Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 octombrie 2020

Paradox viticol

   În lipsă de altceva mai de Doamne ajută, într-o seară am lăsat televizorul pe A1 unde cei trei chef-i lansați de proTV fac o treabă foarte bună pare-se. La un anumit moment, s-a vorbit despre preparat paste și, cum sunt un consumator constant de asemenea „cestii”, am devenit atent: cei trei au preparat lucruri interesante, ieșite chiar din comun iar părerea despre gustul regăsit în cele trei farfurii i-a fost cerută unei persoane adusă pe cai mari: pavelescu diana.

   Cine este această persoană? Dumneaei este o sibiancă ce se declară îndrăgostită de vin, fin degustător, promotor al consumului de vin și consilier la ministerul agriculturii pentru vini și viticultură.

   V-am spus că a venit pe cai mari?

   Da, v-am spus ...

   Ei bine, doamna somelier, consilier și mare specialist, a comis-o din start, recunoscând într-un preparat smântâna care nu exista acolo! Pur și simplu a trebuit să i se atragă atenția că nu este smântână în compoziție, lucru ciudat pentru o persoană cu un simț ieșit din comun pentru depistarea gusturilor dintre cele mai fine: dar asta este scuzabil, toți putem greși, toți ne înșelăm, toți ne lăsăm câteodată luați de val – pe cuvânt că deși m-a surprins, nu am considerat-o o greșeală capitală! Abia acum vine partea cu paradoxul ... doamna somelier, specialist și consilier al ministerului agriculturii a propus pentru fiecare farfurie de paste unul sau mai multe vinuri care în opinia dumneaei ar întregi bine, frumos și gustos experiența culinară:

ÎNTRE TOATE VINURILE PROPUSE, NU A FOST NICI UN VIN ROMÂNESC!

NICI UNUL, DOAMNA SPECIALIST CONSILIER FIIND MAI PREOCUPATĂ

SĂ NE DEMONSTREZE CE CUNOȘTINȚE ARE DECÂT SĂ PROMOVEZE

PRODUCȚIA PĂSTORITĂ DE MINISTERUL DE LA CARE MĂNÂNCĂ O PÂINE!

   Este interesant că la început i-am dat credit, pentru că propunerile au început cu vinuri italienești, așa că mi-am închipuit că vrea neapărat să nu despartă pastele italienești de vinul italienesc! Dar când a luat-o pe vinuri chiliene mi-a fost clar că fiind la agricultură a luat-o pe arătură!

 

  

 

   Greu de crezut, dar paradoxul românesc lucrează: un consilier plătit din bani publici să facă ce este mai bine pentru via și vinul românesc se zbate să se dea mare cu cunoștințele personale și să ne îndrepte spre importatorii de vin uitând să promoveze ori măcar să amintească unul dintre produsele pentru care consiliază ministerul de la care papă niște bănuți!

SĂ FIE PARADOX, SĂ FIE NEPUTINȚĂ, SĂ FIE INDOLENȚĂ,

SĂ FIE INDIFERENȚĂ SAU SĂ FIE AROGANȚĂ ȘI PROSTIE?

   Asta se întreabă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu