Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 noiembrie 2020

Închinarea la zarafi

   Nu este prima dată când o instituție existând în statul român are propriile ei legi, aflate deasupra constituției și legilor pentru omul și instituțiile  de rând. Vorbim, bineînțeles, tot despre deja sinistra bor, această organizație care s-a așezat cu curul pe religie și care se ocupă de adunat averi pe lumea aceasta și nu pe cealaltă cum ne învață Mântuitorul! Dacă vă întrebați ce s-a mai întâmplat, nu, nu vă voi povesti despre numitul teodosie de la Constanța, acel personaj ce pare șef de clan mafiot și care în plină interdicție de deplasare pe timp de noapte a condus o procesiune la Cogealac chiar în timpul nopții și, nu vom vorbi despre el pentru că ne-am învățat că are liber la năzbâtii și că dă cu tifla statului și autorităților inclusiv poliției care trebuia să intervină și să trimită acasă turma de credincioși cu tot cu ciobanul ei! Așadar, nu vă așteptați la asta pentru că dincolo de maimuțărelile unui așa zis înalt prelat care ar trebui să fie un exemplu, un model de comportament, se întâmplă alte lucruri mult mai grave:

„Ca urmare a hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial nr. 3367 din data de 29.10.2020, vă aducem la cunoştinţă că toate poliţele de asigurare care aparţin unităţilor de cult din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor se vor încheia doar prin societatea comercială S.C ASR Bucovina SRL care aparţine eparhiei noastre începând cu data de 1.11.2020. Vă rugăm respectuos să comunicaţi tuturor unităţilor de cult de pe raza Protopopiatului”.

   Ați înțeles? Fără să vorbim despre greșelile de exprimare inadmisibile pentru niște așa ziși intelectuali, să vedem ce înseamnă textul de mai sus din punct de vedere comercial! Păi, el înseamnă simplu, că după monopolul vinului, după monopolul lumânărilor, după monopolul cruciulițelor și al iconițelor, a apărut și monopolul asigurărilor! În mod absolut hilar, biserica noastră, strămoșească, s-a gândit că nu are rost să dea bani unor străini de afacere și să plimbe totul în interiorul propriei bule, să facă totul în circuit închis! A propos, autoritatea pentru supravegherea asigurărilor știe despre această șmecherie? Iar dacă știe, i se pare legală? Întreb pentru ceilalți asiguratori care se luptă să trăiască pe o piață săracă unde nu au dreptul de monopol asupra bunurilor, polițelor sau asiguraților!

   Biserica în România a devenit un jucător în lumea comerțului, un jucător neloial, care se bazează tocmai pe ceea ce legile interzic tuturor, mireni ori ba, anume monopolul care distruge competiția, concurența: de ce bor are voie să participe la viața economică a țării? De ce, indiferent de mijloace și comportament, bisericii i s-a permis să devină un agent comercial MAJOR? De ce biserica are dreptul să comită acte comerciale bazându-se pe frica ancestrală a populației credincioase? De ce bor a alăturat Mântuitorului tarabele cămătarilor din templu?

   La aceste întrebări trebuie neapărat să ne răspundă toate guvernele și toate parlamentele post decembriste pentru că nu mai este vorba de niște simple maimuțăreli ale unui mult prea suportat popă ci este vorba despre sănătatea vieții economice a însuși statului român, acolo unde se produc banii din care se plătesc impozitele de care bor este scutită! 

    

   Cui i se închină acum capii bisericii ortodoxe române:

Mântuitorului sau zarafilor cărora acesta le-a răsturnat tarabele în templu?

   Asta se întreabă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu