Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 octombrie 2020

Ajunge!

   Nu credeam că românii sunt slugarnici în masa lor ci doar prin câțiva exponenți dar, iată că realitatea îmi depășește așteptările! Până în `89, cultul personalității a funcționat din plin, la foc automat iar după `90, mulți au încercat să-l reînvie: iliescu ion este doar un exemplu comod. Apoi, viața politică românească a născut partide cu ideologie declarată dar fără ideologie, partide cu nume, partide fără minte sau chiar partide cu ideologie în contra timp cum a fost PNȚ-CD-ul. Cu minim efort, ne amintim de o mulțime de partide lipsite de ideologie (liber-schimbist, liberal-cartof, alde, etc), partide cu ideologie declarată și cu activitate invers (pesede și toți înaintașii lui), partide cu ideologie provizorie (penele). Alături de toate aceste partide și partidulețe, au ființat oameni politici care, dacă au provenit din pseudo stânga de pcr moștenitoare, au reprezentat un model, un țel și un punct de referință: iliescu, năstase, dragnea ... Multă vreme mi-am închipuit că nevoia de tătuc este o racilă comunistă, o moștenire a vremurilor „părintelui popoarelor” dar, iată că realitatea mă contrazice: astăzi, în 20-20, un partid fost istoric dar de guvernare, se referă permanent la modelul său de succes, la președintele Iohannis adică! Orice ar face peneleul, el trebuie să fie pe aceeași lungime de undă cu președintele, orice s-ar întâmpla, peneleul nu iese din vorba președintelui, ba chiar mai mult, se pare că încearcă să anticipeze voia prezidențială, lucru care nu întotdeauna îi iese!

   Ce facem?

   Am înlocuit un dragnea cu un Iohannis?

   Președintele, în anii trecuți, a fost singurul care s-a opus pesedeului, a fost singurul care a avut curajul să spună ferm NU la cererile pesedeului, a fost unicul om politic care a criticat permanent acțiunile lui dragnea și ale camarilei!

SINGURUL!

   În timpul ăsta, oamenii politici tăceau! Dar nu tăceau asurzitor, nu tăceau făcând gesturi de susținere, ei tăceau smiorcăindu-se pe ici pe colo că democrația, că uniunea europeană, că una că alta dar fără a-și declara fățiș susținerea sau nu a fenomenului Piața Victoriei! Nici măcar după 10 august nu au fost mai vocali, așteptând cuminți la adăpost ca strada să le rezolve problema puterii acaparate de pesede!

   Așa cum atunci au tăcut lăsând strada să se zbată singură în fața politicii de înfricoșare dusă de pesede, tot așa procedează și acum, lăsând mână liberă președintelui de parcă România ar avea o constituție franceză, adică de parcă România ar fi stat prezidențial!

PENTRU CE A FĂCUT PREȘEDINTELE, BRAVO LUI!

DAR ... AJUNGE!

AJUNGE!

   Este inadmisibil ca acum, guvernul orban încă să nu miște în front atunci când vine vorba de hotărâri importante, este inadbisibil ca acum guvernul orban încă să mai facă paradă de tăiat pamblici de inaugurare, este inadmisibil ca guvernul orban să fie și acum sub tutelă! Este inadmisibil! Și spune asta un om care nu a simpatizat niciodată pesedeul, acest partid de pseudo stânga, fără ideologie, condus de mitocani, analfabeți și mincinoși care au promis întotdeauna și nu s-au ținut de cuvânt niciodată! Nu am nimic împotriva stângii politice, chiar aș vota un partid cu orientare de stânga de tip european, dar pesedeul este o minciună politică și până nu se va reforma nu va avea votul meu! Dar să revenim ... este inadmisibil ca și acum, în preajma alegerilor, guvernul orban să aștepte binecuvântarea Cotroceniului, uitând că în felul acesta însumează ca dușmani nu numai votanții clasici anti PNL ci și pe cei ai președintelui care, din varii motive, sunt din ce în ce mai mulți!

   Este inadmisibil ca nici acum, când electoratul le-a pus pe tavă capul pesedeului, liberalii să nu-și clameze independența! Pentru că despre asta vorbim, votanții penele vor o guvernare de dreapta, cu influențe ideologice liberale, cu dezvoltarea finanței și industriei autohtone, cu dezvoltarea cât mai accelerată a mijloacelor de transport și de producție, cu modernizarea agriculturii și cu deschiderea pieței românești către exterior în mod real, nu prin intermediul monopolurilor de tip arăbesc! Votanții penele asta doresc, votanții penele sunt conștienți că partidul lor nu va face singur majoritatea și guvernul și se întreabă de ce orban și ai lui nu fac pasul decisiv în lichidarea pseudo stângii fost comuniste prin alierea cu USR+! Votanții penele își doresc să nu mai fie reprezentați în parlament și guvern de personaje odată obscure, astăzi ridicole de tip vela și ștefan din Vrancea! Votanții penele se întreabă dacă partidul ăsta pe care-l susțin și-l votează chiar are cadrele necesare unei bune guvernări! Votanții penele nu cred că înscrierea lui Nicușor Dan în penele este o prioritate, ba chiar o găsesc nepotrivită, independența noului primar obligând toată dreapta din consiliul general să-l susțină! Votanții penele se întreabă sincer dacă actuala echipă de conducere nu s-a uzat cam mult și dacă nu ar trebui rapid schimbată: și poate au dreptate!

 

  

 

   Guvernul orban este unul ridicol și orb, nu foarte mult deasupra guvernelor pesede. Membri marcanți ai liberalilor conduc instituții ale statului la fel cum au făcut-o predecesorii lor pesediști, miniștrii liberali se bâlbâie, au greutăți de exprimare și ușurință în promovarea propriei camarile: votanții penele nu-și doresc nimic din toate astea și tocmai de aceea, este posibil să migreze spre USR+!

   Atunci să vedem cum îi mai scapă președintele pe orban, vela, ștefan și pe ceilalți mocofani de la ruptul gâtului: salvarea nu poate fi decât declararea independenței de președinte, alierea cu USR+ și anularea simulatului cult al personalității care nu-i lasă să gândească și să acționeze!

   În caz contrar ...

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu