Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 noiembrie 2020

Hârca lui ceaușescu

   În Polonia, o țară catolică și foarte deschisă spre lume, clasa politică în frunte cu – din nou! – curtea constituțională, ne face o surpriză tututror dar, în special femeilor:

POLONIA A INTERZIS AVORTURILE ÎN APROAPE TOATE

CAZURILE IMAGINABILE, INCLUSIV ÎN CAZUL COPIILOR

CE SE DOVEDESC DIN TIMPUL SARCINII A AVEA

MALFORMAȚII, INFIRMITĂȚI!

   Da, curtea constituțională a Poloniei a declarat avortul ca fiind ... neconstituțional! De parcă avortul ar fi o lege ...

   Este evidentă influența gândirii conservatoare, este evidentă imaginea bărbatului polonez care o consideră pe femeia poloneză o mașină de confecționat mici polonezi! Este îngrozitor că poate gândi în secolul XXI cineva în Europa centrală că se poate face stăpân nu pe bunul ci pe corpul cuiva: pentru că Polonia asta face, se declară stăpâna vaginurilor și ovarelor și uterelor poloneze pe care astfel, a hotărât să le oblige să procreeze! Ce părere ar avea oare Maria Sklodowska Curie despre asemenea ... libertate? Și altele ca ea? Curtea constituțională le putea trimite la făcut copii, lăsând ca radiul și poloniul să fie descoperite în timpul liber dintre sarcini? Nu-mi vine să cred că cineva se poate gândi că este normal să devină stăpânul corpului altcuiva, nu-mi vine să cred că cineva consideră că este mai bine să oblige femeile la suferință decât să le dea libertate, nu-mi vine să cred că în epoca libertății și egalității cineva s-a putut gândi să oblige PRIN LEGE pe altcineva ca să-și pună la dispoziție trupul și viitorul utopiei politice a unor încuiați!

   Vi se pare revoltător, nu-i așa? Sau măcar sper că vi se pare ... este evident că și în Polonia, după o perioadă oarecare de timp educația precară își spune cuvântul aducând la putere conservatorii cu gândire dictatorială: amintiți-vă că pe noi pesedeul ne-a chemat la urne ca să ne întrebe dacă-l lăsăm să se bage în patul conaționalilor noștri, așadar un prim pas nu foarte îndepărtat de cel al leșilor!

   Cu ce sunt mai bune legile poloneze decât cele ale musulmanilor ortodocși care-și obligă femeile să poarte văl și să se limiteze la a îngriji casa și a face copii? 

   Ce se va întâmpla în viitor în Polonia cu femeile care vor avea o sarcină nedorită? Cele cu bani vor pleca în străinătate unde se vor ... trata, cele cu mai puțini bani vor veni probabil în vacanță redesoperind România ... și cele mai sărace? Adolescentele care au greșit – ERRARE HUMANUM ESTE! – și care nu vor să-și distrugă toată viața, tot viitorul pentru această greșeală dar nu au bani, ce vor face? Vor apela din nou la moașe, se vor întoarce la avorturile tip 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile? Cine va plânge viețile pierdute astfel, oamenii politici și juriștii stăpâni pe trupul altora?

   Urâtă surpriză ne face Polonia ...

 

  

 

   Astăzi, din groapa-i poate neștiută, hârca lui ceaușescu ne rânjește hâd și emanând mirosuri pestilențiale, ne întreabă:

NU-I AȘA CĂ AM AVUT DREPTATE?

   Asta se întreabă și un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu