Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 decembrie 2020

1 decembrie

   Ce stat bun este acesta în care trăim ... ce stat minunat ... astăzi este 1 decembrie, ziua națională a României! De ce nu este 10 mai zi națională, nu pricep dar de, cine sunt eu ca să am păreri ... așadar, astăzi este 1 decembrie, zi națională, zi în care tot românul trebuie să fie fericit și să se bucure! Pentru a fi fericit și bucuros însă, omul trebuie să fie și liber și foarte mulți, în special în comerț, lucrează zi normală, de parcă ar fi orice altă zi de marți! Nu cumva scrie în constituție că 1 decembrie este zi națională și liberă? Ba scrie! Atunci, de ce nu sunt liberi toți românii să se bucure de sărbătoarea națională? Pentru că unele lanțuri de magazine mari dar și magazinele mici, s-au prins că statul român este slab și că nu-i în stare să aplice legea nici măcar pentru o zi și cu atât mai puțin în folosul propriilor cetățeni! Așa că lucrează la profitul acționarilor lor francezi, nemți, olandezi sau ce-or mai fi: aș vrea să văd Auchan sau Cora ori Carrefour deschise de 14 iulie ... în Franța!

   Întrebați de ce nu intervine ITM-ul (inspectoratul teritorial de muncă)? Simplu, pentru că sunt bugetari iar ei sunt liberi să-și consume tichetele de vacanță pe Valea Prahovei în timp ce fraierii care nu lucrează la stat trebuie să muncească și să genereze bani de taxe și impozite cu care să fie plătite toate astea! 

    

   Oribil, nu?

   Da, oribil moment este acela în care descoperi că statul pe care-l susții are o dublă măsură și că unii cetățeni sunt mai egali decât alții!

   Poftă bună la fasole cu ciolan - dacă o aveți!

   Așa vă urează un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu