Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 noiembrie 2020

Un popă uituc

   Vrem nu vrem, trebuie să recunoaștem că uitarea este benefică pentru mintea umană dar, uitarea nu este întotdeauna bună și pentru cei din jurul uitucului! Iar prin uituc, îl numim aici pe teodosie, noul mazăre de constanța! Ei bine, acest – cum spuneam – nou mazăre, simte că se pierde dacă nu face ceva de prost gust, strident și pe cât posibil ilegal! Hai, că nu ați uitat originalul, îi seamănă lui mazăre ca două picături de apă! Dar ce a mai făcut drăcia sa? Ei bine, după o Înviere cu repetiție, după cățărat pe cisterne, după plimbat cu macaraua, acum a ajuns să ceară în instanță ca judecătorii să interzică microbului covid să se transmită în timpul pelerinajului de Sf. Andrei! Nu am glumit, pur și simplu teodosie, în disprețul total al legii, bunului simț și sănătății credincioșilor dar nu numai, cere voie să-și facă numărul acuzând statul român că niciodată credincioșii nu au fost mai batjocoriți și așa și pe dincolo ... Trebuie să-i amintim personajului acesta sinistru că în ultimii 30 de ani nu a ajuns nimeni la pușcărie pentru dreapta credință și nici preoți ortodocși nu am auzit să fi pătimit prin pușcării ca până-n `89, așa că vorbele aruncate în aer pentru uzul credincioșilor cu convingeri, a celor care habar n-au pe ce lume trăiesc, îl fac pe numitul circar de râs iar pe noi să strâmbăm din nas auzind prostiile monumentale debitate din locul de unde ar trebui să primim învățăminte religioase și binecuvântări! 

    

   Pentru că nu se putea opri la atât, pentru că nu se putea mulțumi cu apariția fără mască (!), pentru că i se pare că lui i se cuvine, pentru că este convins că el are dreptul, micul și uitucul teodosie a îndemnat credincioșii să-și facă declarație pe proprie răspundere și să vină la pelerinajul de Sf. Andrei, deși acest lucru este interzis în mod expres în timpul stării de carantină!

   Dacă nici asta nu este o acțiune menită să ajute la răspândirea bolii și pentru care alții au încasat măcar o amendă zdravănă, atunci nu mai știu care!

   Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu