Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 iunie 2021

Dovada nenecesară

   S-a încheiat o nouă ediție a emisiunii de bucătăreală, marca a1. Că s-a încheiat, nu este o știre. Că acolo se petrec niște lucruri ciudățele însă, poate fi o știre! Așadar ... se pare că de mai multă vreme circulă informații privind finaliștii și chiar câștigătorul concursului iar informațiile, chiar s-au adeverit! Pentru a înțelege mai bine ce vreau să spun, trebuie să ne întoarcem scurt, în istorie ... Acum o sută de ani, imediat după primul război mondial, în România momentului exista un dușman la adresa națiunii, exista un nemernic care nu ființa decât pentru a face românului săracu` rău! Exista un pericol național și universal, o hidră, o otravă, exista un exploatator al bietului român și acesta era ... „JIDANUL”! Ne place sau nu, ideea aceasta a maleficului jidan ne-a însoțit de-a lungul timpului, mulți dintre noi am crescut cu asemenea idei în casă și, ca să fim sinceri, nici astăzi evreii nu sunt foarte simpatizați în rândul românilor. De altfel, sunt numiți evrei sau israelieni numai în public, în limbajul curent și comun rămânând ... „JIDANI”! De-a lungul timpului au fost acuzați de toate relele, inclusiv de a fi adus comunismul în țară, deși dej numai evreu nu era: dar asta este, cineva trebuie să fie vinovat, cam cum sunt astăzi românii vinovați în occident pentru orice rahat! Dar acum, acum când majoritatea „jidanilor” au plecat în Israel, ce să facem, pe cine să dăm vina? Ați ghicit ...

   Ei bine, câștigător al concursului antenei1, este o bucătăreasă care are un singur defect: este (după propria-i mărturie televizată) ȚIGANCĂ! Imediat au început acuzațiile mai mult sau mai puțin voalate pe net, cum că antena a manevrat concursul astfel încât „țiganca” să căștige concursul! Adică, vezi dumneata, o discriminare pozitivă, de tipul celor la modă în statele unite. Deranjant în povestea asta nu este faptul că dintre trei finaliști (două femei și un bărbat) a câștigat o femeie ci că femeia este țigancă! De la fitiluri subțiri, de genul „a fost un concurs de tocănițe” și până la lucruri mai urâte scăpate pe net, toată plaja frustrărilor noastre naționale s-a făcut vizibilă! Nu avem nici un interes să-i judecăm cinstit pe alții, ei sunt vinovați pentru că așa vrem noi! Așa cum am absolvit aproape toți cursuri de virusologie pe FB, așa știm și ce gust a avut mâncarea concurenților din finală, jurizați în locul nostru de bucătari profesioniști! Uităm că este un concurs de gust și atât, nu este un concurs etnic, nu este un concurs pentru bărbați, nu este un concurs pentru blonde, este un concurs de gătit, în care se premiază gustul: și atât!

   Știu că nu ne place, dar suntem, indiferent de declarațiile noastre, RASIȘTI, îngrozitor de RASIȘTI, de xenofobi și la fel ca și ungurii, de iredentiști: iar scandalul generat de acest concurs nu face altceva decât să aducă dovada nenecesară a acestor apucături românești venite din educația de acasă și din precaritatea educației școlare de tip maniheist cu care am fost otrăviți zeci de ani și încă mai suntem!

  

   Cam cum se spune pe la nunțile occidentale, cine are ceva de spus să vorbească acum sau să tacă în veci! Faptul că un concurs oarecare a fost câștigat de-o țigancă ne-a umplut de nervi și ni i-a șters automat și imediat din minte pe Jean Constantin, Rică Răducanu, Grigoraș Dinicu sau Romica Puceanu! Ne-am apucat să judecăm etnia fără a cunoaște gustul (dovada supremă!) pentru care se concura de fapt:

DACĂ AR FI CÂȘTIGAT CEALALTĂ CONCURENTĂ, CARE NU ESTE ȚIGANCĂ,

SCANDALUL PE INTERNET LA FEL DE MARE AR FI FOST?

   În lipsa dovezilor, lucrurile s-au întâmplat și gata: data viitoare trebuie să avem grijă să fim noi, mai buni! Nu ? Așa gândește un om, de pe stradă ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu