Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 noiembrie 2020

23 august

   Da, 23 august dar nu cel pe care-l știam noi toți ci 1939 ... Ce s-a întâmplat atunci? Ei bine, la Moscova, în prezența părintelui popoarelor IV Stalin, a fost semnat tratatul de prietenie și neagresiune dintre URSS și Germania de către cei doi miniștri de externe ai celor două țări, ați ghicit, Ribbentrop și Molotov! Ceea ce a părut multă vreme o alianță contra naturii, s-a împlinit în mod firesc, cele două ideologii criminale fiind extrem de apropiate, dacă nu în profunzimea gândirii, cel puțin în manifestarea ei! De ce ne interesează pe noi actul acesta vechi de 81 de ani? Ne interesează pentru că el produce efecte și astăzi: în baza tratatului, URSS avea să spolieze un an mai târziu România de Basarabia care era cuprinsă în tratat, de Bucovian de Nord care NU ERA CUPRINSĂ ÎN TRATAT și de ținutul Herța care este aproximativ același cu raionul Herța din Regiunea Cernăuți cu o populație de aproximativ 28.000 de locuitori dintre care, chiar și astăzi 93% sunt de etnie română, toate satele din ținut fiind exclusiv românești, ținut luat de URSS pentru că i-a tremurat cuiva mâna când a pus creionul pe hartă și a stabilit linia noii frontiere ...

   Da, acel 23 august este un moment extrem de negru și de important în istoria românilor și trebuie amintit acum, când pentru prima dată după atâtea zeci de ani, Basarabia fals numită Republica Moldova pare a fi din nou condusă de un român! De fapt de o româncă, pentru că bărbații români de peste Prut par a fi buni de orice prostie, numai de sacrificiul suprem al unirii în fața invadatorului, NU!

   În mod paradoxal și neașteptat, Maia Sandu pare a fi noul președinte basarabean! De necrezut, favoritul Moscovei a pierdut alegerile la o diferență de circa zece procente! Bravo Maia Sandu, felicitări: poate acum se va vorbi mai mult românește în politica dintre Prut și Nistru!

   În sfârșit, victoria taberei pro occidentale poate fi efemeră dacă tov. Putin și Moscova hotărăsc că Europa a avansat prea mult spre răsărit și, așa cum s-a întâmplat și în Ucraina vecină, „voluntari” înarmați vor interveni în apărarea intereselor bietei populații rusofone și rusofile din republică: Transnistria, acea fâșie minusculă de pământ poate fi oricând baza de pornire a trupelor de „voluntari” care să rupă republica Moldova în mai multe bucăți și să o facă neguvernabilă pentru orice conducere pro occidentală, nici măcar pro românească! Va interveni Moscova astfel în rezultatul alegerilor? Se vor băga atât de departe în vest în aria de interes a NATO? Sperăm că nu dar ... nu poți ști niciodată ce le trece prin cap ... 

    

   Și la alegerile basarabene diaspora a votat zdrobitor împotriva rămânerii în sfera rusă de influență și dezvoltare, exact ca la noi, oamenii care au înlocuit cât de puțin raiul rusesc cu iadul occidental au hotărât că este mai bun sistemul putred capitalist, că se trăiește mai bine în lumea imperialistă, așa că au votat în consecință (peste 93%) contra favoritului Moscovei, lucru care spune multe despre starea de bunăstare și prosperitate din Moldova exsovietică!

   Acum că vine iarna, România și partenerii ei occidentali trebuie să se gândească serios la combaterea celei mai puternice arme rusești în zonă: tăierea energiei! În minuscula Transnistrie sunt robinetele de gaz prin care este alimentată Moldova: în caz de necesitate, România și occidentul, pot suplini exporturile rusești? Dacă pot, Republica Moldova va porni fără probleme pe drumul spre UE! Dacă nu, traseul i se va opri aici iar Maia Sandu va fi doar încă o victimă pe lista naivilor care și-au închipuit că visurile de rupere de fosta URSS sunt posibile!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu