Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 noiembrie 2020

A treia putere

   În USA se votează sau s-a votat dar, pentru ceea ce este evident, nu mai contează nici măcar cine a câștigat pentru că ... pentru că din confruntarea celor două partide unice și istorice au rezultat două lucruri clare! Primul, indiferența pentru compromis: nici unii nici alții nu mai sunt în stare nici măcar să se gândească la un compromis și cu atât mai puțin să accepte un compromis în legătură cu inamicii politici deveniți parcă dușmani personali! Al doilea lucru evident și mai mult decât periculos pentru viitor este toleranța selectivă! În vreme ce republicanii încearcă să păstreze linia conservatoare a politicii americane a toleranței în limitele legii, democrații au ales calea periculoasă a toleranței selective, situație în care, din infractori se fac eroi, organele de ordine sunt timorate și chiar împiedicate să reacționeze iar bandele de huligani care distrug mașini, afaceri, locuințe și pun stăpânire pe marile orașe trebuie privite și tratate cu toleranță pentru că, nu-i așa, ei sunt ai noștri ... pe moment, huliganii care au devastat orașele americane sub protecția binevoitoare a primarilor democrați par a avea aceeași orientare socialistă cu democrații dar dacă peste un an vor gândi altfel? Mă întreb ce se va întâmpla după ce au crescut și s-au organizat cu sprijinul binevoitor al democraților: nu par cu nimic mai buni decât supremația rasei albe sau bandele de motocicliști! Ce vor face deci democrații când, la putere fiind, bandele de huligani vor refuza să plece acasă și își vor urmări propriul țel politic sau economic? Unde se vor ascunde atunci primarii care au aplaudat demolări de statui și interziceri de nume ori filme? Cum se vor salva inventatorii cenzurii moderne numite „corectitudine politică”?

   Nu, nu întreb pentru un prieten, întreb pentru mine și pentru ceilalți oameni normali care înțeleg că o forță politică legitimă a ridicat o forță paramilitară ilegitimă de care s-a folosit și se folosește dar pe care nimeni nu garantează că o și stăpânește, forță care pare a fi prins gustul puterii, pe moment distructive!

   Democrații continuă să se folosească de aceste bande – iliescu ar fi spus că sunt ... legionari – așa că Washington DC este parcă sub asediu, baricadat împotriva hoardelor care vor să instituie ordinea lor, o ordine pe care nu o înțelege nimeni. În alte orașe, lucrurile se petrec la fel iar echipei democrate i se pare normal ca un grup evident paramilitar să amenințe cu revolte în cazul în care populația alege pe altcineva decât vor ei! Ciudată normalitate, nu-i așa?

 

  

 

   Să fi scăpat democrații pe străzile lumii un nou tip de putere, juvenilă, incultă, stângistă și pseudo generoasă? Să fi adus din nou la suprafață o varietate de fascism mascat într-o stângă extremă? Mă tem că ...

   Ei bine, spunea un anume Petre Țuțea care nu a fost fotbalist:

„Eu în tinerețe, am fost om de extremă stangă. Și la maturitate, de extremă dreaptă. Am fost în tinerețe de stânga din generozitate. Pentru că vorba ceea: dacă până la 30 de ani nu ești de stânga, n-ai inimă, dacă după 30 de ani mai ești de stânga și nu ești conservator, ești cretin.”

   O fi avut dreptate? Așa se întreabă un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu