Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 octombrie 2020

Nu am talent ...

   ... la desen dar, dacă aș avea, după ce am citit reacțiile purtătorului de vorbe al bor la spusele CTP-ului, știu ce aș desena! În primul rând, să amintim că dialogul dintre cei doi este unul la distanță, că CTP-ul spune bine ce spune :

„căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică - o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Carevasazică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie”

iar basil bănescu (numele pare potrivit cu apucăturile bor!) îi dă replica spunând:

„Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?”

   Cum vi se pare? Credeți că CTP-ul are idee despre realitatea „obiectivă și imediată”? Nu contează aici că vă este simpatic sau nu (mie nu-mi este!), contează care dintre spuse este o jignire gratuită și care nu! Așadar, dacă-i cer CTP-ului să execute ceva calcule astronomice nu m-aș mira să le poată face. Dar dacă-i cer danielului să calculeze altceva decât veniturile din cruciulițe și lumânări, se mai descurcă? Pentru că aici discuția nu este între CTP și numitul basil, eurescu sau bănescu sau cum s-o fi numind el în realitate, ci între societatea civilă și laică și biserica rămasă la apucăturile momentului în care a luat-o un Basarab de ciuf și a scos-o ca pe un iepure din joben, în fața lumii! Ăst basil este aruncat în față pentru obosirea adversarului și nu pentru valoare, ăst basil este pus să latre în speranța că va speria ursul, ăst basil îl acuză de analfabetism cultural pe un personaj cu care chiar nu ar putea duce o discuție față în față: ăst basil a fost aruncat în luptă în încercarea de a îndepărta pericolul de exagerat de fericitul și nu de credință pe care, așa cum am mai spus, nu o acuză nimeni de nimic!

   Este uluitor cum acest PDG al bor trăiește cu convingerea că societatea românească este în ansamblul ei proastă și că este suficientă o amenințare cu afurisenia pentru ca toată lumea să-și deschidă buzunarele larg!

   Este uluitor cum administrația cățărată deasupra credinței și religiei s-a lăsat încălecată de un dictator care aplică modelul pre `89!

   Este uluitor că aroganța numitului daniel și a camarilei lui este atât de mare încât nici măcar nu concep că cineva i-ar putea contrazice!

   Este uluitor că biserica, deși nu are voie, face politică și nimeni nu-i dă peste labe!

   Este uluitor că o societate laică a permis bisericii să devină stat în stat, iar acest lucru trebuie să înceteze!

 

  

 

   Începusem prin a vă spune că dacă aș avea talent la desen aș realiza o caricatură simplă: știți acele roți în care aleargă veverițele și alte ființe ca ele? Le știți, cu siguranță ... Așadar, într-o asemenea roată aș reprezenta poporul român alergând de mama focului și, lângă el, cu surâsu-i ciudat și în odăjdiile-i albe, l-aș face pe exagerat de fericitul: dar nu privind ci ... învârtind roata ... 

   Cred că de fapt, ăsta-i adevărul ...

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu