Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 iunie 2021

Ticăloșii dandanachi!

   Spunea Lucian Blaga, „Veșnicia s-a născut la sat”! Se poate, nu-l contrazic pe poet, dar cred că spusele sunt incomplete: chiar dacă veșnicia s-a născut la sat, impresia veșniciei s-a născut în politică! Așa cum pesedeii ajunși la conducere credeau că sunt lipiți și bătuți în cuie pe scaunele puterii, mersul lucrurilor a demonstrat că situația este alta și că numai bunul Dumnezeu este în mințile noastre veșnic! Asta a fost cu pesedeii, cu ăia de care am râs când până și ariala dăncilă veorica ajunsese să se creadă veșnică și unsa lui Dumnezeu! Așa că am ales alții, mai deștepți, mai spălați, mai stilați, mai educați: pe dracu`! Au venit niște uscături cu nimic mai bune decât uscăturile pesediste, niște tuți și niște tute, niște lupi flămânzi care au început lupta aprigă pe ciolan: și dăi și luptă și dăi și luptă, exact ca nemuritorul Agamiță Dandanache! Aflăm acum că șeful partidului a mințit, că oamenii lui de bază și de încredere nu l-au secondat la împărțirea prăzii, nefiind de acord cu ministerele (a se citi ciolanele) cedate aliaților de guvernare! Penibil, absolut penibil! Așadar, nu contează binele public, nu contează interesul național ci contează împărțirea bugetului între interesații și interesanții partidului! Ni s-a promis desființarea SS dar povestea bate pasul pe loc! Ni s-a promis revenirea la meritocrație dar exceptând concursul pentru șefii caselor județene de sănătate  numirile politice sunt în floare! Ni s-a promis o clasă politică de valoare și ei ne vin cu rareș bogdan despre care nici măsa nu știe să fi făcut altceva decât treaba mare la oliță! Până acum, majoritatea promisiunilor liberale s-au dovedit apă de ploaie, s-au dovedit (și aici îl citez pe premierul câțu) „niște minciuni”! Nu contează că Drulă a deblocat lucrările la drumuri și că se trage tare în zone în care nu s-a mișcat un deget în ultimii zece ani, contează că locul lui Drulă trebuia ocupat de cine le dădea lor o pâine de mâncat! Nu contează nimic, nu contează intereseul național sau binele public, contează interesul lor iar restul suntem liberi să crăpăm!

   Liberalii 2020 se poartă cu aceeași infatuare, cu aceeași aroganță și cu aceeași nesimțire cu care s-au purtat pesedeii de la năstase la dăncilă trecând prin dracnea!

   Nu are importanță că pensiile speciale curg și tot curg, pe ei îi interesează propriile burți: este deci adevărat proverbul care spune că „cel sătul nu-l crede pe ăla flămând”!

   Pur și simplu liberalii par a face tot posibilul ca să dispară din politica românească așa cum au dispărut țărăniștii, urmând să fie devorați în primă fază de usrplus și haur, urmând ca haur să se uzeze într-un timp oarecare din cauza propriului naționalism șovin!

  

   Scuzați, nu rezist: mă uit la rareș bogdan, îmi dau seama că nu știu să fi făcut altceva decât scandal și mă apucă greața! Și îmi dau seama că am fost din nou mințiți, că nu-s mai buni sau, să revenim la proverbele din bătrâni, că „sunt toți o apă și-un pământ”! Partidul liberal pare a fi în acest moment o strânsură de Dandanache, Agamiță Dandanache, niște dandanachi ridicoli, ticăloși, lacomi, apucători, retardați și inepți, care trăiesc și ei cu convingerea că sunt VEȘNICI! Din fericire, nu sunt, ba chiar parcă s-au uzat deja! Măcar dandanache al lui nenea Iancu avea dincolo de ticăloșie și un dram de umor ... sau așa i se pare unui om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu