Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 decembrie 2012

Și dacă tot ți-l faci vulgar ...

... continuare

Să fie măcar așa !


   Iar acum , am ajuns în zona lucrurilor grele : a lucrurilor cu adevărat importante !

8. Credința în feșiăn !
   În feșiăn ați zis ? Da , în feșiăn ! Ce poate fi mai dulce de atît , mai trendi , mai , și mai …
   Dar credința în feșiăn nu funcționeză singură , nici n-ar putea : aceasta este o credință bicefală , nu merge decît împreună cu …
12. Credința în șoping !
   Abia acum tabloul este complet ! Abia acum ne putem dezlănțui religiozitatea arzătoare ! Abia acum ne putem manifesta în toată splendoarea !
   Și a nu se uita : este o credință aproape în totalitate feminină !
 
”- Tu fată , ai văzut ce se poartă ?
 - Da , tu , fată !
 - Ce zici , pantofii cu toc de 15 fără un toc : nu-s dulcici ?
 - Ba da , tu fată , am văzut-o și pe XXX purtînd și știi ce elegant șchiopăta ?
 - Eu o să-mi schimb silicoanele !
 - Da’ de ce , fată ?
 - Că acu’ e trendu’ cu silicoane roz nu d’alea albe de care are toate proastele ! ”

   Și apoi , pentru că nu mai contează cum arăți dacă umbli mai mult goală ( însă nu-ți lipsesc ochelarii de firmă - de soare , evident ) , dar contează stilu’ , ies fetele pe stradă , îmbrăcate ( de fapt dezbrăcate ) ca pe centură : cel mai mult în vara proaspăt încheiată s-au purtat combinațiile formate din pantofi/sandale cu talpă groasă + pantaloni cît mai scurți ( corect ar fi pantaloni tanga ? ) și bluzițe căzute șăgalnic de pe cîte un umăr ( perfect ar fi fost de pe amîndoi ) ! Interesant stil : întelegem și noi în sfîrșit , de ce se tergiversează legea prostituției ! Oricum o luăm , clar este un lucru : ceea ce la București se cheamă stil și bun gust , prin alte părți se întîlnește doar pe la periferii , se cheamă îmbrăcăminte tip pentru prostituție și prost gust ! Chiar dacă pantofii sînt înlocuiți cu cizme ! Nu că ar interesa pe cineva …
   Dar , ca o curiozitate : nu puteți vedea nicăieri în lume atîta goliciune ca în România ! Peste tot , femeile învață de mici , că goliciunea sugerată este mai tentantă decît cea ostentativ arătată : că dacă-l lași în banii lui , bărbatul își va închipui mult mai mult decît poți , sau ești dispusă să arăți ! Adică , dragi doamne și domnișoare , sugestia este mai puternică decît realitatea !
   Să revenim însă la feșiăn și șoping : pînă și aici se manifestă lipsa de educație : se cumpără orice poate părea a fi scump ! Poate fi fals , poate fi replică , turcism ori chinezism de doi bani ; nu contează , chiar nu are importanță , dacă pe respectivul obiect tronează LV , sau CC , sau BOSS , sau … sau ! Nu mai contează de mult calitatea , ci eticheta ! Și nu contează dacă-ți vine bine sau nu ! Nu are importanță ce este , ci ce sugerează că este ! Dacă s-ar vinde numai etichete , în România sigur s-ar găsi amatori ! Și ar purta numai etichete !
  În (v)noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază ”
   Iertare pentru modificare , dar n-am rezistat !
   și de ce se întîmplă toate astea ? Pentru că ...
- pentru că la punctul 5 , vedem cum o mulțime de inculți cad în ... mă înțelegi ... , incapabili de a sesiza ridicolul unor situații 
- pentru că niște părinți inconștienți acceptă ca odraslele să le iasă pe stradă de parcă s-ar duce ... la produs
- pentru că niște soți sînt mîndri că iubitele lor soții arată ca niște cu.ve
- pentru că idealul multor românce a devenit dansul din buric , maneaua țigănoasă și soțul fotbalist
- pentru că este o mîndrie să conduci la 18 ani o mașină de teren mai mare decît apartamentul părinților tăi și , să-ți inchipui că toată lumea crede că ai căpătat-o pentru rezultatele la olimpiada de matematică
- pentru că lipsa de educație a devenit motiv de mîndrie !
- pentru că mîndria cea mare este să fii cu.vă deșteaptă și nu proastă ?
„ Te admir progenitură de origine romană ” 
 
9.10.11. Sau Sfînta Treime , sînt credințe care merg împreună și numai împreună !
   Ca să trăiești sănătos , trebuie să mănînci sănătos și să mergi la sală sănătos : altfel , vorba ardeleanului , musai că nu există !
   Să ne facem așadar unele mici socoteli : vom începe cu deja faimoasa expresie ” un grup de cercetători ” ( ugdc ) ! Așadar ugdc a stabilit că pentru o viață sănătoasă trebuie să mîncăm cît mai multe sfori sau corzi . Dar un alt ugdc a stabilit că sfoara trebuie să fie de cînepă ; ugdc a descoperit că respectiva cînepă trebuie să fie indiană ... Însă nici ugdc nu descoperă că ne-ar putea face rău . Apoi , ugdc ne spune cum să ne spălăm pe dinți ; alt ugdc cum să mestecăm ; ugdc cum să ne ștergem la ... : și mai ales cu ce ! Dacă faci o socoteală , te sperii : toată ziua nu-ți ajunge să satisfaci cerințele minime ale descoperirilor ugdc ! Este pur și simplu imposibil ! Pînă acum , a fost cum a fost , dar traiul ăsta zis sănătos , cu alimente bio și eco – doar scrie pe etichetă , nu ? – trebuie completat cu mersul la biserică ! Scuze , am vrut să spunem la sală ! Însă , și aici apare o problemă : ce trening îți cumperi ? La ce sală mergi ? Și apoi , cu ce antrenor să lucrezi – român sau străin , personal sau ... ? A antrenat-o cumva și pe ... ? Și ce parfum să folosesc ? Și ce cercei ? Și ce brățări ? Probleme grele , de nerezolvat : motiv pentru care , în suv-ul mai sus pomenit se cară o enormă geantă de sport , plină de obicei cu farduri !
   Așa că , în lipsa educației , dispărînd noțiunile clasice de frumusețe , fiecare apelează la feșiăn în încercarea de a arăta cît mai mult din ce are ( indiferent ce anume ) , uitînd că scopul modei este acela de a masca imperfecțiunile și de a evidenția iluzia frumuseții ! Renunțînd deci ele la menirea universală a modei , gusturile s-au pervertit și vedem pe stradă " frumuseți " rupte din cartea de istorie , " frumuseți " băgate cu lingura în haine evident prea mici ( așa se poartă , fată ) , " frumuseți " etalîndu-și surplusul de forme și confundînd chicotelile batjocoritoare cu fluierăturile admirative ! Știm că pe multe le vom dezamăgi , însa adevărul este nu că nu-i frumos , ci că este chiar hidos ! 
   Această " Venus de la Vidra " are cam 5000 de ani vechime ; de atunci gusturile au mai evoluat !


       Dacă nu evoluați și voi , se va ajunge la asta :
 
  

 


13. Credința în venirea pensiei ?
   Da , statul nostru i-a învățat pe pensionari , că orice s-ar întîmpla , pensia sosește ! Lucrul ăsta nu numai că nu este rău , dar este chiar de lăudat ! Mai puțin de lăudat este cui îi vine pensia : pe lîngă oameni care au muncit o viață – și nu sînt puțini – și care merită o pensie de cîteva ori mai mare decît ce primesc acum , mai sînt și o mulțime de falși pensionari ; am mai discutat despre această categorie , a celor ce profită de o conjunctură primind un drept nemeritat ; și nu este vorba doar de cei pensionați înainte de vreme cu diverse decrete și decrețele , ci și de anumite categorii socio-profesionale care și-au perpetuat de asemenea nemeritat o mulțime de privilegii ( militarii au propria casă de asigurări – dacă banii nu ajung , se mai ia din sistemul public – este doar un exemplu la îndemînă ) !
   Așadar , faptul că pensia vine , este un lucru bun și lăudabil ! Faptul că vine atît de mică , este un lucru pentru care trebuie să mulțumim celor care au considerat normal ca un profesor universitar , după o viață la catedră , să aibă o pensie egală cu a menajerei plus cîteva sute de lei : trebuie să mulțumim celor ce au hotărît în numele nostru , al tuturor , că România este un stat social , în care nu e bine să muncești , că-ți cauzează la ten , însă poți să aștepți liniștit ajutoare sociale și pensie : fiți fără grijă , vor veni !
   Vă mulțumim tovarăși , ar fi fost chiar anormal ca la o asemenea conducere să nu se facă o nivelare : profesor sau menajeră , amîndoi au muncit la fel și merită să trăiască la fel , nu-i așa ? 

14.Credința în ce se spune la coadă ?
   Da , este o formă subtilă a sectei religioase prezentate la punctul 3.
   Nu oricine este pregătit pentru a face față atacului acestei religii : chiar dacă în ultimul timp cozile au dispărut – fie din cauza abundenței de produse fie a lipsei banilor – mulți concetățeni le duc dorul ! Aici au ” socializat ” o viață întreagă , chiar dacă nu știau că-i zice așa ! Aici au auzit prima dată că se dau jos balcoanele ! La coadă la lapte au auzit prima dată că se cartelează pîinea și benzina ! La coadă la pîine s-a spus prima dată de rația de zahăr ! Ehe , ce vremuri : tot ce se spunea la coadă , era adevărat ; tot , tot , tot ! Așa că astăzi , în lipsa cozilor nu te mai informezi corect , că ce auzi pe la TV ... să fim serioși , niște hoți și niște mincinoși !
   În concluzie , dacă n-avem cozi , le facem , ne adunăm pe grupuri și ne informăm unii pe alții : întotdeauna se va găsi printre noi unul care știe de la cineva , care a auzit de la altcineva , căruia i-a spus cineva ... 

A propos : dar în EL , astăzi de ziua Lui , mai crede cineva ?

 

   

La mulți ani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu