Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 noiembrie 2020

Congo+Suceava=LOVE!

   Cu neplăcerea cauzată de un asemenea gest, trebuie s-o spun:

V-AM ZIS EU?

   Iată că după Pitești 1, a apărut și un Pitești 2 la Suceava cu o haltă mică prin Congo!

   Adică, atunci când spuneam că 25% dintre permisele celor care șofează astăzi în România sunt false sau obținute în mod ilegal, fraudulos, eram optimist: se pare că numărul este mult mai mare! De ce gândesc așa? Pentru că, dacă într-un grup de zece oameni care merg în cadență, unul singur nu respectă ritmul, acesta sare imediat în ochi dar, dacă din aceiași zece oameni, patru, cinci ori chiar mai mulți nu respectă cadența, atunci pare a fi toată lumea alături de drum, lăsând impresia de normalitate și pentru cei care nu respectă ritmul! Ori, la noi astăzi, cei care nu merg în cadență tind să depășească numărul celor care o fac! Fiind bucureștean, mă întâlnesc în trafic cu șoferi din toată țara și pe baza experienței proprii, bag mâna în foc că există o fabrică de permise în fiecare județ al țării, cu deosebirea că unele sunt mai prolifice decât altele! Nu, nu-mi spuneți că mă înșel! Un calcul simplu, ne va explica de ce spusele știrilor sunt povești: s-au găsit se spune 1,4 milioane € și multe kg de aur plus alte mărunțișuri! Ei bine, un kg de aur înseamnă cu aproximație 50€ ori 1000, adică 50,000€! În cazul ăsta să spunem că au găsit polițiștii cu totul, bani și valori de peste două milioane! Asta ar însemna 2,1 milioane – pentru ușurința calculului – împărțit la 7000€ cât costa un permis ... adică numai 300 de beneficiari? Adică vreți să credem că numai 300 de suceveni habar n-au de regulile de circulație? Este absurd, ori se vindea un permis cu mult mai puțin ori autoritățile nu au găsit toată suma obținută în acest fel! Bănuiesc că discuția din mașină, dintre instructorul auto care oprește cursantul pentru explicații în stația STB sună cam așa în timp ce-l învață să folosească luminile de avarie:

-          Ce credeți, ce șanse am? întreabă el sau ea.

-          Dumneata (domnule sau domnișoară) conduci suficient de bine ca să iei examenul, dar ăștia ie ai dracu și nu vă trece examenu` fără o atenție acolo ...

-          Aoleu! Și cum să fac?

-          Dacă vreți, am io pă cineva ... că oricum, începătoru` trebe să știe cât să ia examenu` că să știe că-n primu` an se învață condusu`, pă drum nu în școală ...

   Nu mă credeți? Vă rog s-o faceți, dar atât de multe năzbâtii se petrec în trafic și atât de multe prostii au devenit lege imuabilă, încât îmi este imposibil să cred altfel!

   Principalii beneficiari ai permiselor ilegale ori false îmi par a fi taximetriștii, șoferii de utilitare și mândrele care primesc câte o mașină mare și puternică de la sponsorul lor de 70 de ani, cel pe care îl iubesc sincer cu toată puterea celor 20 de ani ai lor și care le premiază pentru rezultatele la învățătură! Pe lângă aceștia, mă tem că mulți dintre istructorii auto dacă nu au obținut permisul ilegal, atunci cu siguranță trebuiau s-o facă!

   Problema mea este că după Pitești 1 nu știu ca vreunul dintre beneficiarii ilegalităților să fi rămas fără rodul șpăgii lor, nici măcar proaspătul reales popescu piedone, cel care a luat cinci (5) examene de conducere la Pitești într-o singură zi!

   Dar că spuneam acum câtva timp, destul de scurt, că brusc drumurile românești s-au umplut de troace diesel din categoria Opel Astra și Mercedes A Klasse, fumegătoare și nesigure, vă amintiți? Nu pricep cum de noi, simpli cetățeni observăm asmenea lucruri (vezi RAR SV) iar autoritățile NU!

 

  

 

   Să vă fie clar:

-          Dosarul va fi tărăgănat în instanță

-          Polițiștii corupți vor ajunge să fie cercetați și judecați în libertate

-          Șeful serviciului permise SV va primi trei ani cu suspendare

-          Ceilalți, pe cale de consecință, din ce în ce mai puțin

-          Nu se vor confisca alte sume și bunuri în afară de cele găsite acum

-          Nu se va reține nici un permis ilegal eliberat, oricât de ... analfabet ar fi posesorul lui!

-          Nu, instanța nu va considera că cei vinovați prin acțiunile lor au eliberat pe stradă niște potențiali criminali posedând arme mai grele de o tonă

-          Nu, instanța nu-i va considera vinovați pe autori de tentativă de omor!

   Și fabricile din teritoriu vor continua să lucreze, bine merci! Vi-l amintiți pe vela amenințând „interlopii” cum că este cu ochii pe ei? Iată că nici nu trebuia să se obosească prea tare, interlopii erau chiar în curtea lui! Așadar, Congo+Suceava=LOVE!

   Așa vede lucrurile un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu