Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 noiembrie 2020

Înțepați

   Se aude un zvon, unul cum că se apropie momentul mult așteptat al vaccinării anti covid: nici nu știu cum se spune mai bine și mai pe înțeles, anti covid, pro covid, din cauză de covid ... În sfârșit, înțelegeți dumneavoastră cum stă cazul cu macazul ... Ce nu înțeleg eu, este de ce cel puțin 40% dintre români se declară în total dezacord cu ideea, preferând să nu se imunizeze!

   Iar ideea nu este una românească, regăsindu-se într-o proporție aproape identică în multe țări europene, inclusiv în ograda surorii noastre mai mari, Franța: așadar, de ce se tem oamenii de vaccin, de ce refuză imunizarea, de ce nu se vor protejați? Acest răspuns ar fi foarte interesant de aflat și de disecat.

   În sfârșit, din momentul în care vaccinul va fi disponibil la noi, armata va interveni ocupându-se de tot lanțul de evenimente până în momentul vaccinării, moment lăsat totuși pe mâna sistemului de sănătate, așa că nu vom fi înțepați cu vreo seringă calibrul 7,62! Faptul că guvernul folosește armata este în principiu un lucru rău, demonstrând că sistemul civil este în continuare nesigur și coruptibil, ceea ce ne ajută să facem pasul spre a spune că de fapt, folosirea armatei este un lucru bun!

   Vaccinarea va fi efectuată într-o anumită ordine și sper să nu apară și parlamentarii în grupele de risc! Până acum, vaccinurile credibile dezvoltate se învârt ca rată a imunizării în jurul cifrei de 90% și nefiind specialiști, nu putem spune dacă este bine, suficient sau slab dar, ne putem aminti mai toți cum în școală, venea asistenta și ne vaccina pe clase împotriva a diverse boli: așa a dispărut din România și malaria și poliomilelita și multe alte boli care acum 70 de ani încă făceau ravagii, lucrul dovedindu-se mai mult decât binevenit! 

    

   Indiferent de părerea „înțepaților” care nu vor să se lase vaccinați, cred că pentru noi toți imunizarea este un lucru de dorit, bine venit, care ne va ajuta să ne reluăm cât mai curând și mai complet viața de dinainte de pandemie. De un singur lucru mă tem, anume să nu mă trezesc că am voie în restaurant dacă sunt vaccinat sau să pot intra într-o țară străină numai și numai dacă am fost imunizat cu substanța X și nu cu Y care este considerată ... inferioară! În rest, vă doresc atunci când va fi, înțepare ușoară!

   Așa gândește un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu