Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 decembrie 2012

Alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 - rezultatele finale


Vor rămîme în istorie ?
Dacă DA , cum ?
Dacă nu , DE CE ?


    Data de 9 decembrie 2012 , s-ar vrea , după unii , începutul unei noi ere în istoria României !
   Doar după unii ...
   După alții , aceeași dată , va fi reprezentativă , în funcție de rezultatul înregistrat de partidul domniilor lor : alegătorii s-au exprimat liber - cu varianta și-au exprimat liber și democratic opinia și votul , încredințînd ...etc , etc , sau jaf la drumul mare - s-au furat urnele , au votat morții ( multiplu ) , procuratura va ... și va .... a întocmit deja .... etc , etc !

   Pentru că am convingerea intimă , că cei ce calcă virtual pe aici , sînt de o altă calitate și că de mult timp s-au săturat de aceste povești , haidem să cercetăm împreună aceste alegeri , în alt mod ! Să le privim altfel !

   Așadar , s-au înfruntat două curente distincte ?
   NU ! Cele două de opinii pseudo politice , sînt asemănătoare pînă la identitate ! Și anume : în spatele lor stau interese economice mari - chiar foarte mari !
   Nu vă iluzionați cu gîndul că ar reprezenta cine știe ce companii care-i sponsorizează din motive ideologice : nici gînd ! Ambele tabere sînt sponsorizate de aceleași companii , care îi sprijină financiar pe ambii combatanți , cu sume sensibil egale - oricum , proporționale cu șansele de a cîștiga , dar nu nesemnificative !

   Marea luptă se dă și s-a dat între cei ce doresc să reprezinte acești mari sponsori !

   Să ne fie clar : alegerile - astea și altele , chiar este lipsit de importanță care anume - nu sînt altceva decît un interviu de angajare ! Petenții , partidele adică , se prezintă cuminți în fața unui funcționar al firmei de recrutare ( probabil FMI ) și se laudă cu posibilitățile lor :
da - lucrează bine în echipă
da - execută sarcinile de serviciu întocmai și la timp
da - au mai lucrat și au experiență în domeniu
da - sînt sănătoși
NU - nu sînt gravide/"gravizi" și nici nu vor fi în următorii patru ani
DA - pot începe lucrul imediat !

   Și acum , abia acum , firma de recrutare lucrînd pentru un angajator oarecare ( că-i de petrol și gaze , că-i de construcții autostrăzi , că-i austriacă ori americană - chiar nu contează ) , evaluează candidații . În urma raportului întocmit de funcționarul de la cadre - personal , resurse umane , HR - conducerea recrutatorului FMI hotărăște pe cine să propună pentru mai mult sprijin și pentru cine să facă presiuni mai mari !

   Adică , pe scurt : te-a deranjat modul în care te-a salutat într-o dimineață portarul pus la intrare în colonia ROMÂNIA , de către ultimul tău propus și angajat ? Sîntem oameni civilizați , doar n-o să te apuci să-i faci observație primului ministru în public ! Noooo , nici gînd : duci combustibilii la prețul din occident !
    Și ce amuzant a fost momentul acela ... acela cu amenințarea cu verificarea ... cu verificarea prețului carburanților ! Am rîs pînă la lacrimi !
   Ați auzit vreun rezultat al acelei anchete ? Nu ați auzit ? Ba da , doar că nu ne-a spus nimeni că despre asta a fost vorba : înlocuirea primului ministru Boc și apoi prăbușirea totală a PDL și a aliaților săi ! Nu-i așa că de asta ați auzit ?

   Partea proastă a poveștii , a fost descoperirea infantilismului celor ce vînau posturile în discuție : înțelegînd ei , dintr-o dată , că au rămas singurii și ultimii de pe lista angajatorilor și că nu este timp pentru încă o serie de interviuri , și-au luat nasul la purtare ! Iată că nu le mai ajunge salariul discutat anterior și cer mai mult , vor să lucreze pe comision ( un procent din lucrare - fie el drum , fie el Oltchim , etc ) !
   Nu mai avem ce vorbi , esticii aștia sînt total neparoliști : noroc că se concurau acerb atunci cînd ne-au dat gazele și petrolul pe degeaba , că altfel cine știe cît ne mai costa în plus !
   Pentru că esticii chiar sînt neparoliști , angajatorii lor , își iau măsuri de siguranță : pe cel de sus , încă nu-l doborîți , că voi de capul vostru , cine știe ce prostii mai faceți !

   Problema locuitorilor României cu alegerile , este de fapt una de comision : cu cît la sută din lucrare se angajează un partid ?
   Dacă este o concurență mare între candidați , s-ar putea să mai lase , dacă nu , se vor ține bățoși și abia atunci să te ții criză ! Dar criză , nu glumă !
   România , care ar putea hrăni comod și fără efort între 80 și 100 de milioane de suflete , trebuie să importe alimente ( nu fructe exotice , ci alimente de bază ) , pentru că odată , cineva , a hotărît/promis că nu vom face concurență agriculturii occidentale : altfel era un euro și jumătate 1 kg de pîine în țara grîului ? România nu trebuie să facă nici un fel de concurență agricolă , drept care importăm ... mere din Austria (!) , căpșuni din Spania , roșii din Olanda , etc , etc !
   Altcineva a promis că nu vom face concurență nici industrial , așa că statul nostru grijuliu s-a apucat să vîndă : cine a dat IMGB -ul concurenților lui din Norvegia la prețul unui bloc de locuințe ?
   Iar pentru că domeniile de interes se împuținau văzînd cu ochii , altcineva , din foame și din lăcomie , a mai găsit ceva : nici măcar turistic nu vom face concurență : priviți litoralul ; cine stă bine cu inima să se ducă la Băile Herculane - țară demnă de Dracula !

   Cînd însă se părea că nimic n-a mai rămas de dat , nici în subsol , nici pe sol , nici pe mare , nici în aer , altcineva a avut ideea salvatoare : sîntem o colonie , avem milioane de sclavi de vînzare , de dat pe nimic , luați-i pe ăștia și puneți-i la muncă , o să fiți mulțumiți : consumă puțin , nu necesită lucrări de întreținere sau service regulat , cînd se strică îi trimiteți înapoi la producător ( adică la noi ) și vi-i înlocuim ! Ei bine , toată lumea a fost mulțumită !

   Mai vreți ? Credem că nu mai este cazul , domniile voastre știu și singure urmarea : avem fiecare în parte , propria listă de șmecheri și șmecherii !
   Concluzia : nu contează cine cîștigă alegerile , important este ce a promis că va face/vinde/înstrăina și pentru cine în următorii patru ani cîștigătorul lor , astfel că , aceste alegeri vin și se duc ca toate celelalte , motiv pentru care , cu siguranță , nu vor rămîne în istorie !

   Cîștigătorii alegerilor nu vom fi niciodată noi , oamenii de pe stradă , ci ei , oamenii care ar merita aruncați în stradă !

Dar merită numiți oameni ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu