Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 octombrie 2020

Cercul vicios

    Uniunea europeană pare a se fi trezit din somn! Pare a se fi trezit și brusc și într-un moment nepotrivit:

   Strategia de până acum a UE de integrare a celei mai mari minorități etnice din spațiul comunitar a eșuat. După 10 ani de politică de integrare, comisarul responsabil cu valorile europene Vera Jourova a prezentat un bilanț deprimant, spunând „Sincer, nu am făcut destul în ultimii zece ani”. Discriminarea continuă a celor 6,3 milioane de romi în țările membre ale UE ar fi o pată urâtă pe conștiința europeană, crede aceeași Jourova.

   Și pentru că toate problemele s-au terminat iar Europa nu are niște foști sclavi de ridicat în slăvi, aceeași comisie europeană, prin același comisar, vine cu noi propuneri, adicătelea cu un nou plan, în care dumnealor onor țiganii nu ar mai fi de dorit să fie integrați ci ... incluși! Adică, na-ți-o frântă, că ți-am dres-o! Această nouă minune de plan, această nouă descoperire a conducătorilor UE, această nouă fantasmagorie europeană, va aduce mai mulți bani în buzunarele unor ONG-uri pro țigănești și nu va rezolva din nou nimic ... această minune de nou plan prevăzând o „includere” și o implicare egală a romilor! Nu ni se spune în ce urmează a fi ei implicați în afara implicărilor tradiționale cum ar fi furturi, cerșetorie, prostituție și alte infracțiuni la care sunt de mult incluși fără ajutor european! Madame Jourova și alții asemenea ei trăiesc izolați de restul lumii și au idei dintre cele mai năstrușnice, așa că nu o întrebăm nici pe dumneaei cum s-ar simți constatând că nu mai are portofelul cu ultimii bani până la leafa de peste zece zile iar balaoacheșul îi rânjește în nas în autobuz! Chiar aș fi curios despre ce fel de includere ar mai vorbi ea atunci!

 

   Și un europarlamentar german, Romeo Franz, cere:

„Statele naționale trebuie să combată anti-țigănismul, pentru ca aceste planuri de includere să funcționeze. Resping noțiunea de integrare, pentru că ea sună ca asimilare pentru orice minoritate marginalizată. Aici este vorba însă de o participare egală la viața socială”!

   Bineînțeles că respectivul europarlamentar este chiar un ... minoritar, trimis acolo de către cetățenii germani frați cu turcii din centrul Berlinului! Asta este, noi, românii, bulgarii, ungurii, cehii și slovacii dar nu numai, noi care îi suportăm de peste o sută de ani în libertate, noi suntem nebuni! Ei, care nu știu cum să-i gonească după numai zece ani de conviețuire, au găsit modalitatea de a ni-i pasa îndărăt, pentru ca noi, să ne educăm, să-i suportăm și să-i includem!

   Mai departe ... țările din UE ar urma să fie obligate să prezinte în termen de un an propriile planuri de acțiune, pe care Comisia le va verifica ulterior din doi în doi ani – parcă sunt teme date acasă! Noul plan de zece ani ar urma să aibă un caracter obligatoriu mai pronunțat decât cel anterior pentru că așa cum a declarat un responsabil european, „Discriminarea de până acum este impardonabilă”!

   Exemplele negative sunt Cehia, Ungaria și Slovacia, unde copiii de țigani învață în alte clase decât albii, educația primită fiind de mai slabă calitate decât cea din școlile normale. Deși comisia europeană a încercat până acum să aplice acestor țări proceduri de infringement, rezultatele au fost ... zero.

   Bineînțeles că țiganii nu uită să se plângă cât de greu le este lor și în România și Bulgaria, țări în care sunt evident discriminați!

   Ați înțeles sper că cineva la uniunea europeană încearcă să imite ideile neoliberalismului american și folosește ca instrument minoritatea țigănească! Este ciudat cum au ajuns în uniune în funcție de conducere niște funcționari cu mânecuțe negre, rupți total de realitatea vieții de zi cu zi! 

   Să spui că în România țiganii sunt discriminați și că trăiesc în sărăcie cerând statului român să facă ceva special pentru ei dar să nu vezi etnicii români care trăiesc în aceeași sărăcie, mi se pare revoltător! 

   Să ceri privilegii pentru țigani dar să nu te intereseze soarta majorității, mi se pare de asemenea revoltător! 

   Să ai pretenții ca statul să aibă o grijă aparte pentru una dintre cele mai periculoase și dușmănoase etnii dar să nu te intereseze ce anume face ca această etnie să nu fie suportată de majoritate, mi se pare din nou revoltător!

   Aceste pretenții zise europene sunt niște prostii aruncate în disprețul majorității căreia din nou i se cere să tacă și să înghită, așa cum a tăcut și a înghițit și cu celelalte minorități, etnice, religioase sau sexuale, iar acest lucru din nou mi se pare nu doar revoltător ci de-a dreptul scandalos!

   Este absurd ca nimeni să nu vadă că gradul de sărăcie și înapoiere este direct proporțional cu gradul de educație indiferent de etnia din care provii!

   Este absurd să ceri măsuri la modul teoretic și să nu pui degetul nu pe portofelul victimei ci pe problema reală și dureroasă: indiferent de etnie, lucrurile nu se îndreaptă decât făcând recurs la educație!

   Este absurd să nu înțelegi efectul devastator al combinației educație proastă plus televiziune agresivă!

 

  

 

   Un recent sondaj de opinie, spune că în Franța, 52% dintre cetățenii francezi nu se simt în siguranță dacă în apropiere se găsesc țigani, iar francezii sunt deja antrenați cu maghrebienii: cum vi se pare, se întreabă oare comisarii europeni care își umplu timpul cu probleme neoliberale, de ce?

   Pentru că un om de pe stradă asta face, se întreabă de ce ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu