% moldoveni, 28,3% ucraineni, 25,4% ruşi şi 1,9% bulgari.”

    Deci? Să ne temem sau nu de Rusia și de tacticile ei în ceea ce privește relația cu alte state, federații sau populații? Să ne gândim ca struțul că dacă nu vedem noi, nu se întâmplă? Să ne pregătim pentru război pentru a asigura pacea? Este clar că Rusia a penetrat de mult nu numai România ci cam toată lumea occidentală. Este clar că mișcările combinate de fakenews, declarații politice, susțineri ale unor partide, mișcări de trupe și aplicarea unor așa zise relații de prietenie – vezi Turcia – nu urmăresc altceva decât preluarea controlului TOTAL al statelor vizate, state atacate în primul rând propagandistic în baza cunoașterii rezultatelor educației de proastă calitate! 

    

   În viitor, indiferent pe cine susțineți sau simpatizați politic, atunci când posesorii unor conturi care nu răspund niciodată lansează pe piață zvonuri, caricaturi sau povești despre orice opozant – dragnea, orban, johannis sau dăncilă – scopul urmărit nu este acela de a lovi în cei caricaturizați ci de a ne învrăjbi pe noi cu noi! FB și T și celelalte sunt pline de asemenea glumițe cu aer cică nevinovat, glumițe propagandistice care urmăresc numai și numai crearea unui curent anti legalitate sub masca sloganurilor pro Basarabia ascundu-se curentul fals naționalist dar anti UE! Dacă nu mă credeți, întrebați-vă prietenii dacă au votat aur și veți descoperi cu mirare că aproape nimeni sau chiar nimeni nu a votat cu șoșoacă și totuși ... șoșoacă este senator și ne va reprezenta interesele, cu toate că tot discursul ei este propaganda sputnik anti covid, anti măști, anti johannis, anti și anti și anti ... Dacă veți fi atenți, veți constata că propaganda rusă este întotdeauna împotriva cui este la putere și niciodată pro pesede, ale cărui interese îi sunt de fapt indiferente ...

   Dacă statul român nu ia măsuri, dacă statul român nu spune lucrurilor pe nume, dacă noi nu ne deșteptăm odată „din somnul cel de moarte” o să ascultăm mult Wagner! Chiar și fără să ne placă ...

   Așa crede un om, de pe stradă ...

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu