Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 noiembrie 2020

Fiți deștepți!

   Președintele este înjurat pentru intonația cu care vorbește dar, în același timp, este admirat pentru același lucru!

   Medicii eroi sar în foc pentru pacienții lor dar, în același timp, cadre medicale de la un anumit spital, trimit rudele să cumpere un anumit tip de sicriu, de la firma lu` nașu` sau mai știu eu a cui!

   După incendiul de la spitalul din Piatra Neamț au murit niște oameni (numărul nu contează acum) ceilalți fiind transferați în alte spitale: presa anunță moartea celor transferați de parcă s-ar datora incendiului și nu covid-ului, încercând să recreeze psihoza Colectiv!

   Vaccinul creat de Oxford costă numai 3,5 €, adică de circa șase ori mai puțin decât competitoarele, poate fi ținut pe timp nelimitat în frigider alături de salată și are o eficiență cuprinsă între 70 și 90 la sută, inventatorii declarând că în varianta standard au obținut 70 iar într-o dozare diferită s-a atins 90 la sută imunizare: presa se face că nu a înțeles și bate toba numai pe 70% față de cei 90% ai competitoarelor, care însă au nevoie de condiții speciale de transport și depozitare având prețuri, așa cum spuneam, de circa șase ori mai mari!

   USR o ține langa cu ideea „fără penali în funcții publice” dar cu toate că asta ar fi un câștig excepțional, presa nici nu vede nici nu aude, doar cea partinică anunță că niște pesedei vor demisiona din parlament în ultima zi a mandatului renunțând astfel la pensiile speciale: faptul că cele două nu se pupă, nu mai contează, contează doar presupusul beneficiu de imagine, uitând a ne spune că după un mandat de parlamentar practic nu-ți mai trebuie pensie, toate celelalte privilegii fiind mai mult decât acoperitoare!

   Tot USR se luptă cu ideea desființării pensiilor speciale, dând-ul exemplu pe „săracul” ciorbea victor, sluga prea plecată a pesedeului: presa din nou nu știe, nu vede!

   Guvernul declară că avem o scădere de numai 9%, opoziția se dă de ceasul morții că avem o scădere de 9%!

   Opoziția se plânge că în 2021 creșterea prognozată este de doar 5%, guvernul se laudă că în 2021 vom avea o ditamai creșterea de 5%!

   Emisiunile de știri se ocupă de probleme importante cărora nu le pricep rostul deși ni le expun pe un ton lugubru: x români încă au căcăstoarea în fundul curții pe când media europeană ... și cam atât, nefiind în stare să explice și de ce nu este bine să fugi în fundul curții sau să stai cu oala de noapte sub pat!

   Emisiunile de știri ne plâng de milă că suntem pe ultimul loc în Europa la consumul de carne însă, din nou nu pricep finețurile statisticii făcute probabil pe baza vânzărilor unor magazine: ceea ce rezultă din vânzări este consumul în mediul urban cu predilecție și după un asemenea calcul vine madame Bilic să ne certe că mâncăm prea multă carne, în timp ce în mediul rural nu contorizează nimeni animalele tăiate, găinile jumulite și nici porcii ce simt Ignatul! Așadar, din nou o statistică făcută perfect pentru a ocupa din nou ultimul loc la ceva în Europa: dacă ar ști cât se manâncă în România din producție proprie, mulți vegani și vegetarieni europeni ar fi geloși! 

   

   În concluzie, orice ni se prezintă ca știre este fie deformat politic, fie neînțeles de către departamentele de știri care se prezintă din ce în ce mai slab, cu un limbaj mediocru și o putere de înțelegere de nivelul mahalalelor unor târguri de provincie!

   De aici rezultă că trebuie să fim deștepți: să ne informăm de pe marile agenții de știri, să urmărim știrile locale din mai multe surse și în nici un caz să nu ne lăsăm amăgiți de așa zișii creatori de conținut, autointitulații influențatori care lucrează în beneficiul câte unui sponsor și nici de pe la „amicii” binevoitori care ne par foarte prietenoși dacă au aceleași idei politice cu noi! Măcar acum, în prag de noi alegeri, hai să fim deștepți, să nu mai înghițim orice prostie și să pricepem că atunci când o marfă nu costă ... marfa suntem noi!

   Așa gândește un om, de pe stradă ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu