Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 octombrie 2020

DE PROFUNDIS

   Pozitivul negativului patriarh daniel, papa Francisc vreau să spun, a uluit din nou lumea cu o declarație de un bun simț ireal la o persoană aflată pe o poziție atât de importantă, spunând sanctitatea sa că trebuie să ne gândim, adică biserica catolică trebuie să se gândească la soluționarea problemei homosexualilor prin găsirea unei soluții de tip parteneriat civil!

   Este incredibil, dar papa găsește de cuviință să nu-i excludă din rândul lumii și nici al bisericii!

   Papa consideră că și ei sunt oameni!

   Papa consideră că nu sunt păcătoși și chiar dacă sunt, că li se poate ierta lor un păcat de care nu se fac vinovați!

   M-am făcut înțeles acum, ați priceput de ce i-am pus în balanță pe cei doi șefi bisericești, pe ortodoxul nostru și pe catolicul lor? Cred că papei Francisc niciodată nu i-ar da prin minte să fitilească un guvern să declanșeze pe bani grei un referendum prin care populației să i se ceară acordul formal ca statul și biserica să se bage în casele oamenilor și chiar în patul lor!

 

  

 

   Și totuși, declarația papei poate avea efecte mult mai profunde, mult mai adânci în lumea catolică: preoților romano-catolici li se interzice CĂSĂTORIA nu parteneriatul civil! Jurământul celibatului, unul dintre pilonii credinței, își poate pierde semnificația și importanța? Oare „DE PROFUNDIS CLAMAVI AD TE, DOMINE” adică „din adâncul sufletului strigat-am către Tine, Doamne”, capătă acum un nou înțeles, adică după două mii de ani de rugăciuni, clerul catolic a primit în sfârșit răspuns la rugăciune? A durat cam mult, este adevărat, totuși a venit se pare ... 

   Este clar un lucru: pentru unii inchiziția a luat sfârșit și biserica lor se întoarce către oamenii pe care trebuie să-i slujească ... în vreme ce pentru alții inchiziția abia începe, biserica lor întorcând spatele oamenilor, mulțumindu-se ca pesede-ul cu o mână de credincioși creduli, inculți și bigoți!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu